Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

ΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ


Προδομένη μας  Σεμίνα!          
                    
Είμαι το περίφημο πια κυκλάμινο,αυτό που έκοψε με …επαναστατική βία ο κοσμοπολίτης επαναστάτης Κάρολος Παπούλιας με μια αποφασιστική ριπή του διάσημου πλέον περιστρόφου του για να σου το προσφέρει,κίνηση ύψιστης αβροφροσύνης και επαναστατικής τρυφερότητας!Και εκεί που δάκρυα άρχισαν να βγάινουν από τα …άνθη μου στο διάβασμα της ερωτικής σου εξομολόγησης προς τον ¨Ανακτα, ήλθε σαν κακόβουλος ψίθυρος ο παγερός βοριάς για να μου θυμίσει τα τεχνάσματα του Ηπειρώτη σπουδαρχίδη επαναστάτη. Λένε οι ψίθυροι των ηπειρωτικών βουνών ότι με τέτοια κόλπα ο ωραίος Κάρολος αποπλανούσε ως άλλος Δίας ανόητα κοριτσόπουλα και φιλόδοξες Κυρίες που μέσα από τη συνουσία με τους Κυρίους της εξουσίας επεδίωκαν να ζήσουν το μύθο τους στην ευλογημένη αυτή περίοδο που τόσο άκαρδα μας άφησε χρόνους..,   
 Είναι, Σεμίνα μας, ισχυρό αφροδισιακό η Εξουσία και μπορεί να μετατρέπει σε πρίγκηπες ακόμη και τους Παγκάλους! Πόσο μάλλον όταν έχουν την τύχη να μοιάζουν και με τον Μάρλον Μπρά ντο, όπως χαρακτηριστικά γράφεις για τον δικό σου Κάρολο…Ξέρω καλά   ότι όλες αυτές οι προδομένες  καρδιές θα ήθελαν να μη τον θυμούνται σαν τον Νονό της περίφημης ταινίας αλλά σαν πρωταγωνιστή μιας άλλης! Γιατί τον πρωταγωνιστή μάλλον  του «Τελευταίου Ταγκό στο Παρίσι» φαντασιώνονταν τόσα χρόνια  .¨Όμως τα χρόνια πέρασαν, ο Κάρολος πια μόνο το περίστροφό του –προέκταση του νεκρωθέντος κατά τους ψυχαλυτικούς- οργάνου του  μπορεί  να κινήσει…Οσο για τον ιδεολόγο Παπούλια, Σεμίνα μας, λυπούμαι  που δεν κατάλαβες ότι ήταν πάντοτε ένας σιγουρατζής και η μόνη επανάσταση που έκανε, αν την έκανε,ήταν αυτή που ευαγγελίζεται ο Φρόυντ και αυτή πριν από τις περιπέτειές του στα   Ηπειρωτικά βουνά η στα δώματα της εξουσίας. Γιατί εδώ δεν έχουμε …σεξουαλική επανάσταση αλλά σεξουαλική παρενόχληση με καραμπινάτη κατάχρηση εξουσίας! Και σ’ αυτό έκαναν παγκόσμια ρεκόρ τα παντοειδώς πεινασμένα λαμόγια της χρεοκοπημένης εξουσίας.

Σεμίνα, περαστικά σου!  Και καλή επανάσταση!      

Το υποψιασμένο ηπειρωτικό κυκλάμινο και για την αντιγραφή.

           Απόκαυκος ο εξ Ιωαννίνων

Σε ποιους δρόμους στην Ήπειρο είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Α.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 
-Εγνατία οδός, από 110ο (έξοδος Μετσόβου) έως 126ο χλμ. (κόμβος Παναγιάς).
-Π.Ε.Ο. Μετσόβου - Γρεβενών, μέχρι τη Μηλιά Ιωαννίνων.
-Παλαιά Εθνική Οδός Ιωαννίνων -Κοζάνης προς τα Δ.Δ. Φούρκας, Αγ. Παρασκευής, Δροσοπηγής και προς Δ.Δ. Βούρμπιανης - Πληκατίου


Α.Δ. ΑΡΤΑΣ 
- Επ.Ο. Αθαμανίου - Μεσούντα, Τετράκωμο,Θεοδώριανα
-Επ. Ο. Σκάρπαρη - Θεοδώριανα
-Επ. Ο. Βουλγαρέλι - Κυψέλη

