Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Συναντήσεις Περιφερειάρχη με Δημάρχους

Διαδοχικές συναντήσεις με τους Δημάρχους Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας και Μετσόβου είχε την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τους οποίους συζήτησε διάφορα τρέχοντα ζητήματα. Ειδικότερα:Σε σύσκεψη που έγινε (παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνας Καλογιάννη) με το Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Φίλιππα Φίλιο, τον Αντιδήμαρχο Ιωαννίνων και Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ κ. Θωμά Μπέγκα, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού, για τον οποίο, από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, εγκρίθηκε κονδύλιο για πρόσθετο μηχανολογικό εξοπλισμό (123.000 ευρώ για προμήθεια θρυμματιστή).Με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Γεώργιο Κάτσινο, εκτός των άλλων, συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία των δύο Φορέων στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ με το Δήμαρχο Μετσόβου κ. Νικόλαο Τσομπίκο, ζητήματα που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση των ζημιών από την τελευταία κακοκαιρία.

Δεκτή από το Υπ. Ανάπτυξης η πρόταση της Περιφέρειας για τη μελέτη παράκαμψης της Αρχ. Νικόπολης

Θετική κατάληξη είχε η παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς με απόφαση του Υπουργού κ. Κ. Χατζηδάκη έγινε δεκτή η πρόταση της Περιφέρειας για τροποποίηση του προγράμματος Δημοσίων Έργων (ΣΑΕΜΠ018/3), ως προ τη χρηματοδότηση της μελέτης παράκαμψης της Αρχαίας Νικόπολης, με συνολικό προϋπολογισμό 680.146,95 ευρώ. Η μελέτη ήδη εκπονείται και αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τις τελικές εγκρίσεις που θα δώσει το Κ.Α.Σ.. «Η κατασκευή της παρακάμψης, είναι ένα χρόνιο αίτημα φορέων και πολιτών της Π.Ε. Πρέβεζας, καθώς θα συμβάλει στην ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι στόχος της Περιφέρειας είναι να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό, ώστε στη συνέχεια να προωθηθεί προς ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Αποστολές ξένων δημοσιογράφων φιλοξενεί η Περιφέρεια Ηπείρου

Τουριστικούς προορισμούς, μνημεία, αξιοθέατα και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου προγραμματίστηκε να επισκεφτούν δύο αποστολές ξένων δημοσιογράφων, Γερμανών και Αμερικανών, που την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφτούν την περιοχή μας.Η φιλοξενία και ξενάγηση των ξένων αποστολών εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για την προβολή της Ηπείρου ως προορισμός διακοπών από το εξωτερικό. Σε αυτό το πλαίσιο, ήδη ξένα τηλεοπτικά δίκτυα και δημοσιογράφοι ηλεκτρονικών μέσων και εντύπων έχουν επισκεφτεί την Ήπειρο, αναδεικνύοντας μέσα από ρεπορτάζ και αφιερώματα, τις φυσικές ομορφιές, την γαστρονομία, τον πολιτισμό, τις εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση, την θάλασσα και τους ορεινούς όγκους, που προσφέρονται στην Ήπειρο.Η αποστολή των τεσσάρων Γερμανών δημοσιογράφων, από ταξιδιωτικά περιοδικά, ηλεκτρονικά έντυπα, και ραδιοφωνικούς σταθμούς, θα επισκεφτεί την περιοχή μας το χρονικό διάστημα 13-18 Νοεμβρίου. Το διάστημα 14-17 Νοεμβρίου ένα τηλεοπτικό συνεργείο του δικτύου Globetrotten TV των Η.Π.Α. θα κινηματογραφήσει τοπία και μνημεία της Ηπείρου για την προβολή τους σε εκπομπή τουριστικού ενδιαφέροντος. Και οι δύο αποστολές θα επισκεφτούν μνημεία και τουριστικούς προορισμούς στο σύνολο της Ηπείρου.Η Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει την ξενάγηση και φιλοξενία των δύο αποστολών και ευχαριστεί τους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες του τουρισμού, τους Δήμους, καθώς και τα Επιμελητήρια που στηρίζουν τις προσπάθειές της για την προβολή της Ηπείρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Άρτας

Συνεδριάζει την Τρίτη 13 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Άρτας και έχει θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών <πλημμύρες – κατολισθήσεις – χιονοπτώσεις > 2012».

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν θα συνεργήσει σε μηχανισμούς απόλυσης εργαζομένων!

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη Συνεδρία αριθμ. 989/8-11-2012 συζήτησε, μετά από επείγουσα πρόταση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού, το θέμα της κατάργησης οργανικών θέσεων στο Δημόσιο Τομέα, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, όπως προβλέπεται στον ψηφισθέντα Νόμο «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 – Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του Ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016». Εφόσον τα ψηφισθέντα μέτρα εφαρμοσθούν στα Πανεπιστήμια, θα οδηγήσουν, με απόλυτη βεβαιότητα, στην πλήρη αδυναμία και διακοπή της λειτουργίας των Πανεπιστημίων, ιδιαίτερα των περιφερειακών, αφού το προσωπικό των παραπάνω κατηγοριών ανήκει, σε ποσοστό 60%, στους διοικητικούς υπαλλήλους ΙΔΑΧ. Πρέπει να επισημανθεί ότι η ειδική διαδικασία επιλογής της παραπάνω κατηγορίας προσωπικού για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει εγκριθεί από το Α.Σ.Ε.Π., ενώ, παράλληλα, θα οδηγούσε σε πρωτοφανείς αδικίες μεταξύ των εργαζομένων με παρόμοια ουσιαστικά και τυπικά προσόντα.Η κατάργηση των οργανικών θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ για συγκεκριμένες ειδικότητες προϋποθέτει μια σειρά συνθηκών που δεν ισχύουν για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση ώστε να προφυλάξει το προσωπικό του Ιδρύματος από κάθε αυθαιρεσία σε βάρος του ιδίου, αλλά και του Ιδρύματος γενικότερα.Τέλος, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στηρίζει απερίφραστα το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων για εργασία και αξιοπρεπή διαβίωση. Παράλληλα, στηρίζει το δικαίωμα του ελληνικού λαού για ένα δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο.Σε καμία περίπτωση, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν θα συνεργήσει σε μηχανισμούς απόλυσης εργαζομένων από τα Πανεπιστήμια.

Πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας η εναρκτήρια συνάντηση εργασίας του Εταιρικού Σχήματος του Έργου "IntActPlan"

Πραγματοποιήθηκε εχτές το πρωί στην Ηγουμενίτσα η εναρκτήρια (1η) συνάντηση εργασίας του Εταιρικού Σχήματος του Έργου: «IntActPlan: Ολοκληρωμένες Δράσεις για την Ενίσχυση της εξωστρέφειας των ΜΜΕ της διασυνοριακής περιοχής και τη Δημιουργία Ευκαιριών Διείσδυσης σε Νέες Αγορές», που υλοποιείται στο πλαίσιο του IPA Διασυνοριακού Προγράμματος “GREECE – ALBANIA 2007 – 2013”.Επικεφαλής Εταίρος του Έργου είναι το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.Την έναρξη εργασιών της συνάντησης πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, κ. Αλέξανδρος Πάσχος.Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Εμπορικού Επιμελητήριο Αυλώνας (Επικεφαλής Εταίρος Αλβανικής πλευράς) και του BIC Ηπείρου (Εταίρος 3), οι οποίοι αποτελούν, μαζί με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, το Εταιρικό Σχήμα του Έργου.Το Έργο «IntActPlan» στοχεύει στην ολοκληρωμένη προσέγγιση της ανταγωνιστικότητας και εδαφικής συνοχής μέσω μιας νέας στρατηγικής για διεθνοποίηση των ΜΜΕ της διασυνοριακής περιοχής.Η συνάντηση εργασίας έδωσε στους εταίρους του έργου την ευκαιρία να συστήσουν την Πιλοτική Διασυνοριακή Επιτροπή (PTC) Παρακολούθησης του Έργου και να συζητήσουν θέματα διαχειριστικά και διοικητικά.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – ΣΤΗΡΙΖΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ: Ο Δήμος Άρτας προετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα

