Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Η σημασία των επικείμενων εθνικών εκλογών, η αξία της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη, ο στόχος της αυτοδύναμης Ελλάδας

Άρθρο του Ξενοφώντα Καραβίδα
Η ύφεση στη χώρα μας σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ανεργία, δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής δυσφορίας, που θα αρχίσουν να παίρνουν μορφή κοινωνικής έκρηξης αν δεν προστατευτούνε οι θυσίες που αναγκαστήκαμε να κάνουμε έως σήμερα όλοι μας. Ως εκ’ τούτου, οι εκλογές που έρχονται είναι πολύ σημαντικές, κρίσιμες για πολλούς, διότι δρομολογείται επί της ουσίας η πορεία της χώρας για πολλά χρόνια. Με λίγα λόγια, θα δηλώσουμε με τη ψήφο μας αν θα παραμείνουμε στην ευρωπαϊκή οικογένεια που προσφέρει μια ασφαλή οδό για την επάνοδο στη δημοσιονομική σταθερότητα, στην πρόοδο ή αν θα ακολουθήσουμε μια τυφλή πορεία στο άγνωστο. Αναμφίβολα όλοι μας βιώνουμε, μια εξαιρετικά δύσκολη πραγματικότητα. Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο. Αναζητούν απεγνωσμένα ελπίδα και προοπτική. Για τη χώρα μας δεν πρόκειται να υπάρξει ελπίδα κάτω από οποιαδήποτε πολιτική αν δε διευρυνθεί η παραγωγική της βάση και δε γίνει εξωστρεφής η οικονομία της, αν δε γίνει μια χώρα αυτοδύναμη. Πολλές έρευνες κοινής γνώμης έχουν δείξει ότι η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και στο Ευρώ. Λογικό, αφού όταν είσαι ενταγμένος σε μια μεγάλη οικογένεια σαν την ευρωζώνη, έχεις την προσδοκία να αναπτυχθεί ο τουρισμός, να υποστηριχθεί επαρκώς ο αγροκτηνοτροφικός τομέας, να υλοποιηθούν μεγάλα έργα υποδομών όπως η Ιονία και η Αμβρακία Οδός στην ευρύτερη περιοχή μας. Η Ελλάδα για πολλούς από εμάς έχει κατακτήσει πρό πολλού το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Όμως, όσοι αμφισβητούν τα πάντα και τους πάντες στη χώρα μας δεν διευκρινίζουν ποια μπορεί να είναι η εναλλακτική πορεία, βασισμένη σε δικούς μας πόρους. Κατά την άποψή μου, ο στόχος της αυτοδύναμης Ελλάδας, πρέπει να είναι η μόνη πολιτική επιλογή στις επόμενες εκλογές. Το ζητούμενο είναι εάν εκτός από το ΠΑΣΟΚ σήμερα και τα άλλα κόμματα θα έχουν το θάρρος και την πολιτική αξιοπρέπεια να πούνε την αλήθεια. Να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους, με λεπτομέρεια ποια θα είναι η πολιτική τους σε αυτό το κρισιμότατο σημείο της ιστορίας του έθνους. Το ΠΑΣΟΚ με πολύ μεγάλο κόστος, με καθυστερήσεις και λάθη, σταθεροποίησε ομολογουμένως την κατάσταση με τη δραστική μείωση του χρέους με απόλυτη ειλικρίνεια και σεβασμό στις αγωνίες του κόσμου. Αυτήν είναι η αλήθεια. Επί της ουσίας, οι επικείμενες εκλογές συνίσταται και επιβάλλεται να είναι η μεγάλη προσπάθεια της λήξης της ύφεσης στη χώρα μας, το βήμα της φυγής προς τα εμπρός και η έξοδος από την κρίση. Άλλως η πατρίδα ίσως χάσει μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία. Η ευρωπαϊκή προοπτική είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να χτίσουμε τις βάσεις για τη νέα αυτοδύναμη Ελλάδα με πυλώνες ανάπτυξης τον τουρισμό, τη ναυτιλία, την αγροτική παραγωγή, τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, έχοντας ώς πυξίδα την κοινωνική ευημερία.

Δημήτρης Φίλης: Όλο το πρωί στην αγορά με εμπόρους και επιχειρηματίες

Είναι δύσκολη περίοδος για κάποιον πολιτικό να μπαίνει στα μαγαζιά και να προκαλεί διάλογο με τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες της πόλης, σε περίοδο ύφεσης και αναδουλειών. Για τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δημήτρη Φίλη όμως αυτό αποτελεί μια πράξη ρουτίνας. Δεν κάνει τώρα προεκλογικές γνωριμίες ψηφοθηρικού χαρακτήρα αλλά κεφαλαιοποιεί για τον ίδιο και το κόμμα του μια διαλεκτική πορεία διαλόγου και προτάσεων που έχει ξεκινήσει έγκαιρα με το Επιμελητήριο εδώ και πολύ καιρό. Διαχρονικά καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για σημαντικά και δυσεπίλυτα προβλήματα του τόπου που καίνε και δεν τολμά να αγγίξει κανείς. Γι' αυτόν δεν υπάρχουν "καυτές πατάτες" αλλά κοφτές και άμεσες λύσεις με ονοματεπώνυμο και σαφή χρονοδιάγραμμα. Εκφράζει το τοπικό επιχειρείν και οι έμποροι-επιχειρηματίες που από το πρωί συνάντησε στο κέντρο της πόλης, άκουγαν υπεύθυνες προτάσεις στα προβλήματα που του κατέθεταν. δεν προλάβαινε να χαιρετά κόσμο και να τον καλούν να μπει στα μαγαζιά τους. Ο ίδιος είναι χαμηλών τόνων και δεν το πουλάει επικοινωνιακά για να καρπωθεί ψήφους. Γι' αυτό είναι μια υποψηφιότητα ποιότητας και ευθύνης που είχαμε χρόνια να δούμε στο τοπικό ΠΑΣΟΚ. Έναν επιστήμονα με γνώση και εμπειρία που θα εκφράσει την τοπική αγορά και την τοπική οικονομία.