Απάντηση του Δήμου Ιωαννιτών για το αθλητικό κέντρο ΠεδινήςΜε αφορμή το θέμα για το αθλητικό κέντρο Πεδινής, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, από τη Δημοτική Αρχή γίνονται γνωστά τα εξής:
  • Το έργο αυτό δεν παραδόθηκε ποτέ στο Δήμο Ιωαννιτών, όπως αυτός προέκυψε σε εφαρμογή του Καλλικράτη. Η αποκλειστική ευθύνη για την παράλειψη αυτή ανήκει στην πρώην Δημοτική Αρχή Μπιζανίου, η οποία ως όφειλε, δεν ενημέρωσε για την ύπαρξή του.
  • Από τη στιγμή που το θέμα δημοσιοποιήθηκε, η Δημοτική Αρχή αναζήτησε το φάκελο προκειμένου να εξετάσει προσεκτικά και με λεπτομέρεια τα στοιχεία του έργου.
  • Αυτό που προκύπτει από τα στοιχεία είναι ότι το έργο αυτό δεν παρελήφθη ούτε προσωρινά ούτε οριστικά. Συγκροτήθηκε η επιτροπή για την παραλαβή του, η οποία θα εξετάσει λεπτομερώς τυχόν προβλήματα που υπάρχουν.Η Δημοτική Αρχή θεωρώντας  ότι πρόκειται για ένα έργο που μπορεί να διαδραματίσει το ρόλο αθλητικού πυρήνα για την ευρύτερη περιοχή θα επιδιώξει με κάθε τρόπο την ολοκλήρωσή του και κυρίως την επίλυση τυχόν προβλημάτων που υπάρχουν και το καθιστούν σήμερα μη λειτουργικό.

Σύλληψη δύο Αλβανών για εμπορία ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν παραπάνω από 23 κιλά κάνναβης
Σε κοινή αστυνομική επιχείρηση των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και Δυτικής Αττικής συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο Περιστέρι Αττικής, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ναρκωτικών ουσιών.Η κοινή επιχείρηση οργανώθηκε ύστερα από πληροφορίες σχετικά με αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Αττικής. Ειδικότερα, χθες (06/02/2012) το απόγευμα, ο 28χρονος, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβη στο Περιστέρι, όπου συναντήθηκε με τον 30χρονο συλληφθέντα.Κατά τη συνάντηση, οι δύο αλλοδαποί ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, τη στιγμή που ο 28χρονος προμηθεύονταν ποσότητα κάνναβης βάρους ενός (1) κιλού και πενήντα (50) γραμμαρίων από τον 30χρονο, αντί του χρηματικού ποσού των εξακοσίων πενήντα (650) Ευρώ.Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 30χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι δύο (22) κιλά και οκτακόσια (800) γραμμάρια κάνναβης.Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τρία (3) κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των χιλίων πεντακοσίων ενενήντα (1.590) Ευρώ, ως προερχόμενο από πώληση ναρκωτικών ουσιών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

«Όχι» στην εξαθλίωση και από τους εργαζόμενους στα Γιάννινα

Δύο πορείες κατά των νέων μέτρων
Με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων πραγματοποιήθηκε το πρωί η πορεία που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στην επικειμένη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας για νέα μέτρα. Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά της 11 και ολοκληρώθηκε χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα και σε αυτή συμμετείχαν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ και στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, αλλά και συνταξιούχοι, άνεργοι, μαθητές και φοιτητές. Μικρότερη ήταν η συμμετοχή στην δεύτερη πορεία που έγινε από την γραμματεία του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων στην οποία συμμετείχαν περίπου 500 διαδηλωτές. Το ευτύχημα ήταν ότι και οι δύο συγκεντρώσεις και πορείες έληξαν ειρηνικά με την παρουσία της αστυνομίας να είναι εμφανής αλλά να μη χρειάζεται σε καμία περίπτωση να επέμβει. Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ Τα πανό και τα συνθήματα πάντως δε διέφεραν πολύ από αυτά των προηγούμενων κινητοποιήσεων και πώς να διαφέρουν άλλωστε αφού ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτα στο διάστημα που μεσολάβησε. Τα νέα μέτρα που φαίνεται ότι θα κληθεί να πάρει η κυβέρνηση και τα οποία θα πλήξουν ακόμα περισσότερο όλες τις κοινωνικές τάξεις και ειδικότερα τα μεσαία και φτωχά στρώματα, βρέθηκαν στο επίκεντρο, ενώ δεν έλειψαν και πάλι οι φωνές που ζητούσαν από την κυβέρνηση να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας, διακριτική ήταν η παρουσία της αστυνομίας σε διάφορα σημεία της διαδρομής από το Εργατικό Κέντρο μέχρι και την Ακαδημία. Επικεφαλής στην πορεία τέθηκαν οι διοικήσεις του εργατικού Κέντρου και του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και εκτός του μπλοκ για τη «Δωδώνη», το δικό τους είχαν οι μαθητές, οι φοιτητές, οι Υγειονομικοί και οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, μηχανικοί, το Σωματείο Μετάλλου, παρατάξεις και κόμματα της Αριστεράς (και της εξωκοινοβουλευτικής) και άλλα Σωματεία. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Φασούλης και ο αντίστοιχος της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Γρίβας, με δηλώσεις τους τόνισαν πως η συμμετοχή των συνάδελφων τους τηρουμένων των αναλογίων (αφού η απεργία προκηρύχτηκε τη Δευτέρα και δεν υπήρξε αρκετός χρόνος συντονισμού) κρίνεται ικανοποιητική, ενώ επισήμαναν πως αγώνας δεν σταματά με τη χθεσινή απεργία καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα θα ακολουθήσουν κι άλλες κινητοποιήσεις. Από την πλευρά του και ο Ζώης Γαλάτας, συνδικαλιστής στο χώρο των ΟΤΑ, υπογράμμισε πως όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αντισταθούν στις προθέσεις της κυβέρνησης και της τρόικας.