Η πόλη της Άρταςξεκίνησε ήδη να κινείται σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς . Οι προετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Ο Δήμος Αρταίων καλεί όλα τα σωματεία, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τις καλλιτεχνικές ομάδες, τα μουσικά συγκροτήματα, τις σχολές χορού του Δήμου και όλους όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους άμεσα, υποβάλλοντας αίτηση στο γραφείο Πολιτισμού του Δήμου μας.Επιπλέον πληροφορίες μπορούν να παίρνουν οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνώντας στο 26813 62136 και στο 6974607999. Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Δευτέρα 19 Νοεμβρίου.
ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑ
Γίνε ο νονός της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης . Περιμένουμε τις ιδέες σας στην σελίδα μας στο Facebook ή ηλεκτρονικά στο culture@arta.gr
ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ
Επειδή όταν πρόκειται για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες η συνεισφορά των πολιτών είναι πολύτιμη και πιθανά η ιδέα σας μοναδική, παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν στο 2681362136 και να ενημερωθούν για τους τομείς εθελοντισμού που θα υπάρχουν φέτος.
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην ακόλουθη Αίτηση Εθελοντή και αποστείλετε τη στο culture@arta.gr
ΓΙΝΕ ΧΟΡΗΓΟΣ
Ο Δήμος Αρταίων , παρά τις αντίξοες συνθήκες και το αρνητικό κλίμα που επικρατεί αυτό τον καιρό στην χώρα , η οποία αναμφισβήτητα έχει επηρεάσει σημαντικά την καθημερινή ζωή του καθενός, προτίθεται τα Χριστούγεννα του 2012 να υλοποιήσει αρκετές χριστουγεννιάτικες δράσεις καθώς σε τέτοιες περιόδους το χαμόγελο, η χαρά και η ελπίδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λείψουν.
Συναυλίες, Χριστουγεννιάτικα Εργαστήρια, εορταστικά σπιτάκια, οργανωμένες επισκέψεις σχολείων αλλά και μεμονωμένων εκδρομέων , και κατά συνέπεια η τόνωση της τοπικής αγοράς είναι μερικοί μόνο από τους στόχους μας.Επειδή από μια τέτοια φιλόδοξη ενέργεια, δεν μπορεί να λείπει και η ιδιωτική πρωτοβουλία επιζητούμε την συνεργασία σας και την ευγενική χορηγία σας, με αντίστοιχη διαφημιστική προβολή έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το εγχείρημα αυτό .Επιθυμία μας να σας συναντήσουμε από κοντά και να συζητήσουμε όλες τις μορφές συνεργασίας. – Τηλέφωνα επικοινωνίας 6974607999 - 2681362136
ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΠΙΤΑΚΙ
Όσοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται για ενοικίαση χώρου στην κεντρική πλατεία της Άρτας, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσουν στο 6974607999.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Πρόγραμμα αντιγριπικών εμβολιασμών

Από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Ιωαννιτών ανακοινώθηκε ότι από τις 11/11/2012 θα υλοποιηθεί Πρόγραμμα Αντιγριπικών Εμβολιασμών. Το πρόγραμμα αφορά τους ανασφάλιστους πολίτες μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.Οι εμβολιασμοί θα γίνονται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή και ώρα 8.00 πμ έως 13.00 μμ. στα Δημοτικά Ιατρεία Αλληλεγγύης , που βρίσκονται στον χώρο του ΚΕΠΑΒΙ (Αρχ. Μακαρίου 11).

Ενισχύεται η φύλαξη της Πανεπιστημιούπολης

Σειρά μέτρων για την αρτιότερη φύλαξη της Πανεπιστημιούπολης αποφάσισε το Πρυτανικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, το οποίο συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα.Με έγγραφό του ζητά από τους φύλακες να ελέγχουν συχνά τις εισόδους της Πανεπιστημιούπολης. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ότι από την πλευρά της Πεδινής η «μπάρα» θα κλείνει τις εργάσιμες ημέρες στις έξι το απόγευμα, από την πλευρά του Νεοχωρόπουλου η «μπάρα» θα κλείνει τις εργάσιμες ημέρες στις εννέα το βράδυ.Στην κεντρική πύλη της Πανεπιστημιούπολης η «μπάρα» Εισόδου θα κλείνει τις εργάσιμες ημέρες στις δέκα το βράδυ.Κατά τις ημέρες Σάββατο-Κυριακή και αργίες όλες οι «μπάρες» θα είναι κλειστές, της δε κεντρικής πύλης θα ανοίγει κάθε φορά που διέρχεται αυτοκίνητο.Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας Σάββατο-Κυριακή και αργίες και καθημερινά μετά τις 21.00 η ώρα, θα καταγράφονται οι αριθμοί κυκλοφορίας των οχημάτων που εισέρχονται στην Πανεπιστημιούπολη.

ΜΠΕΖΑΣ: Η αντιπολίτευση μιλά για μελλοντικά μέτρα χωρίς να διατυπώνει πρόταση

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γενικός εισηγητής του προϋπολογισμού από τη Ν.Δ Αντώνης Μπέζας τονίζοντας πως η αντιπολίτευση μιλά για πρόσθετα μετρά που θα αναγκαστούμε να πάρουμε στο μέλλον, όμως ποτέ δεν έχει διατυπώσει συγκεκριμένη πρόταση, τη στιγμή που πειραματίζεται με τις συνιστώσες της. Επεσήμανε πως είναι ο πιο κρίσιμος προϋπολογισμός των τελευταίων ετών και δεν προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση.Συνεχίζοντας, μιλώντας στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης για τον προϋπολογισμό, ο κ. Μπέζας επεσήμανε πως ο προϋπολογισμός του 2013 είναι ο κρισιμότερος των τελευταίων ετών, και δεν προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση.

Με προβλήματα αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης

Με προβλήματα αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, καθώς τεχνικές δυσλειτουργίες σχετικές με τα διαθέσιμα φορολογικά δεδομένα και περίπτωσεις διαμερισμάτων που έχουν αυτόνομη θέρμανση καθυστερούν την επιστροφή του φόρου. Επιπλέον, δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σχετική υπουργική απόφαση...Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών εξετάζει λύσεις για την αντιμετώπιση περιπτώσεων πολιτών που το προηγούμενο οικονομικό έτος δεν είχαν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης λόγω χαμηλών εισοδημάτων και δεν δήλωσαν τα στοιχεία τους.Ακόμη, εξετάζεται η περίπτωση ιδιοκτητών ή ενοικιαστών διαμερισμάτων που έχουν αυτόνομη θέρμανση και στα οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της πραγματικής κατανάλωσης.Αυτό διότι η χορήγηση του επιδόματος προβλέπεται να γίνεται με βάση τα χιλιοστά που αντιστοιχούν στο κάθε διαμέρισμα και με την αυτόνομη θέρμανση δεν υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της πραγματικής κατανάλωσης, με αποτέλεσμα να μπορεί κάποιος να εισπράξει το επίδομα ακόμα και εάν δεν έχει καταναλώσει όλη την ποσότητα πετρελαίου που του αναλογεί με βάση τα δηλωθέντα χιλιοστά.Αρμόδιες πηγές ενημερώνουν πως όταν υπογραφεί και εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση της επιστροφής φόρου του πετρελαίου θέρμανσης θα ενεργοποιηθεί η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να καταγραφούν οι δικαιούχοι είσπραξης του επιδόματος.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιστροφή φόρου θα γίνεται σε διάστημα 15 ημερών μετά από κάθε αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Σύσκεψη για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων

Ο συντονισμός των συναρμόδιων υπηρεσιών και η χάραξη ενιαίας πολιτικής για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων ( πλημμυρών, κατολισθήσεων, χιονοπτώσεων) ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε εκτενής αναφορά για τα μέτρα πολιτικής προστασίας, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και στον έγκαιρο προγραμματισμό έργων και δράσεων για τη συντήρηση του οδικού δικτύου και τα προληπτικά έργα σε ποτάμια και χείμαρρους. Η ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των πολιτών σε συνδυασμό με την αρμονική συνεργασία των συναρμόδιων φορέων προτάχθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου ως οι δύο βασικότερες προϋποθέσεις επιτυχούς πρόληψης, αλλά και αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, ενώ υπογράμμισε πως οι πολίτες πρέπει να γίνουν πιο ενεργοί, φροντίζοντας ο καθένας την ιδιοκτησία του, αλλά και μη επιβαρύνοντας τον καθαρισμό με τη ρίψη μπαζών και χόρτων σε ρέματα και χαντάκια. Ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που ήδη έχουν γίνει αλλά και σ’ αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις τεχνικές υπηρεσίες, σημειώνοντας ότι τα μηχανήματα της αντιπεριφέρειας εργάζονται ακόμη και Σάββατο σε διάφορα σημεία του νομού για την αντιμετώπιση προβλημάτων, από πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάζονται σχεδόν κάθε χρόνο. Για την ανάγκη συνεργασίας αλλά και την απαιτούμενη ευαισθητοποίηση των πολιτών μίλησε ο δήμαρχος Πάργας κ. Θανάσης Λιόλιος, ο οποίος αναφέρθηκε στα προληπτικά έργα που έγιναν στον Αχέροντα τα οποία όπως είπε είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ. Δημήτρης Κατσιπανέλης από την πλευρά του σημείωσε πως τα μέσα πλέον είναι πενιχρά, ενώ χαρακτήρισε ως μεγαλύτερη πληγή για τις πλημμύρες τα ρέματα και τα χαντάκια που είναι μέσα σε ιδιοκτησίες και που ο δήμος δεν έχει δικαιοδοσία να καθαρίσει. Στις περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως Πρέβεζα, Κανάλι, Πάργα που υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και στην Εθνική οδό Πρέβεζας Ιωαννίνων στο ύψος του Αγ. Γεωργίου που σημειώνονται κατολισθήσεις, αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πρέβεζας, Πάργας και Φιλιππιάδας, ζητώντας παράλληλα από τον αντιπεριφερειάρχη να δοθεί βαρύτητα και στο φαινόμενο της πτώσης δέντρων που τον τελευταίο καιρό είναι ιδιαίτερα συχνό.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Έκκληση για τα απορρίμματα

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο. Ο Δήμος Ιωαννιτών, με αφορμή το γεγονός αυτό, απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες, να αποφεύγουν την εναπόθεση απορριμμάτων στους κάδους, καθώς είναι αδύνατη η αποκομιδή.Ωσότου λήξει η απεργία, μπορούν να συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής εικόνας της πόλης, κρατώντας τα απορρίμματα στο σπίτι τους.Ο Δήμος Ιωαννιτών, σε συνεννόηση και με τους εργαζόμενους εξυπηρετεί τις ημέρες της απεργίας, κρίσιμα σημεία, όπως είναι τα νοσοκομεία και τα σχολεία.