Μαργαρίτα Κιτσανού: Υποψηφιότητα με ονοματεπώνυμο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

Το όνομά της δεν έπεσε από το πουθενά στο τοπικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Χρόνια συνδικαλίστρια στους νοσοκομειακούς γιατρούς, έχει ταυτιστεί με τους αγώνες για την προάσπιση του ΕΣΥ και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νομό. Η αυτοδιοικητική της διαδρομή στα νομαρχιακά και περιφερειακά δρώμενα της δίνουν ακόμη ένα πολύτιμο πλεονέκτημα. Όμως το σημαντικότερο γι' αυτή είναι η καλή κουβέντα που λένε για το πρόσωπό της οι απλοί πολίτες του νομού. Όσοι έτυχε να νοσηλευτούν, έχουν να λένε τα καλύτερα για την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη που επιδεικνύει σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες η Μαργαρίτα. Βέβαια η ίδια το κάνει γιατί τιμάει στο έπακρο το λειτούργημα που επιτελεί. Και φυσικά οι πολίτες δεν ξεχνούν. Σε τρεις βδομάδες ψηφίζουν και συναντώντας την καθημερινά έχουν όλοι να θυμηθούν μια εμπειρία στήριξης από την ίδια σε κάποιο οικογενειακό πρόβλημα υγείας. Το όνομά της είναι συνώνυμο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Θα το δείτε στην κάλπη όχι μόνο στα Πωγώνια και την πόλη αλλά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νομού.

Επίσκεψη Καχριμάνη στην Κακαβιά

Το Στρατιωτικό Φυλάκιο και το Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, όπου αντάλλαξε ευχές με τους στρατιώτες, τους αστυνομικούς και τους τελωνειακούς υπαλλήλους που υπηρετούν εκεί. Ο Περιφερειάρχης είχε επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας της Αλβανίας κ. Σπύρο Ξέρα, με τον οποίο επισκέφτηκαν και αντάλλαξαν ευχές και με εργαζόμενους στο Αλβανικό Τελωνείο Κακαβιάς. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από για την κίνηση οχημάτων και επιβατών που υπάρχει την τρέχουσα εορταστική περίοδο η οποία όπως αναφέρθηκε, γίνεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, είναι αρκετά μικρότερη σε σχέση με προηγούμενα χρόνια προς Αλβανία, με αυξητική τάση όμως επισκέψεων προς Ελλάδα.. Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι πρέπει να γιορτάζουμε με κατάνυξη τις Άγιες Ημέρες και να σκεφτόμαστε τους διπλανούς μας, τους γείτονές μας, τους Βορειοηπειρώτες, αλλά και σύσσωμο τον Απόδημο Ελληνισμό. Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την χωρίς προβλήματα εξυπηρέτηση όσων εξέρχονται ή εισέρχονται στη χώρα μας, συγχαίροντας τους αστυνομικούς και τους τελωνειακούς για το έργο και τις προσπάθειες που καταβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Τέλος ευχήθηκε σε όλους «Καλή Ανάσταση», στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας ότι και για την Ελλάδα, μετά τα «Πάθη» που διέρχεται θα έλθει και για αυτή η «Ανάσταση».

Το επίσημο site του ΠΑΣΟΚ πόσους μήνες έχει να ενημερωθεί;

Αναφέρει τους βουλευτές της Κατσέλη, Κασσάρα, Κυριακοπούλου και Μίχο, ως μέλη της πράσινης Κ.Ο!!!
Σε τρεις Κυριακές ψηφίζουμε αλλά όπως κυλούν τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ, δεν αποκλείεται οι πράσινοι ψηφοφόροι με βάση αυτά που διαβάζουν στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος να πάνε να ψηφίσουν ψηφίσουν το κόμμα των Κατσέλη-Καστανίδη και να βάλουν σταυρό στους Γιώργο Κασσάρα, Μαρία Κυριακοπούλου και Λάμπρο Μίχο!!! Ναι καλά διαβάσατε. Δεν κάνουμε πλάκα. Ακόμη και σήμερα , έναν ακριβώς μήνα μετά την ίδρυση της Κοινωνικής Συμφωνίας και την προσχώρηση σε αυτό των τριών βουλευτών, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ ξέχασαν να τους διαγράψουν από τη σύνθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και τους αναφέρουν ως... πράσινους βουλευτές. Εδώ θα μου πείτε ξέχασαν να βγάλουν την Αγάτσα που το έκοψε πέρα και πήγε στη Ν.Δ. Η γυναίκα μιλάμε κάνει αγώνα για τη Ν.Δ. και στην Ιπποκράτους ακόμα και αυτή την αναφέρουν ως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ!!! Μα καλά τόσους εργαζόμενους έχει το ΠΑΣΟΚ, χάθηκε ο κόσμος να βάλουν έναν να ελέγχει καθημερινά το site;