Η πορεία του ΠΑΜΕ 
Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και από τα μέλη του ΠΑΜΕ η οποία ξεκίνησε λίγη ώρα άργοτερα απ' αυτή του ΕΚΙ και της ΑΔΕΔΥ, με αφετηρία το Δημαρχείο. Σε αυτή συμμετείχαν και μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων, αφού η διοίκησή του ανήκει πολιτικά στο χώρο του ΚΚΕ. Οι ομιλίες που προηγήθηκαν της πορείας, στράφηκαν κυρίως κατά της κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» και της Ε.Ε..Κεντρικό σύνθημα, «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», καθώς και άλλα που καλούσαν την κυβέρνηση Παπαδήμου να παραιτηθεί.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πολιτικός μεσαίωνας στην Πρέβεζα

Η οικονομική κρίση δημιουργεί έντονες συνθήκες πολιτικού μεσαίωνα. Η κοινή λογική μίας νέας αρχής στα κοινά κάθε περιοχής που έρχεται σε σύγκρουση με τον παλαιοκομματισμό και το σκοταδισμό το 2012!

Άρθρο του Ξενοφώντα  Καραβίδα
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπάρχουν στιγμές που η πολιτική αγνοεί ποικιλοτρόπως την κοινή λογική. Επί τούτου, πολύ χαρακτηριστικά ο γελωτοποιός Χάρρυ Κλύνν σε πρόσφατη αρθρογραφία του διακωμώδησε έννοιες όπως η μικροπολιτική, ο κακός συνδικαλισμός, η πολιτική αλαζονεία. Με απλά λόγια, πως ο κρατισμός, ο λαϊκισμός και οι πολιτικοί καιροσκόποι εμποδίζουν τη φυγή προς τα εμπρός και με ποιο τρόπο προσπαθούν να το πράξουν. Επί της ουσίας, πολιτική οπισθοδρόμηση είναι το νέο εφαρμοζόμενο δόγμα, που οι κάθε λογής και κοψιάς πολιτικοί δεινόσαυροι έθεσαν σε εφαρμογή. Είναι οι νταβατζήδες της πολιτικής που δεν αφουγκράζονται την «κραυγή» της κοινής γνώμης για άσκηση πολιτικής στον δημόσιο βίο μακριά από μηχανορραφίες, προκειμένου να προβούμε στις αναγκαίες για τον τόπο αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Αρέσκονται στην άσκηση θολής παραπολιτικής, όταν η μαστιζόμενη από τη διεθνή κρίση οικονομία μας, απαιτεί άμεση συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων και των υγιών προτάσεων. Αντί αυτών ανακάλυψαν ξαφνικά ότι το πρόβλημα της χώρας μας αποτελεί η τοποθέτηση ικανών και άφθαρτων ανθρώπων των τοπικών κοινωνιών σε θέσεις ευθύνης και προσφοράς. Χαλά η ‘’πιάτσα’’ προφανώς αφού δεν είναι δικές τους επιλογές! Ο κατευθυνόμενος «πολιτικός μεσαίωνας» λοιπόν όχι μόνο μας χτύπησε την πόρτα, αλλά αναιδώς και με βίαιο τρόπο προσπαθεί να κρατηθεί ζωντανός