Σειρά εκδηλώσεων στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας

Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας με την ευγενική συμπαράσταση των ντόπιων καλλιτεχνών ξεκινά εκδηλώσεις αφιερωμένες στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν, πρόσφεραν και τώρα φιλοξενούνται στο Ζωγράφειο οικο Ευγηρίας .
- Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που θα περιλαμβάνει λαϊκή μουσική και έντεχνο τραγούδι με την Κορίνα Ντούμα και τον Α Μουσκέτας.
- Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 στις 18.00 η διακεκριμένη καλλιτέχνης Αντιγόνη Κατσούρα θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια από την προσωπική δισκογραφική δουλειά της σε μουσική και στίχους Άρη Κλεισούρα, Βασίλη Καζούλη, Ηλία Κατελάνου και της ίδιας.
- Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με την Στρατιωτική Μπάντα της VIII Μεραρχίας.
- Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 στις 18.00 η Γιαννιώτισσα Κλαρινετίστα Χριστίνα Τζαλαλή θα μαγεύσει με τη μελωδία της τους ανθρώπους της γ΄ ηλικίας .
- Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 στις 18.00 η Παιδική Χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων θα τραγουδήσει Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από όλη την Ελλάδα.
- Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012 στις 18.30 ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας θα πλημμυρίσει από μελωδίες, που θα χαρίσουν στιγμές χαράς και απόλαυσης στους φιλοξενούμενους του.
Οι εκδηλώσεις είναι ελεύθερες για το κοινό.

Συνεδριάζει η ΠΕΔ Ηπείρου για το Μεσοπρόθεσμο

Συνεδριάζει την Τρίτη 13/11/2012, και ώρα 13.00 το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Ηπείρου. Η συνεδρίαση θα γίνει στα γραφεία της ΠΕΔ, στα Ιωάννινα (Ναπ. Ζέρβα 2, 4ος όροφος) με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.Πρόταση Π.Ε.Δ. Ηπείρου για τροποποιήσεις διατάξεων Ν.3852/2010 « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ».
2.Συζήτηση για τις διατάξεις που αφορούν τους Δήμους και περιλαμβάνονται στο Νόμο « Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016 – Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016 ».
3.Σχετικά με την πορεία υλοποίησης του έργου « Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για την Υλοποίηση του Υποέργου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου στο πλαίσιο της Πράξης “Bridges of History and Tradition“ » που υλοποιείται στα πλαίσια του Διασυνοριακού Προγράμματος Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2007 – 2013.
4.Σχετικά με την έγκριση των πρακτικών επιτροπής διαγωνισμού και αξιολόγησης προσφορών, και την ανάδειξη αναδόχου του έργου « Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για την Υλοποίηση του Υποέργου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου στο πλαίσιο της Πράξης “VOLUNTEERISM NETWORKING TOWARDS CIVIL PROTECTION AND PREVENTION OF NATURAL DISASTERS WITH THE USE OF ICT“ » που υλοποιείται στα πλαίσια του Διασυνοριακού Προγράμματος Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2007 – 2013.
5.Έγκριση σύμβασης για το έργο « Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για την Υλοποίηση του Υποέργου της ΠΕΔ Ηπείρου στο πλαίσιο της Πράξης “Stone and Tradition” » που υλοποιείται στα πλαίσια του Διασυνοριακού Προγράμματος Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2007 – 2013.
6.Ορισμός εκπροσώπων της Π.Ε.Δ. Ηπείρου σε Συμβούλια και Επιτροπές.
7.Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης της Π.Ε.Δ. Ηπείρου με το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων για την αξιοποίηση του κτιρίου του παλαιού Τελωνείου της Πλάκας.
8.Παροχή Σύμφωνης Γνώμης μεταφοράς της υπαλλήλου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Ασήμως Χρυσικού στην Περιφέρεια Ηπείρου.
9.Συνδιοργάνωση εκδήλωσης για την παρουσίαση του τόμου « ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ».
10.Έγκριση συνδρομής της Π.Ε.Δ. Ηπείρου στο Δίκτυο Ενημέρωσης της Αυτοδιοίκησης aftodioikisi.gr.
11.Συζήτηση επί θεμάτων γενικότερου ενδιαφέροντος.

Εκδηλώσεις του Δήμου για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ή έχει θέσει υπό την αιγίδα τους και οι οποίες εντάσσονται στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων ανακοίνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών. Αυτές είναι οι εξής:
* Έκθεση τοιχογραφιών του Αρχοντικού Πλακίδα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, από σήμερα, Παρασκευή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Την έκθεση διοργανώνουν η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, οΔήμος Ιωαννιτών και η Αδελφότητα Κουκουλιωτών «Ευγένιος Πλακίδας».
* Έκθεση με τίτλο «Μύρτις. Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων. Την διοργανώνει ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας (λεπτομέρειες σελίδα 7).
* Επετειακή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την αυτοθυσία των Κρητών εθελοντών ηρώων που έπεσαν μαχόμενοι για την απελευθέρωση της Ηπείρου, η οποία θα γίνει την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Την διοργανώνουν ο Σύλλογος Κρητών Ηπείρου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών.
* Ομιλία του Δρ. Μίμη Σοφοκλέους, Επιστημονικού Διευθυντή του Ιστορικού Αρχείου Λεμεσού, με θέμα «Η Θυσία του Δημάρχου Λεμεσού, Χριστόδουλου Σιώζου, στο Μπιζάνι». Η ομιλία θα δοθεί το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου, ώρα 6.30 μ.μ., στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Στη βουλή το θέμα των απαλλοτριώσεων της Βαλανιδορράχης

Στη βουλή το θέμα των απαλλοτριώσεων της Βαλανιδορράχης με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ– ΕΚΜ κ. Κώστας Μπάρκας προς το αρμόδιο υπουργείο. Όπως υποστηρίζει ο κ. Μπάρκας για το μείζον θέμα που έχει προκύψει στην περιοχή είναι η ανυπαρξία πολιτικής βούλησης, από πλευράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος σε μια κρίσιμη περίοδο για την αγροτική παραγωγή στην Ήπειρο και στην Πρέβεζα ειδικότερα. Στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής αναφέρεται ότι οι 76 δικαιούχοι των εκτάσεων που τους έχουν παραχωρηθεί από την επιτροπή Απαλλοτριώσεων Πρέβεζας, με την απόφαση που δημοσιοποιήθηκε την 11η Μαρτίου του 2012, καλούνται να πληρώσουν αντίτιμο που αντιστοιχεί στην παραχωρηθείσα έκταση χωρίς αυτή να τους έχει αποδοθεί. Κι αυτό γιατί το Υπουργείο αμελεί στο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να οριοθετηθούν οι εκτάσεις και να εγκατασταθούν διοικητικά οι δικαιούχοι σε αυτές. Ο κ. Μπάρκας καλεί το Υπουργείο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, να αποκαταστήσει άμεσα την αδικία σε βάρος των αγροτών της Βαλανιδορράχης.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 28χρονος για διαρρήξεις σε εμπορικές επιχειρήσεις και ιατρείο

Συνελήφθη 28χρονος στην Άρτα για διαρρήξεις σε εμπορικές επιχειρήσεις και ιατρείο. Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών τις οποίες διέπραξε χθες τα ξημερώματα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα το αστυνομικό δελτίο αναφέρει: Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες τα ξημερώματα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι ο 28χρονος διέρρηξε συνολικά δύο εμπορικές επιχειρήσεις και ένα ιατρείο, απ’ όπου αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα.Από τη συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων της έρευνας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 28χρονος στην Πλατεία Κιλκίς, στην Άρτα και στην κατοχή του βρέθηκε ένας κλεμμένος φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, τον οποίο λίγο νωρίτερα είχε αφαιρέσει από κατάστημα εμπορίας ειδών θέρμανσης και κλιματισμού.Αναλυτικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 28χρονος χθες μετά τα μεσάνυχτα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, διέρρηξε στην πόλη της Άρτας:
•κατάστημα εμπορίας ειδών θέρμανσης και κλιματισμού, στο οποίο αφού παραβίασε την είσοδο, αφαίρεσε ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
•εταιρεία ταχυμεταφορών, από την οποία αφαίρεσε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα σκάνερ, έναν μετασχηματιστή, δύο συσκευές τηλεφώνου και μικρό χρηματικό ποσό.
•ιατρείο, από το οποίο αφαίρεσε δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μία οθόνη ιατρικού μηχανήματος και μία συσκευή αναπαραγωγής ήχου τύπου MP3.
Για τη διάπραξη των παραπάνω διαρρήξεων, ο δράστης χρησιμοποιούσε κατσαβίδι, με το οποίο παραβίαζε τις πόρτες των καταστημάτων ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και άλλο διαρρηκτικό εργαλείο (υαλοθραύστης).Σε έρευνα στην οικία του 28χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• μεγάλο μέρος των κλαπέντων αντικειμένων, τα οποία επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
• έντεκα (11) ναρκωτικά χάπια.
• δεκαοκτώ (18) φιαλίδια τα οποία περιείχαν διαφορετικού τύπου ουσίες, τα οποία ο δράστης κατείχε παράνομα χωρίς ιατρική συνταγή.
• δύο (2) άδειες οδήγησης, για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή από τον ιδιοκτήτη τους την 05-10-2010 στο Τ.Α. Άρτας.
• πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων.
Η προανάκριση και η έρευνα που διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς διερευνάται το εύρος της εγκληματικής δράσης του 28χρονου και η εμπλοκή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.Ο 28χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Φιλιατών

 Στην προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την αναβάθμιση των υποδομών σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα προχωρά το Υπουργείο Υγείας, με πόρους από το ΕΣΠΑ.Με αποφάσεις του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, χρηματοδοτούνται το Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Φιλιατών Ηγουμενίτσας με 1.670.530 ευρώ, το Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης με 5.765.400 ευρώ, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με 1.482.000 ευρώ, το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας με 1.221.430 ευρώ, το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας με 702.700 ευρώ.Η προμήθεια του νέου εξοπλισμού στα εν λόγω νοσοκομεία υποστηρίζεται από πόρους των αντίστοιχων Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013, διενεργείται με προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού σύμφωνα με τις περί Κρατικών Προμηθειών διατάξεις, ενώ οι προϋπολογισμοί των ειδών της προμήθειας εναρμονίζονται υποχρεωτικά με τις τιμές του Παρατηρητηρίου Τιμών της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας.Από το υπουργείο Υγείας επισημαίνεται ότι με τις αποφάσεις αυτές «και παρά τις υφιστάμενες δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες, ενισχύεται και αναβαθμίζεται περαιτέρω η αποτελεσματική και ποιοτική παροχή νοσοκομειακών υπηρεσιών προς όφελος της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος».