στην πολιτική σκηνή . Βιώνουμε ένα «πολιτικό σκοταδισμό» σε όλο το μεγαλείο του . Η πολιτική υποκρισία, η στρατευμένη επιστολογραφία και η επιλεκτική πραγμάτωση στόχων, στρατεύονται στο δρόμο για την κοινωνική, πολιτική κατηφόρα του τόπου. Αυτό συμβαίνει. Και στην Πρέβεζα όπως και παντού. Αυτοί που δε δύνανται να «κολυμπήσουν στα βαθιά» βάσει πολιτικής, βολεύονται να «πλατσουρίζουν» στα ρηχά και θολά νερά της παραπολιτικής. Ουσιαστικά απονευρώνουν και «θεατροποιούν» την πολιτική,εναλλασσόμενοι μεταξύ «δράματος» και «κωμωδίας». Μιλάμε για θιασώτες έργων με θέμα συνωμοσίες - τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια - όπου ο σεναριογράφος ανοίγει τα συρτάρια του και προωθεί «σκουπίδια», αρλούμπες και τα συναφή , με παραλήπτες .....ΑΝΩΝΥΜΟ. Στο δρόμο αυτής της μεθοδευμένης επιχείρησης της πλήρους απαξίωσης της πολιτικής και της συμμετοχής στα κοινά, ανακαλύπτουμε καθημερινώς με το προσωπείο της παραπολιτικής ένα κεκαλυμμένο φαρισαϊσμό, τη λεγόμενη αλαζονεία της εξουσίας. Απέναντι σε αυτές τις μικροπολιτικές μεθοδεύσεις, η άμυνα είναι συγκεκριμένη. Η συλλογική αντίδραση και η ατομική στάση είναι προφανώς το μυστικό. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν μπορούμε. Αν έχουμε δυνάμεις να προστατεύσουμε από αυτές τις μεθοδεύσεις και συγχρόνως να ενθαρρύνουμε ικανούς, άφθαρτους και αυτοδημιούργητους ανθρώπους να συμμετέχουν στα κοινά. Mε λίγα λόγια να προταχθεί το ΕΜΕΙΣ, η συλλογική στάση έναντι του ΕΓΩ.Είναι χρέος κάθε ανθρώπου που έχει άποψη για τα κοινά - όχι για ιδιοτελείς λόγους αλλά από πραγματικό ενδιαφέρον - να αντιταχθεί στην επιβολή πρακτικών που εκφράζονται μέσω απειλών, μείωσης προσωπικότητας και άκρατου λαϊκισμού όπου κυριαρχούν τα τσίπουρα και τα χτυπήματα στην πλάτη. Αν σήμερα δεν αντιδράσουμε, αύριο ίσως είναι πολύ αργά – ο πολιτικός μεσαίωνας έπιασε δουλειά εμφανώς. Σε επικίνδυνα μονοπάτια επιδιώκουν κάποιοι να βαδίσουμε! Το άσχημο είναι, ότι αυτό κυρίως συμβαίνει σε περιόδους πολύ ιδιαίτερες για το μέλλον του τόπου.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση οχημάτων στην Εγνατία

Από το πρωί μέχρι και αυτή τη στιγμή, χιονίζει στις περισσότερες ορεινές περιοχές της Ηπείρου.Η  κίνηση των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.Το ύψος του χιονιού στο Μέτσοβο ξεπερνά το 1,2 μέτρο,ενώ στο Μαλακάσι Τρικάλων , ξεπερνά το 1,5 μέτρο!!!