Νέα κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
Δυναμικά και ανυποχώρητα, κατά του προϋπολογισμού του 2013, για να μην ψηφιστούν τα μέτρα που εξοντώνουν τη ζωή μας και διαλύουν την οικονομία.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
Οι μνημονιακές επιταγές που απαιτούν οι κερδοσκόποι και οι τοκογλύφοι.
Να ανατρέψουμε τις πολιτικές που συνθλίβουν την κοινωνία και εξαθλιώνουν τους πολίτες.
Να σταματήσουμε το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.
Να προστατεύσουμε το δικαίωμα της εργασίας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα και την αντίσταση, για να μείνει η Ελλάδα στους Έλληνες.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΑΔΕΔΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Περισσότεροι από 5.000 άνεργοι στην Πρέβεζα

Χειρότερα από κάθε άλλη φορά είναι τα πράγματα στον τομέα της ανεργίας αφού τα ποσοστά καταγράφουν σταθερά άνοδο ακόμη και τον Αύγουστο, τον μήνα που παραδοσιακά για την χώρα μας «ανοίγουν» οι περισσότερες θέσεις εποχικής απασχόλησης στον τουριστικό τομέα. Σε επίπεδο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, τα «σκήπτρα» κατέχει η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία στην οποία η ανεργία έφτασε το 28,5% τον φετινό Αύγουστο όταν πέρσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 19,4%. Τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου τα οποία ψηφίστηκαν από την Ελληνική Βουλή είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις και στην επόμενη μέτρηση η ανεργία θα βρίσκεται σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας Χρήστος Δημόπουλος το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα μετατρέψει την εργατική τάξη σε δουλοπάροικους, ενώ η ζωή μετά την εφαρμογή τους θα επιστρέψει στις συνθήκες ζωής του 1960. Η Ήπειρος συνεχίζει δυστυχώς να κρατά τα «σκήπτρα» της ανεργίας πανελλαδικά, και η Πρέβεζα ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά, μετρώντας πλέον περισσότερους από πέντε χιλιάδες ανέργους.

Διαδοχικές επισκέψεις σε Μυτιλήνη και Καλαμαριά πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Πρέβεζας

Διαδοχικές επισκέψεις σε Μυτιλήνη και Καλαμαριά πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης προσκεκλημένος των Δήμων οι οποίοι μαζί με την Πρέβεζα , την Κέρκυρα και την Λαμία συμμετέχουν στο Δίκτυο Πάφου. Ο κ.Μπαΐλης παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την Επέτειο των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Λέσβου ενώ αύριο Σάββατο θα παραβρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνεται στην Καλαμαριά με επίτιμο καλεσμένο και κεντρικό ομιλητή τον Κύπριο Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευκαιρία τόσο της συμπλήρωσης των 52 χρόνων από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και για την Προεδρία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Κυπριακό – Τελευταίες εξελίξεις» θα είναι το θέμα ομιλίας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος και θα τιμηθεί από την Κυπριακή παροικία, ενώ αμέσως μετά θα γίνει παράδοση της Προεδρίας του Δικτύου Πάφου – Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας από το Δήμαρχο Καλαμαριάς στο Δήμαρχο Κερκυραίων.

Δήλωση Γ. Παπαλέξη για τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και τις επιπτώσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Αρταίων και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Γιάννης Παπαλέξης με αφορμή τα νέα μέτρα του μνημονίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου με τις διαφαινόμενες απολύσεις υπαλλήλων, καθώς και τη μείωση των αντιμισθίων για τους Αιρετούς, καταρρακώνουν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και την αξιοπρέπεια των Αιρετών, «αδειάζουν» από προσωπικό τις δημοτικές υπηρεσίες και διαλύουν κάθε κοινωνική δομή. Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, υιοθετώντας την «εύκολη λύση» της περιστολής δαπανών μέσω της οριζόντιας μείωσης του προσωπικού, διαλύει τη συνοχή κοινωνίας - αυτοδιοίκησης και στερεί κάθε αναπτυξιακή προοπτική από την ελληνική περιφέρεια.Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει όσο κανένας άλλος φορέας της Κεντρικής και Γενικής Κυβέρνησης στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας. Από τον «Καποδίστρια» έως τον «Καλλικράτη» οι Δήμοι έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες περιστολής δαπανών και έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους.Ο «Καλλικράτης» ξεκίνησε με πολλά όνειρα, αλλά δυστυχώς σήμερα καλούμαστε να υλοποιήσουμε αποφάσεις ισοπεδωτικές για το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, αποφάσεις τις οποίες δεν πήραμε εμείς, όπως να απολύσουμε υπαλλήλους, κάτι το οποίο δεν δεχόμαστε.Η εφαρμογή των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου και οι διαφαινόμενες απολύσεις θα σημάνουν την αρχή του τέλους για τους δήμους, οι οποίοι αποτελούσαν το τελευταίο αποκούμπι των πολιτών με βάση τις υπηρεσίες που τους παρέχουν.Η εξέλιξη αυτή μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Τ.Α. πιθανόν πλέον να μην έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Το κεντρικό κράτος για μια ακόμα φορά δείχνει το ανάλγητο πρόσωπό του προς το θεσμό της Τ.Α. και για το λόγο αυτό όλοι οι Δήμαρχοι θα πρέπει να επανεξετάσουμε την στάση μας".

Με απουσίες στα Γιάννενα η Ξάνθη

Ο Νίκος Κωστένογλου είδε και τον Βαγγέλη Πλατέλλα να αποχωρεί από την προπόνηση της Πέμπτης , καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι και δεν θα τον έχει στη διάθεσή του για το ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα.Αυτή η απουσία είναι η τρίτη για τον προπονητή των «Ακριτών», καθώς όπως όλα δείχνουν ούτε ο Ντάνι θα πάει στην Ηπειρωτική πόλη καθώς συνεχίζει να νιώθει ενοχλήσεις.Τέλος, τιμωρημένος είναι ο Μαρσελίνιο με τον Κωστένογλου να αναζητεί τον παίκτη που θα τον αντικαταστήσει.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθεί την Κυριακή

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθεί την Κυριακή 8 με 2 το πρωί στις περιοχές Σκεπαστό, Νάρκισσο, Ανω-Κάτω Σκαφιδωτή, Αχερουσία, Αηδόνι, Μουζακέικα, Κλεισούρα, βουβοπόταμο και Τσεκούρι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο. Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.
Σταυρούλα Μπραΐμη: Ζητάμε αναστολή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

Την απόφαση της να ζητήσει την αναστολή της λειτουργίας του διάτρητου ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, ανέφερε σε δήλωση στην paramythia-online.gr, η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη.Θα ήθελα να ξέρω για πιο λόγο η δημόσια υγεία των δημοτών άλλων δήμων, είναι πιο σημαντική από την υγεία των δημοτών του δήμου Σουλίου, αναρωτήθηκε η Σταυρούλα Μπραΐμη, η οποία σημείωσε πως ο κόμπος έφτασε στο χτένι και πως είναι αναγκαία η δημιουργία ενός νέου ΧΥΤΥ (χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων).Εντωμεταξύ με έγγραφο της στην Περιφέρεια Ηπείρου η δήμαρχος ζητεί αποσυμφόρηση του ΧΥΤΑ και την άμεση δημοπράτηση των σχετικών έργων για την αντιμετώπιση των κατασκευαστικών και λειτουργικών προβλημάτων.