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην Άρτα

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Άρτα στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Το πρωί οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο Άρτας και ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. Στην κεφαλή της πορείας ήταν το Εργατικό Κέντρο Άρτας, με κεντρικό σύνθημα: «Τέλος στις θυσίες για να σωθεί το κεφάλαιο & η Ε.Ε.-Όλοι στους δρόμους». Ακολουθούσε σε κάποια απόσταση το Ν.Τ. Άρτας της ΑΔΕΔΥ, με βασικό σύνθημα: «ΟΧΙ σε εφεδρεία-απολύσεις, στην κοινωνική εξαθλίωση. Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή».Για κλιμάκωση του αγώνα έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι των τοπικών συνδικαλιστικών οργανώσεων.Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας Δημήτρης Γιαννούλης σε δηλώσεις του ανέφερε: "Η σημερινή απεργία προκηρύχθηκε απ’ τη ΓΣΕΕ μόλις χθες και μέσα σε μια μέρα έπρεπε να προγραμματίσουμε και να σχεδιάσουμε αυτή την απεργιακή κινητοποίηση. Το Εργατικό Κέντρο Άρτας, τα σωματεία του, τα πιο βασικά και μεγάλα, είχαν πάρει εδώ και αρκετό καιρό απόφαση και καλούσαν τη ΓΣΕΕ να ορίσει την ημερομηνία της απεργιακής συγκέντρωσης για το πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη. Παρόλα αυτά χθες η ΓΣΕΕ ξαφνικά ανακοίνωσε απεργία. Με όσες δυνάμεις είχαμε, με όση προετοιμασία είχαμε κάνει, πραγματοποιείται σήμερα μια αρκετά καλή, μαζική συγκέντρωση. Εμείς θέλουμε να πούμε στο λαό να μην φοβηθεί από τις απειλές της κυβέρνησης για χρεοκοπία Ο λαός έχει ήδη χρεοκοπήσει. Αυτό που θέλουν να σώσουν είναι τα μονοπώλια και την ανταγωνιστικότητά τους".Ο πρόεδρος του Ν.Τ. Άρτας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Καραγεώργος ανέφερε: "Τώρα είναι η ώρα των εργαζομένων, να αγωνιστούν για την επιβολή των δικών τους αναγκών και δικαιωμάτων ενάντια στην συγκυβέρνηση και την Τρόικα, με τον κυρίαρχο λαό στους δρόμους του αγώνα και της ανατροπής,να παλεύει, αμφισβητεί και να τους απειλεί με την εξεγερτική του ανάσα.Να μην αφήσουμε κανένα πολιτικό χρόνο και περιθώριο στους βιαστές της κοινωνίας.Η σωτηρία του λαού περνάει μέσα από το άνοιγμα δρόμου ζωής για την κοινωνική πλειοψηφία, για αυτούς που παράγουν πλούτο και αξίες, για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους, τους αγρότες, και όχι τους τοκογλύφους, τις τράπεζες, το κεφάλαιο και το πολιτικό τους προσωπικό.Η σύγκρουση που άρχισε θα κρατήσει για καιρό.Όσο ενωνόμαστε όλοι μας απέναντί τους, οι κυβερνητικές τους καρικατούρες θα σαρώνονται μαζί με δανειακές συμβάσεις και νέα μνημόνια.Σε αυτές τις μέρες των χαρατσιών, της σκληρής ανεργίας, των ομαδικώναπολύσεων και της εργασιακής εφεδρείας, της πιο βάρβαρης αντιλαϊκής Πολιτικής που πάνε να επιβάλλουν, δε θα τους κάνουμε τη χάρη να αποδεχτούμε την παθητική στάση του αποβλακωμένου τηλεοπτικού εθισμού και φόβου.Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε ξανά αγωνιστικά στους δρόμους και τις πλατείες.Για να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ στις κυβερνήσεις των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης, της τρόϊκας και του κεφαλαίου.Για να βροντοφωνάξουμε: ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ για την δικιά τους ΚΡΙΣΗ. Για να ανοίξουμε το δικό μας δρόμο, της υπεράσπισης των αναγκών, των δικαιωμάτων της ζωής, της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας μας, διώχνοντας την τρόϊκα και ανατρέποντας τις πολιτικές τους.Για να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο κόντρα στη καπιταλιστική εξαθλίωση, έτσι ώστε το μέλλον να’ ναι διαφορετικό από μια ρακένδυτη φωτοτυπία του παρόντος. Και είμαστε αποφασισμένοι,σε αυτόν τον πόλεμο να είμαστε εμείς οι νικητές. Γιατί είμαστε οι πολλοί,έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και επειδή Το μέλλον ανήκει στο κόσμο της δουλειάς".

Συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας για ζητήματα της αγοράς