Σε εκτροπή της κυκλοφορίας στην 7η επαρχιακή οδό Λούρου – Ωρωπού έχει προχωρήσει η αστυνομική διεύθυνση Πρέβεζας

Σε εκτροπή της κυκλοφορίας στην 7η επαρχιακή οδό Λούρου – Ωρωπού έχει προχωρήσει η αστυνομική διεύθυνση Πρέβεζας λόγω εκτέλεσης εργασιών του έργου - Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων στα δημοτικά διαμερίσματα Ωρωπού, Λούρου, Στεφάνης. Η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας επί της συγκεκριμένης οδού (στην περιοχή Μαραθιές και για το τμήμα από Διασταύρωση αυτής με την Ε.Ο Πρέβεζας- Άρτας στο ύψος της γέφυρας στον οικισμό του Δ,Δ. Λούρου έως και στροφή Καραμπίνη , καθώς και την διακοπή της κυκλοφορίας για το ρεύμα με κατεύθυνση προς Ωρωπό, από την στροφή Καραμπίνη μέχρι και 240 περίπου μέτρα προς Ωρωπό και εκτροπή της κυκλοφορίας για το τμήμα αυτό, από το ελεύθερο τμήμα της Επαρχιακής οδού, συνολικού μήκους περίπου 1.500 μέτρων). Η αστυνομική διεύθυνση Πρέβεζας παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις του αστυνομικού τμήματος Λούρου καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

Χαμηλά τα επίπεδα εμβολιασμού για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας


Σε αντίθεση με το μπαράζ ενημέρωσης από τον επιστημονικό περιοδικό τύπο, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης, τοπικά και σε κεντρικό επίπεδο, η ανταπόκριση του γυναικείου πληθυσμού ειδικά μέχρι την ηλικία των 26 ετών στον εμβολιασμό για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, είναι δυσανάλογα μικρή.Αυτή είναι μία πρώτη αρνητική επισήμανση που αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και διερεύνησης στο ετήσιο διεθνές σεμινάριο Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν χθες στα Ιωάννινα.Μία δεύτερη αρνητική επισήμανση που προκαλεί όμως μεγαλύτερη αίσθηση και απορία είναι αυτή που έκανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου, Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας Ευάγγελος Παρασκευαϊδης, τονίζοντας πως αναδεικνύεται σε μείζον πρόβλημα η ελλιπής ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας των επαγγελματιών στο χώρο της υγείας, γυναικολόγων και κυτταρολόγων.«Δυστυχώς είναι αλήθεια ότι η εκπαίδευση και η ενημέρωση πολλών ιατρών, γυναικολόγων και κυτταρολόγων είναι ελλιπής, ως αποτέλεσμα της κακοδαιμονίας πολλών ετών. Δυστυχώς τα ποσοστά του εμβολιασμού παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, μεταξύ 25-28% παρότι ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα που καταρρέει το εμβόλιο αυτό καλύπτεται δωρεάν», τόνισε ο κ. Παρασκευαϊδης.Στις παραπάνω ανησυχητικές διαπιστώσεις συμφώνησε ο Διευθυντής της Μαιευτικής – Γυναικολογικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Καθηγητής Αριστοτέλης Λουφόπουλος. «Ενώ ο καρκίνος του τραχήλου μπορεί να προβλεφθεί μέσω του τεστ ΠΑΠ, έχουμε μόλις το 25 έως το 30% του γυναικείου πληθυσμού να εμβολιάζεται. Παράλληλα, ο προληπτικός έλεγχος σε υποβαθμισμένες περιοχές, που είχε αποφασίσει και προώθησε η ελληνική πολιτεία, σήμερα καρκινοβατεί. Ίσως τελικά δεν είναι αρκετό να μιλάμε μεταξύ μας σε συνέδρια και σεμινάρια, αλλά να πρέπει να βγούμε προς τα έξω, δημοσιοποιώντας όλες αυτές τις συζητήσεις και αφήνοντας τις πόρτες ανοιχτές για το κοινό», τόνισε. Αυτό πάντως θα γίνει στην αυριανή τελευταία ημέρα του Σεμιναρίου, από τις 11 το πρωί, όπου είναι προγραμματισμένο το στρογγυλό τραπέζι στο οποίο θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων και δύο ενδιαφέρουσες έρευνες φοιτητικών ομάδων σχετικές με τον εμβολιασμό.Την εμπειρία από τη Μεγάλη Βρετανία μετέφερε η Μάρα Κύργιου, γυναικολόγος, μέλος ερευνητικής ομάδας Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου της Μ. Βρετανίας.«Δυστυχώς στην Ελλάδα η κάλυψη στις κυτταρολογικές εξετάσεις και στον εμβολιασμό είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με την πρακτική και τα αντίστοιχα ποσοστά πρόληψης στη Μεγάλη Βρετανία. Το δυστύχημα βέβαια είναι η ελλιπής ενημέρωση και του γενικού πληθυσμού που δεν γνωρίζει τη σπουδαιότητα του τεστ ΠΑΠ, όπως όμως και των επαγγελματιών στο χώρο της υγείας. Αναπτύσσεται μία κινδυνολογία που δεν έχει βάση, για τις παρενέργειες του εμβολίου, οι οποίες δεν διαφέρουν από τις παρενέργειες άλλων εμβολίων και τα συνήθη συμπτώματα», σημείωσε.Στη σπουδαιότητα της συνεργασίας διαφόρων ειδικοτήτων αναφέρθηκε ο Πέτρος Καρακίτσιος, Αναπληρωτής Καθηγητής Κυτταρολογίας, ενώ ο Ευριπίδης Μπιλιράκης Ειδικός Γραμματέας της Εταιρείας Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου τόνισε πως τα Ιωάννινα πρωτοπορούν διεθνώς στην πρόληψη και στην ενημέρωση για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το Σεμινάριο έχει αναγνωριστεί από την Βρετανική Εταιρεία Κολποσκόπησης ως ικανό για την επαναπιστοποίηση των Βρετανών ιατρών στη γυναικολογία παθολογίας του τραχήλου της μήτρας.Τέλος, ο Γεώργιος Βαλασούλης, ειδικευόμενος στη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του ΠΠΓΝΙ αναφέρθηκε στους σκοπούς της ελληνικής ακαδημαϊκής ομάδας έρευνας παθολογίας του τραχήλου.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Καταπέλτης η έκθεση για τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 κατατέθηκε και κοινοποιήθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες με αριθμό πρωτοκόλλου οικ.1676 η έκθεση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Τομέα Βορείου Ελλάδος για τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, υπογεγραμμένη από την Τομεάρχη ΚΥΡΙΑ Κωνσταντίνα Αλ. Μήτσιου.Αισθάνθηκα, αβίαστα την ανάγκη να γράψω το «κυρία» με κεφαλαία γράμματα, αναλογιζόμενος τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθών.v Την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Καρβουναρίου που είχε ληφθεί με τρόπο καθαρά πολιτικό, χωρίς προηγούμενη μελέτη σκοπιμότητας, και που είχε συναινέσει στην εγκατάσταση του ΧΥΤΑ με προβλεπόμενη διάρκεια ζωής 5 έτη για τις ανάγκες των γειτονικών δήμων προτείνοντας μια θέση σε απόσταση αρκετών χιλιόμετρων από το χωριό και από κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα (κτηνοτροφία, γεωργία)
v Την καταστρατήγηση της απόφασης αυτής με την οριοθέτηση του ΧΥΤΑ σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από το χωριό επειδή υπήρχε το ρέμα που θα εξυπηρετούσε τα προβλήματα της αποστράγγισης των απορριμμάτων.
v Την προσπάθεια εκμαυλισμού των κατοίκων για να κάμψουν τις αντιδράσεις που προέρχονταν από τις αυθαιρεσίες των τοπικών αρχών.
v Τις απειλές για εξονυχιστικούς φορολογικούς ελέγχους των μικροεπαγγελματίών με ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα.
v Τον εκφοβισμό των κατοίκων όπως με κλήση σε απολογία του παπά του χωριού, του παπα Μιχάλη, με την κατηγορία του εμπρησμού !
v Την χρηματοδότηση των πολιτιστικών συλλόγων του χωριού για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις!
Αγνόησαν επίσης την γνωμοδότηση του Επ. Καθηγητή του Εργαστηρίου Τεχνικής Γεωλογίας & Υδρογεωλογίας του ΑΠΘ κ. Κ. Βουδούρη (Μάϊος 2008)
για της επιπτώσεις του ΧΥΤΑ στο περιβάλλον και ειδικότερα στο χωριό.
Από τότε και μέχρι σήμερα τους καλούμε να απαλλαγούν από την ασθένεια αυτών που νομίζουν ότι είναι ισχυροί τη βαρηκοΐα, γιατί ο κόσμος έχει ξυπνήσει και η αυθαιρεσία θα έχει τις επιπτώσεις της.Τέσσερες ακροάσεις από την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καταφέραμε και σε κάθε μία από αυτές παρουσιάζαμε όλο και περισσότερα και εμπεριστατωμένα στοιχεία αποδεικνύοντας την προχειρότητα των μελετών των αποφάσεων και των κατασκευών για την λειτουργία του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου. Τη λάθος χωροθέτηση και τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα. Παρά τις προσπάθειες της ευρωβουλευτού του τότε κυβερνόντος κόμματος με υπουργό περιβάλλοντος τον ανεκδιήγητο Παπακωνσταντίνου τελικά εισακουστήκαμε και η επιτροπή αποφάσισε να συσταθεί ανακριτική επιτροπή με αρμοδιότητες επιτόπιας πραγματογνωμοσύνης.Σήμερα η γνωμοδότηση της τομεάρχου ΚΥΡΙΑΣ Κωνσταντίνας Αλ. Μήτσιου παρουσιάζει, επιτέλους, τη θέση του αρμόδιου υπουργείου, της Πολιτείας, για την αληθινή κατάσταση που χαρακτηρίζει το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου. Θα με ρωτήσετε: Έπρεπε να μεσολαβήσουν αγώνες τεσσάρων ετών; Φαίνεται ότι η λεβεντιά, η απεξάρτηση από τις σκοπιμότητες, το φιλότιμο και η αντικειμενική έκφραση της γνώμης των δημόσιων λειτουργών που δεν υπολογίζουν πιέσεις των εμπλεκομένων είναι αγαθό ουσιώδες εν ανεπαρκεία. «Συλλογάται σωστά όποιος ελεύθερα συλλογάται» έλεγε ο Ρήγας Φεραίος και η κα Μήτσιου φαίνεται να έχει τα κότσια να συλλογάται ελεύθερα και ελεύθερα να καταλήγει στο εδραιωμένο τελικό συμπέρασμα της έκθεσης ελέγχου τήρησης περιβαλλοντικών όρων για το ΧΥΤΑ στο «Καρβουνάρι», του Δήμου Σουλίου που υπογράφει.[…]Οι διαπιστώσεις των επιθεωρητών, όσο και οι γραπτές διαπιστώσεις/παρατηρήσεις μέλους της επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής και του αναδόχου λειτουργίας, συνηγορούν στην ορθότητα του συμπεράσματος ότι ο Χ.Υ.Τ.Α. παρουσιάζει μελετητικές, σχεδιαστικές και κατασκευαστικές αστοχίες και παραλείψεις, ημιτελείς κατασκευές, ανεπάρκεια έργων, απουσία ή/και ελλείψεις υλικών και μη εγκεκριμένες αλλαγές υλικών κατασκευής.Από τις διαπιστώσεις της παρούσας έκθεσης, προκύπτει ότι η λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. έρχεται σε αντίθεση με τους ισχύοντες περιβαλλοντικούς όρους και τις ισχύουσες περιβαλλοντικές διατάξεις, και ανεξαρτήτως αιτιών και υπευθύνων προκαλεί υποβάθμιση του περιβάλλοντος, κατά την έννοια του άρθρου 2 του (1) σχετικού Νόμου, σε αντίθεση με αυτόν και το σκοπό του, όπως αναπτύσσεται στο άρθρο 1 αυτού.Ο σημερινός περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης έτρεξε αλόγιστα να δηλώσει πως θα ζητήσει επανεξέταση της εν λόγω έκθεσης ελέγχου περιβαλλοντικών όρων στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου. Γιατί; Για να εξευμενίσει τους ημέτερους, για να δικαιώσει όσους τον κατηγορούν για αυθαιρεσία που εδράζεται στην αντίληψη «ότι το κράτος είμαι εγώ»;Να του θυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας που με τις ευλογίες του εκλέχθηκε, πρεσβεύει ότι για την Ελληνική Πολιτεία και για τις δομές της απαιτείται μία επανάσταση που να εκφράζεται με το τέλος της αυθαιρεσίας και της διαφθοράς; Εκτός αν για τα καλά και συμφέροντα θέλει να το παίξει Αλή Πασάς (ευκολη λεία το σημερινό Σούλι και ο δήμος του). Εμείς πάντως την έκθεση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Τομέα Βορείου Ελλάδος την έχουμε καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