Ζητήματα αναδιάρθρωσης της αγοράς της Ηπείρου, στο σύγχρονο οικονομικό πλαίσιο, απασχόλησαν την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Οδ. Πότσης και κ. Π. Κολόκας, οι Γενικοί Διευθυντές Ανάπτυξης και Μεταφορών της Περιφέρειας, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων του εμπορίου, Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, του Σωματείου Ιδιοκτητών Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων, της Λαχαναγοράς και καταναλωτικών οργανώσεων.Με πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Υγείας κ. Οδ. Πότση αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή των αρμόδιων Διευθύνσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, του ΕΦΕΤ Ηπείρου, του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων και του Ινστιτούτου Καταναλωτών Ηπείρου για την καταγραφή ζητημάτων στην τοπική αγορά και την αναζήτηση λύσεων προς όφελος των καταναλωτών.Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδ. Πότσης υπογράμμισε πως η σημερινή συνεδρίαση είναι μόνο η απαρχή των δράσεων της Επιτροπής για τον εξορθολογισμό της αγοράς της Ηπείρου. «Δεν είναι τυπική αυτή η συνάντηση. Ήρθαμε για να κάνουμε παρεμβάσεις σε συνεργασία με τους θεσμοθετημένους φορείς».Στις δράσεις των υπηρεσιών για τα ζητήματα της αγοράς αναφέρθηκαν εκτενώς ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης κ. Ευ. Βαγενάς και ο Γενικός Διευθυντής Μεταφορών κ. Κ. Ζήκος. Ακόμη, παρεμβάσεις πραγματοποίησαν περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

Σε ασφυξία οφείλεται ο θάνατος των 3 μεταναστών στην Πάργα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ιατροδικαστή!

Σοκ και δέος προκαλεί ο εντοπισμός τριών πτωμάτων, Αφγανών, λαθρομεταναστών, κοντά στη διασταύρωση της Πάργας, τους οποίους οι σύγχρονοι δουλέμποροι που τους μετέφεραν, αφού διαπίστωσαν το θάνατό τους, τους "πέταξαν" στην άκρη της εθνικής οδού Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας.Μια ιστορία που προκαλεί πολλά ερωτήματα για την εκμετάλλευση ανθρώπινων ζωών που ψάχνουν ένα καλύτερο αύριο, με τους σύγχρονους δουλεμπόρους και διακινητές να μένουν αδιάφοροι ακόμη και μπροστά στην αξια της ανθρώπινης ζωής.Η κοινωνία της Θεσπρωτίας και η αντίστοιχη της Πρέβεζας, είναι συγκλονισμένες από το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε και διερχόμενος οδηγός εντόπισε τα τρία πτώματα και ειδοποίησε την Αστυνομία.Η ελπίδα και τα όνειρα ανθρώπων που στερούνται των οικογενειών τους και δίνουν το όποιο υστέρημά τους αναζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εργασία, για πολλοστή φορά, πέφτουν στο κενό και μάλιστα με τρόπο τέτοιο που ο ανθρώπινος νους αδυνατεί να φανταστεί.Τα πτώματα σύμφωνα με τα χαρτιά που είχαν επάνω τους, ανήκουν σε τρία νεαρά άτομα, Αφγανών, που αφέθηκαν στην άσφαλτο, όταν οι μεταφορείς κατάλαβαν ότι είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή.Τα πρόσωπά τους ήταν καλυμμένα με πανί, όπως προβλέπει η μουσουλμανική Θρησκεία.Σήμερα το πρωί, ο ιατροδικαστής κ. Βουγιουκλάκης, βρέθηκε επί τόπου στο σημείο για νεκροψία, και στις δηλώσεις του στο Ράδιο Ηγουμενίτσα, ανέφερε σαν πιθανότερη αιτία του θανάτου την ασφυξία."Τα ακριβή αίτια θα τα έχουμε σε 2-3 ημέρες μετά την ολοκλήρωση της τοξικολογικής ανάλυση των δειγμάτων από τα 3 πτώματα. Οι πρώτες ενδείξεις αποκλείουν την εγκληματική ενέργεια και δείχνουν προς την κατεύθυνση της ασφυξίας" δήλωσε ο κ. Βιουγιουκλάκης.Σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Ράδιο Ηγουμενίτσα", τα τρία πτώματα πρέπει να βρίσκονταν στο σημείο από τις 2 του μήνα , δηλαδή τουλάχιστον 4 ημέρες πριν από τον εντοπισμό τους.Την ίδια ημέρα, όπως έγινε γνωστό, υπήρξαν σειρά τηλεφωνημάτων, αρχικά από «συνεπιβάτες» των τριών άτυχων νεαρών, που γνωστοποίησαν το γεγονός στο Πακιστάν, από εκεί υπήρξε τηλεφώνημα στην πατρίδα των αδικοχαμένων, το Αφγανιστάν, ενώ τελικά ειδοποιήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας από συμπατριώτη των θυμάτων, που ζει στην Αθήνα.Η θέση που υποδείχθηκε από τον άγνωστο που επικοινώνησε με την Αστυνομία στην Ηγουμενίτσα, μιλούσε για περιοχή με σίδερα λίγο έξω από την Παραμυθιά.