jean papadopoulos

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Σύσκεψη για το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής σε σχολεία του Νομού

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηγουμενίτσας, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Γεωργίου Κάτσινου και σχετική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου (Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας), με θέμα την εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής σε σχολεία του Νομού.Εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Νικόπουλος.Το Δήμο Σουλίου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Πανταζής.Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων και της εκπαίδευσης που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα εθελοντικά, τους οποίους ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή τους. (Ιατρικός-Φαρμακευτικός-Οδοντιατρικός Σύλλογος, Ψυχολόγοι, Διατροφολόγοι, Λογοθεραπευτές).Στην ανωτέρω συνάντηση καθορίσθηκαν σειρά θεμάτων προληπτικής ιατρικής για την ενημέρωση μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων καθώς επίσης και Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Διαλέξεις της « Ακαδημίας των Πολιτών» στα Γιάνεννα

Πραγματική θραύση κι ολοένα αυξανόμενη ζήτηση σε Ελλάδα- εξωτερικό έχουν τα σεμινάρια- μαθήματα της Ακαδημίας των Πολιτών, που οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν την συνέχιση των εγγραφών. Ιδιαίτερα συνεχίζονται οι εγγραφές για τις διαλέξεις της « Ακαδημίας των Πολιτών», που θα γίνουν ή γίνονται στα Ιωάννινα.Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως το συγκεκριμένο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο λειτουργεί ήδη παραρτήματα σε περισσότερες από 45 πόλεις στην Ελλάδα και σε 3 χώρες του εξωτερικού (Αννόβερο Γερμανίας, Λεμεσός- Λευκωσία της Κύπρου).Τα μαθήματα πραγματοποιούνται υπό τη μορφή τρίωρων εβδομαδιαίων διαλέξεων. Για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 συμπεριλαμβάνονται οι εξής θεματικές ενότητες: α) Ψυχολογία για το πρώτο εξάμηνο και β) Συμβουλευτική για το δεύτερο.Τις διαλέξεις δίνουν καθηγητές από όλα τα ελληνικά ΑΕΙ, οι οποίοι αναλύουν ψυχολογικά και κοινωνικά θέματα. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων- μαθημάτων θα λειτουργήσουν ομάδες αυτογνωσίας, συμβουλευτικής, ψυχοδράματος, ειδικής αγωγής, μάθησης μέσω της περιπέτειας και οικογενειακής θεραπείας.Οι εγγραφές πραγματοποιούνται από τους κατά τόπους συντονιστές ή από την γραμματεία στα τηλέφωνα με αριθμούς κλήσης 22.510 – 54.739 και 6970-069.007 .Υποβάλλονται, επίσης και ηλεκτρονικά στα e-mail: info@civilacademy.eu και academy@aigaion.orgΓια την εγγραφή θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι-ες να προσκομίσουν μία φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας, μία μικρή φωτογραφία για τη σπουδαστική ταυτότητα και ποσό ύψους 80 ευρώ για την ετήσια συνδρομή τους.Η ετήσια συνδρομή ανέρχεται στα 40 ευρώ για ενδιαφερόμενους –ες που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως είναι οι άνεργοι, τα άτομα με αναπηρία, οι μονογονεϊκές οικογένειες ,οι πολύτεκνοι, καθώς και οι φοιτητές.«Τέκνο της κρίσης είναι η Ακαδημία, της εσωτερικής και καθάριας, αποτέλεσμα αυτού του συμβολικού οίστρου, που δεν σε αφήνει να ησυχάσεις. Βοηθήστε μας να πάμε παντού, και εμείς θα επιχειρήσουμε από κοινού να μιλήσουμε για μία νέα εναλλακτική: την αναβίωση του πολίτη», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ακαδημίας των Πολιτών, καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, κοινωνιολόγος- ψυχολόγος, Ευστράτιος Παπάνης.

Δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του κυλικείου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας

Σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του κυλικείου του 5ου Δημ. Σχολείου Πρέβεζας για έξι (6) χρόνια προχωρά ο Δήμος Πρέβεζας. Ο διαγωνισμός θα γίνει την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 π.μ. στο γραφείο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πρέβεζας. Σε περίπτωση που ο διαγωνισμός αποβεί άγονος, θα επαναληφθεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, στον ίδιο χώρα και την ίδια ώρα. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Διευθυντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γεώργιο Μότσιο(τηλ. 2682028362) ή στην κα Μαρία Γαζή γραμματέα της Σχολικής Επιτροπής (τηλ. 2682360630), απ’ όπου μπορούν να παραλάβουν και τη διακήρυξη του διαγωνισμού, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 12:00μ.μ έως 13:00μ.μ.

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΣ: Ανακοίνωση προς του πολίτες για το ΚΕΠ

Από το Δήμο Αρταίων, ανακοινώνεται ότι το ΚΕΠ που στεγάζεται στο Δημαρχείο Άρτας, θα παραμείνει κλειστό από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, μέχρι και την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, λόγω μεταφορας του στη νέα διεύθυνση, πλατεία Κρυστάλλη (έναντι ΚΤΕΛ Άρτας).

ΑΡΤΑ: Διοργάνωση Κύκλου Επιμορφωτικών Συναντήσεων Σχολής Γονέων

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας (ΚΜΨΥ) Άρτας-Πρέβεζας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων (ΣΣΝ) Ν. Άρτας, διοργανώνουν κύκλο επιμορφωτικών συναντήσεων με θέματα που ενδιαφέρουν γονείς. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν εφτά (7) συναντήσεις, από το Νοέμβριο 2012 μέχρι το Μάιο 2013. Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος εντάσσεται στα πλαίσια της δραστηριοποίησης της ΚΜΨΥ Άρτας-Πρέβεζας στον τομέα της αγωγής κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας. Ο γενικός σκοπός της όλης προσπάθειας είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού και η πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, ενώ ο ειδικότερος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των γονέων γύρω από ζητήματα που συνδέονται με την εφηβεία.Οι προγραμματισμένες αυτές συναντήσεις θα δώσουν στους γονείς ένα βήμα διαλόγου και θα τους προσφέρουν τη δυνατότητα αφενός να συζητήσουν με ειδικούς και αφετέρου να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και προβληματισμούς για θέματα που αφορούν τις σχέσεις τους με τους εφήβους. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18:00 μ.μ. στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Αρταίων, με θέμα «Αρχές και δεξιότητες επικοινωνίας: Για μια καλύτερη σχέση με τα παιδιά μας, ιδιαίτερα στην εποχή της κρίσης». Το θέμα θα εισηγηθεί η κ. Παπαδιώτη Βασιλική, αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Συστημική - Οικογενειακή θεραπεύτρια.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 26810-72025, εσωτερικό 145 (ΚΜΨΥ Άρτας-Πρέβεζας) και 26810-72196 (ΣΣΝ Ν. Άρτας).