Σε επιφυλακή για την κακοκαιρία ο Δήμος Ιωαννιτών

Με εντολή του αντιδημάρχου, αρμόδιου για την πολιτική προστασία Δημήτρη Θεμελή,τίθενται σε επιφυλακή υπηρεσίες και εργαζόμενοι του Δήμου καθώς, από σήμερα και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, προβλέπεται να επιδεινωθούν επικίνδυνα τα καιρικά φαινόμενα.Βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο παγετός, χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.

Ξεπέρασε το 1 μέτρο και 10 εκατοστά,το ύψος του χιονιού στο Μέτσοβο!

Ξεπέρασε το 1 μέτρο και 10 εκατοστά,το ύψος του χιονιού στο Μέτσοβο!Τα μηχανήματα του Δήμου Μετσόβου και της Περιφέρειας Ηπείρου,προσπαθούν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να αποκλειστεί η γραφική κωμόπολη της Ηπείρου.Πριν από λίγη ώρα στη μάχη ρίχτηκαν και ιδιωτικά μηχανήματα.Ο δρόμος στη Μηλιά έχει κλείσει από την περιοχή των Γρεβενών!Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας,στην περιοχή θα χιονίζει μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή!

Ανούσια και χαζή η κόντρα των τοπικών βραδινών δελτίων ειδήσεωνΚάθε βράδυ εξελίσσετε μπροστά στα μάτια μας,ένας άτυπος ανταγωνισμός στα τοπικά βραδινά δελτία ειδήσεων και καλό είναι, αφού θεωρητικά όταν γίνεται με όρους και κανόνες ανεβάζει συνολικά το αποτέλεσμα της δουλειάς όλων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μας κρατάει στην..."τσίτα" και να είμαστε με το τηλεκοντρόλ στο χέρι για να μη χάσουμε κάτι πιασάρικο είτε στο ITV είτε στο TV1. Χθες όμως μας απογοήτευσαν και οι δύο. Η κόντρα τους ήταν χαζή και άνευ περιεχομένου, αφού την ίδια στιγμή μετέδιδαν και οι δύο το ίδιο θέμα, σε κονσέρβα τη συνέντευξη της Νατάσας Ράγιου. Όποιο κανάλι κι αν επέλεγες έβλεπες το ίδιο θέμα. Ούτε στα βραδινά των Αθηναϊκών δελτίων δεν συμβαίνει αυτό. Κάνεις ζάπιγκ και πέφτεις επάνω σε άλλο θέμα. Εδώ όμως;

Κινητοποιήσεων συνέχεια στις φυλακές Σταυρακίου


Μπορεί ο νόμος για την αποσυμφόρηση των φυλακών να ψηφίστηκε, όμως καμία αλλαγή δεν υπήρξε στην κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές Σταυρακίου των Ιωαννίνων, η οποία έχει οδηγήσει τόσο τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους όσο και τους κρατούμενους στα όρια της αντοχής τους.Μετά τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Υπαλλήλων Φυλακής Ιωαννίνων αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις επ’ αόριστον από την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς και συμμετοχή στην σημερινή 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.Οι κινητοποιήσεις αυτές ισοδυναμούν με κλείσιμο της φυλακής, καθώς δε θα γίνονται παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων για όσο συνεχιστούν.Η Ένωση Υπαλλήλων παράλληλα με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να επιλυθούν τα σοβαρότατα προβλήματα που υπάρχουν στο κατάστημα κράτησης.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Χρήστο Αυδίκο δεν θα γίνονται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων και συνηγόρων και η φυλακή θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.Αποφυλακίσεις, προσαγωγές για τη διασφάλιση του χρόνου παράτασης της προφυλάκισης, όπως και μεταγωγές προς και από νοσηλευτικά ιδρύματα θα γίνονται κανονικά.Μέχρι στιγμής οι κρατούμενοι σέβονται και στηρίζουν τα αιτήματα των εργαζομένων, που αποτελούν και δικά τους αιτήματα και δεν έχει σημειωθεί δυσλειτουργία στη φυλακή.Ωστόσο σε άλλες φυλακές της χώρας και οι κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει δικές τους κινητοποιήσεις με άρνηση παραλαβής συσσιτίου ακόμη και εισόδου στα κελιά.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αναγνώστης για το Κ.Υ. Πραμάντων

Χωρίς γιατρό έμεινε το Κέντρο Υγείας Πραμάντων!Αρκετοί ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής,μεταξύ των οποίων και συγγενικό μου πρόσωπο,αναγκάστηκαν να περιμένουν για αρκετή ώρα στην ουρά προκειμένου να γράψουν στα βιβλιάρια τους,φάρμακα,μιας και οι 2 γιατροί έλειπαν.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν έπεισε χθες ο Παναγόπουλος στο ITV