Δέκατος ο Κώστας Αυδόκης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Δέκατος κατετάγη ο αθλητής του Σπάρτακου Ιωαννίνων Κώστας Αυδόκης,στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπουδαστών στο EILAT του Ισραήλ,ανάμεσα σε 16 Αθλητές στην κατηγορία των 85 κιλών.Ο έφηβος αθλητής εντυπωσίασε με την τεχνική και τις διαφαινόμενες ικανότητές του τις οποίες επισήμανε τόσο ο Ομοσπονδιακός Προπονητής και Προπονητής του Σπάρτακου Ιωαννίνων Χρήστος Τριφύλλης όσο και ο Εθνικός Προπονητής που συνοδεύει την αποστολή Βαλέριος Λεωνίδης. Ο συγκεκριμένος αθλητής σύμφωνα με την γνώμη και των δύο Προπονητών , έχει δυνατότητες να προσφέρει στην πόλη μας αλλά και στην Ελλάδα διακρίσεις και επιτυχίες ανάλογες του παρελθόντος. Να σημειωθεί ότι οι συνθήκες προπόνησης η υλικοτεχνική υποδομή και ο αθλητικός εξοπλισμός είναι ανύπαρκτα για τους αθλητές του Σπάρτακου και αποτελεί άθλο η συμμετοχή τους και μόνο στο Παγκόσμιο αυτό Πρωτάθλημα.

ΠΡΕΒΕΖΑ: συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Με τη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος για τα 100 χρόνια ελεύθερης πόλης. Η συναυλία θα δοθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Vivaldi, Ντίνου Κωνσταντινίδη, Νίκου Σκαλκώτα και Σπύρου Δήμα. Σολίστ ο Κλεόδωρας Αγόρας (βιολί). Διευθυντής Ορχήστρας ο Γιώργος Χλίτσιος. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης αποτελείται από ταλαντούχους και καταξιωμένους μουσικούς και συμμετέχει δυναμικά στα μουσικά δρώμενα της πόλης, με συναυλίες στη Θεσσαλονίκη , σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Από τον Ιούλιο του 1993 και για μία πενταετία την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε αναλάβει ο Αρχιμουσικός Δημήτρης Αγραφιώτης και στη συνέχεια, μέχρι το 2005 ο Αρχιμουσικός Βύρων Φιδετζής. Σήμερα υπεύθυνος της Ορχήστρας είναι ο Βοηθός Αρχιμουσικός Χάρης Ηλιάδης.

Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσιάς-Πεντέλης

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του 23ου Νηπιαγωγείου, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσιάς-Πεντέλης. Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν:
- Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό
Επίσης θα πραγματοποιηθούν
- Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής

ΑΡΤΑ:Φεστιβάλ «Τέχνες και Ψυχική Υγεία»

Το οικοτροφείο ΑΙΟΛΟΣ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Ε.Ψ.Ε.Π που στεγάζεται στα Αμπέλια Αμμοτόπου πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Φεστιβάλ αφιερωμένο στην Ψυχική Υγεία, για την φετινή χρονιά η αναφορά μας είναι ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μακρυγιάννης» στην Άρτα το Σάββατο και την Κυριακή 10 και 11 Νοεμβρίου 2012. Δύο μέρες αφιερωμένες στην Μουσική το Χορό το Θέατρο και το Παιχνίδι φυσικά!!!!! Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 10:00 π.μ ελάτε να ποδηλατήσουμε για την ψυχική υγεία στην Κεντρική Πλατεία του Αγίου Δημητρίου.Καθ΄όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση με δημιουργίες των ενοίκων και προσωπικού του Οικοτροφείου ΑΙΟΛΟΣ καθώς και με την συνεργασία των κοινωνικών επιστημόνων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας της Ε.Ψ.Ε.Π. με την υπεύθυνη καθοδήγηση και επίβλεψη της Κας Σουρή Αναστασίας.Το Φεστιβάλ «ΤΕΧΝΕΣ και ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ προσεγγίζει καλλιτεχνικά και επιστημονικά τις σύγχρονες μορφές τέχνης που μπορούν να εξερευνηθούν με ένα σύνολο αισθήσεων και ταυτόχρονα μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και στην προσβασιμότητα νέων ομάδων κοινού στον πολιτισμό.Το Φεστιβάλ τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Αρταίων.Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Συλλογή φαρμάκων στην Άρτα

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στην ΥΓΕΙΑ», συγκεντρώνουμε φάρμακα και υγειονομικό υλικό το Σάββατο 10 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι,στην Άρτα, στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού, στην οδό Νικολάου Πλαστήρα 29.Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό, που θα συγκεντρωθούν στην Άρτα, θα παραληφθούν από το Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού της πόλης. 

ΠΡΕΒΕΖΑ:Έκκληση, για να βρεθεί μεγαλύτερος χώρος για την στέγαση του Κοινωνικού Ιατρείου

Έκκληση, για να βρεθεί μεγαλύτερος χώρος για την στέγαση του Κοινωνικού Ιατρείου, απευθύνουν μέσω ανοικτής επιστολής προς τους πολίτες της Πρέβεζας τα μέλη του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας, λόγω των αυξημένων λειτουργικών αναγκών. Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους τόσο ο κύκλος των ανασφάλιστων συμπολιτών μας που συνεχώς διευρύνεται όσο και η μεγάλη ανταπόκριση των συμπολιτών μας, στο κάλεσμα του κοινωνικού ιατρείου, για στήριξη σε φάρμακα απαιτούν αυτό να λειτουργήσει άμεσα σε μεγαλύτερο και λειτουργικότερο χώρο. Για το λόγο αυτό κάνουν έκκληση προς τους συμπολίτες μας που μπορούν να προσφέρουν χώρο, περίπου 80 με 100 τμ, για τη στέγαση της αλληλεγγύης που προσφέρει δωρεάν, ένα συνεχώς διευρυνόμενο δίκτυο γιατρών και αλληλέγγυων και περιλαμβάνει υπηρεσίες ιατρείων διαφόρων ειδικοτήτων και κοινωνικού φαρμακείου για τους ανασφάλιστους, να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα: 6936859437,6936859438 &6932646168. Με τη επισήμανση ότι το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στηριγμένο στην προσφορά φίλων και αλληλέγγυων συμπολιτών μας, μπορεί να καλύψει μόνο τα πάγια έξοδα λειτουργίας και τα χαράτσια.

Γιορτή τσίπουρου στα Δολιανά

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΑ 2012 ΔΟΛΙΑΝΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Εισήγηση με θέμα: “Το τσίπουρο στο Ν. Ιωαννίνων, χθες και σήμερα”. (Μια μικρή προσέγγιση μέσα από την τοπική ιστορία από την κ. Φερενίκη Φαρμάκη-Παπασπύρου).Μεζέδες και άφθονο τσίπουρο με τη συνοδεία Παραδοσιακής Μουσικής με την Ορχήστρα του Χωριού μας.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 στις 8 μ.μ. στο χώρο της Μαθητική Εστίας Δολιανών.

Παζάρι αλληλεγγύης στα Γιάννενα

Ο «μπαχτσές» (πρωτοβουλία για τη δημιουργία ανοιχτού κοινωνικού χώρου αλληλεγγύης και πολιτισμού) και Αλληλέγγυοι Γιαννιώτες Πολίτες διοργανώνουν ένα ακόμη παζάρι αλληλεγγύης ανταλλακτικό-χαριστικό «άμα θέλεις φέρνεις, ό,τι θέλεις παίρνεις» ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ
ΠΟΤΕ: Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012. Από 12 ως τις 3 το μεσημέρι.
ΠΟΥ: Στην πλατεία Πάργης (εάν βρέξει, στην στοά της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων στην Χαρ. Τρικούπη)
ΤΙ: ρούχα, παπούτσια, βιβλία, cd, dvd, μπιχλιμπίδια, εργαλεία, οικιακά,
ΓΙΑΤΙ: Ανταλλάσσουμε είδη, χαρίζουμε αλλά και παίρνουμε άμεσα, με αλληλεγγύη και αυτοοργάνωση μεταξύ μας.Χωρίς χρήμα. Που πρέπει να είναι ένα απλό εργαλείο ανταλλαγής και όχι μέσο για περισσότερο κέρδος.Φέρνω, φέρνεις, παίρνω, παίρνεις... ειδικά αυτή την εποχή...Με αλληλεγγύη μεταξύ μας.
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ:Το, πρώτο για τον Νοέμβρη, παζάρι αλληλεγγύης το Σάββατο, 3 Νοέμβρη 2012 «άμα θέλεις φέρνεις / ό,τι θέλεις παίρνεις» χωρίς λεφτά, στην πλατεία Πάργης ήταν μια χαρά!Πέρασαν αρκετοί συμπολίτες, μας άφησαν ρούχα, παπούτσια, βιβλία και δυο τρεις ζεστές κουβέντες!Βοήθησε κι ο ήλιος βέβαια που ζέστανε το κορμάκι μας!Ευχαριστούμε όσες και όσους πέρασαν από εκεί ή διαφήμισαν την εκδήλωση στόμα με στόμα, μέσω Facebook, μέσω media.Ειδικές ευχαριστίες στην κυρία με τα…ποιήματα, τον Γιώργο με τα …κόκκινά του, ρώσικα ρούχα, τις δύο κυρίες που μας χάρισαν τα ρούχα της γιαγιάς που θα πήγαιναν στον κάδο, τον Φρατέλο και τη γυναίκα του που ψάχνουν να τα βγάλουν πέρα, την χαμογελαστή Δέσποινα, την… πολυφωνική Σοφία, τους πιτσιρικάδες με τη μπάλα, τον ευγενή οικοδόμο, τις δύο γιαγιάδες που πέρασαν στο τέλος και είπαν δυο καλές κουβέντες, τον αλανιάρη σκυλάκο, τον…την…. ε, όλο και κάποιον – α θα ξεχάσαμε!ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΓΗΣ!

Γιορτή τσίπουρου στην Στρατίνιστα Πωγωνίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στρατίνιστας Πωγωνίου σας καλεί στην 26η Γιορτή Τσίπουρου ,τη 17η Νοεμβρίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 5 το απόγευμα.Η Γιορτή Τσίπουρου έχει γίνει πλέον θεσμός, 26 χρόνια τώρα, για μας τους Στρατινιστιώτες, για τους κατοίκους της επαρχίας Πωγωνίου καθώς και όλους τους φίλους μας.Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει
1ο) Διαγωνισμό καλύτερου τσίπουρου, μετά από την επιλογή της κριτικής επιτροπής. Ακολουθεί η βράβευση των τριών πρώτων.
2ο) Παραδοσιακά φαγητά και άφθονο τσίπουρο!
3ο) Χορό, μέχρι το πρωί, με κλαρίνα !
Σας περιμένουμε, για να περάσουμε μαζί μία αξέχαστη βραδιά.

Κλήρωση αυτοκινήτου Εθνικού Φιλιππιάδας

Το νέο Lancia Ypsilon είναι το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2012 για την Ελλάδα» και ο Εθνικός Φιλιππιάδας σας το προσφέρει με την κλήρωση που διοργανώνει και πάλι φέτος!!!!!!! Νικητής ο κάτοχος του αριθμού του οποίου τα τελευταία 4 ψηφία συμπίπτουν με τα τελευταία 4 ψηφία του Κρατικού Λαχείου που κληρώνει στις 31-12-2012.Με το απαράμιλλο ιταλικό στιλ να κυριαρχεί και τη φινέτσα τoυ εσωτερικού διάκοσμου να κλέβει τις καρδιές, το νέο Ypsilon αναμφισβήτητα είναι ένα από τα πιο κομψά μικρά αυτοκίνητα. Η έκδοση με τον πετρελαιοκινητήρα 1,3 JTD ωστόσο, είναι αυτή που κάνει τη διαφορά, τόσο σε επιδόσεις, όσο και στην τσέπη!!

''Έβλεπα μόνο τη ΦΩΝΗ" στην πειραματική σκηνή του Politheatrou

Τις τελευταίες τρεις παραστάσεις θα δώσει την Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ώρα 9,15΄μμ η πειραματική σκηνή του Politheatrou με τον αφηγηματικό μονόλογοn''Έβλεπα μόνο τη ΦΩΝΗ".Πρόκειται για ένα. ένα παζλ που τα κομμάτια του δεν ταιριάζουν ακριβώς. Στα κείμενα δεν υπάρχουν ρόλοι. Δεν υπάρχει φύλο μήτε ηλικία. Ένας άνθρωπος πάνω στη σκηνή αφηγείται και παίζει.Θυμάται, αναρωτιέται, προβληματίζεται, βουτά βαθιά στον εαυτό του, έχοντας συντροφιά έναν Άγγελο ή μήπως δύο;Τα κείμενα της παράστασης, μια συρραφή λογοτεχνικών κειμένων. Κείμενα με κοινό θέμα. Το παιδί, η μνήμη, ο κύκλος της ζωής, συναισθήματα, σε ένα ταξίδι σαν σε κουβάρι από εκείνα των παραμυθιών.

Εκδήλωση αστρονομίας διοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο ΟΤΕ Ιωαννίνων

Εκδήλωση αστρονομίας διοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο ΟΤΕ Ιωαννίνων το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας στα Γιάννινα.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία με θέμα «Κύματα και Ύλη Άνθρωποι και Αστέρια» από τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Αστροφυσικής και Διαστημικών Εφαρμογών και Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννη Δαγκλή.Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει παρατήρηση με τηλεσκόπια στο προαύλιο με τα τηλεσκόπια της Ομάδας Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων.

O Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στο Prestige στην Αρτα

Με τον Δημήτρη Σταρόβα και την Ζηνοβία Αρβανιτίδη
Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 11.00- Είσοδος 15 ευρώ με ποτό
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας , ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς της Ελλάδας, o πολυπράγμων… «Άγαμος Θύτης» Δημήτρης Σταρόβας και η αισθαντική Ζηνοβία Αρβανιτίδη συμπράττουν και δημιουργούν κάθε φορά που παίζουν και από μία μοναδική μουσική παράσταση γεμάτη συναισθήματα, εκρήξεις, αληθινά λόγια, ελαφρά ειρωνεία και τρυφερότητα.... Παρασκευή 9 Νοεμβριου στο Prestige!!!

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 11:00 μ.μ.
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 12

Αποχωρούν αλλά συνεχίζουν τον αγώνα οι κτηνοτρόφοι

Την αποχώρησή τους από το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» ανακοίνωσαν την Πέμπτη το πρωί οι κτηνοτρόφοι που αντιδρούσαν στην ιδιωτικοποίηση της εταιρίας βάζοντας έτσι ένα τέλος στον αγώνα που ξεκίνησαν εδώ και δύο περίπου χρόνια για να αποτρέψουν την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας.Ξεκαθάρισαν όμως ότι η απόφασή τους αυτή δεν συνιστά παραδοχή ήττας μιας και όπως τόνισαν από εδώ και στο εξής θα δώσουν άλλη μορφή στις κινητοποιήσεις τους, φτάνοντας ακόμα και μέχρι τον οικονομικό εισαγγελέα προκειμένου να δικαιωθούν.Μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών που κατείχε η ΑΤΕ στην «Δωδώνη» και την ανάληψη της διοίκησης της εταιρίας από τον πρόεδρο της S.I.. Μάικλ Ο' Νηλ οι κτηνοτρόφοι με συνέντευξη που παραχώρησαν χθες στο χώρο του εργοστασίου δήλωσαν πως αποχωρούν απ' αυτό αλλά δεν σταματούν τον αγώνα τους.«Ο αγώνας μας με αυτή τη μορφή που του είχαμε δώσει μέχρι σήμερα σταματάει. Αυτό όμως δεν πρέπει να θεωρηθεί ήττα γιατί από εδώ και στο εξής συνεχίζουμε αλλά με άλλες μορφές», είπε ο εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων Μιχάλης Τζίμας.Οι προσπάθειες των συναδέλφων του, όπως ανακοίνωσε, στρέφονται τώρα στο νομικό κομμάτι, μιας και η πολιτική λύση που ζητούσαν δεν ήρθε ποτέ.Έτσι δηλώνουν αποφασισμένοι να κυνηγήσουν το θέμα δικαστικά, φτάνοντας, όπως είπαν, ακόμα και στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος.«Εμείς δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας, γιατί αυτή η γαλακτοβιομηχανία μας ανήκει. Δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε και να νομιμοποιήσουμε αυτή την αγοραπωλησία», είπε ο κ. Τζίμας, ενώ απευθυνόμενος προς όλους τους συναδέλφους του που πάλεψαν για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της «Δωδώνης», τους κάλεσε να αισθάνονται υπερήφανοι για τον αγώνα που έκαναν, έστω κι αν στο τέλος αποδείχτηκε πως ήταν τραγικά μόνοι τους.Ο κ. Τζίμας δεν έκρυψε και την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, στην προσπάθεια που έγινε από τους κτηνοτρόφους να μη χαθεί αυτή η βιομηχανία, δεν βρήκαν τους συμπαραστάτες που θα περίμεναν.Επέρριψε ευθύνες σε όσους ήταν στα λόγια μαζί με τους κτηνοτρόφου, χωρίς να τους κατονομάσει, κάτι που όμως έκανε στην περίπτωση των εργαζομένων εκφράζοντας την πικρία του γιατί όπως είπε δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και λοξοδρόμησαν στην πορεία παρά τις αρχικές τους θέσεις για μη πώληση της εταιρίας.«Όλο αυτό το έγκλημα που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη με την ανάληψη των καθηκόντων από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, θα μπορούσε να είχε αποτραπεί και ο αγώνας μας θα μπορούσε να ήταν νικηφόρος όπως το 1992, αν όλοι μαζί είχαμε αντισταθεί στις προθέσεις της κυβέρνησης. Όμως αυτή τη φορά με πρώτους τους εργαζόμενους στη γαλακτοβιομηχανία δεν υπήρξε η ίδια θέληση και συμμετοχή κι έτσι φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα», είπε ο κ. Τζίμας.Κλείνοντας κάλεσε όλους τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο, στις 11 το πρωί στη γέφυρα Καλογήρου με σκοπό όλοι οι κτηνοτρόφοι να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην πώληση της «Δωδώνης» αλλά και να απαιτήσουν άμεση αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής στα αγροτικά θέματα, προκειμένου να τονωθεί ο πρωτογενής τομέας.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