Συχνός τηλεοπτικός πελάτης του Ντόκα ο Κώστας Παναγόπουλος. Μόνο που χθες στο δελτίο ειδήσεων του ITV, ο διευθύνων σύμβουλος της ALCO, ούτε τον εαυτό του δεν έπεισε προσπαθώνρας να υποβαθμίσει τις διαρροές που είχε το EpirusGate από την πρόσφατη δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία και τις οποίες δημοσιοποίησε, αναφορικά με τα πρόσωπα που είτε είναι, είτε φιλοδοξούν να γίνουν βουλευτές στο νομό Ιωαννίνων. Μέσα από γενικότητες και ασάφειες περί ανωνυμίας των blogs, το μόνο που κατάφερε ήταν να επιβεβαιώσει τις αναρτήσεις μας αλλά και να κάνει τον έμπειρο Βλάση να τον στριμώξει για τα καλά. Κύριε Παναγόπουλε, κοιτάξτε να φράξετε τις... διαρροές στο μαγαζί σας στην οδό Πατησίων. Έχουμε και τα ποσοστά αναλυτικά αλλά δεν δημοσιεύουμε από σεβασμό απέναντι στη δουλειά σας. Αλλά μην πουλάτε και... τρέλα στα κανάλια!

Ξεκινάει στις 9 Φεβρουαρίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν σε Δήμους ως προσωπικό «για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία»

Ξεκινάει στις 9 Φεβρουαρίου 2012 και ολοκληρώνεται στις 29 Φεβρουαρίου 2012, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (http://ait.oaed.gr), από όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν σε Δήμους ως προσωπικό «για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία». Ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων για να καταρτίσει τον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων από τον οποίο θα γίνει η επιλογή των ανέργων που θα προσληφθούν από τους Δήμους, μετά από σχετική υπόδειξη από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό για εκτέλεση έργου με αυτεπιστασία, στις εξής ειδικότητες: 
1.Δ.Ε. Ηλεκτρολόγος
2.Δ.Ε. Οδηγός
3.Δ.Ε. Τεχνίτης Οικοδόμος
4.Δ.Ε. Τεχνίτης Ελαιοχρωματιστής
5.Δ.Ε. Τεχνίτης Σιδεράς  
6.Δ.Ε. Υδραυλικός
7.Δ.Ε. Χειριστής Μηχανημάτων
8.Υ.Ε. Εργάτης Γενικών Καθηκόντων

Ο πίνακας βαθμολογικής κατάταξης των ενδιαφερόμενων, αλφαβητικά καθώς και ανά ΟΤΑ προτίμησης και ειδικότητα, καταρτίζεται από τον ΟΑΕΔ με αντικειμενικά κριτήρια με βάση τη βαθμολογία των ανέργων, δηλαδή τα μόρια που συγκεντρώνουν. Ο πίνακας αυτός εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ και δημοσιοποιείται στους διαδικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ και του ΑΣΕΠ. Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να προσληφθούν για εκτέλεση έργου με αυτεπιστασία σε κάποιο δήμο της χώρας και οι οποίοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται, υποβάλλουν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου με ηλεκτρονικό τρόπο την αίτησή τους στον ΟΑΕΔ, αναφέροντας την ειδικότητά τους και προσδιορίζοντας μέχρι τρεις φορείς στους οποίους επιθυμούν κατά προτεραιότητα να προσληφθούν. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των οικείων δημοτικών καταστημάτων των Δήμων της Χώρας στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν μόρια με βάση τα στοιχεία που καταχωρούν στην αίτησή τους, με κριτήρια το χρόνο κατά τον οποίο παραμένουν χωρίς διακοπή εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, την ηλικία τους, τον αριθμό των ανήλικων τέκνων τους και τυχόν ανεργία της/του συζύγου τους.Αντίστοιχα οι Δήμοι που επιθυμούν να προσλάβουν προσωπικό για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία υποβάλλουν σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ. Ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται τις σχετικές αιτήσεις και γίνεται η επιλογή προσωπικού με βάση τη βαθμολογική κατάταξη στον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων.


ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ
Για συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι, ηλικίας 18-65 ετών, που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία, ως ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, τεχνίτες οικοδόμοι, τεχνίτες ελαιοχρωματιστές, τεχνίτες σιδεράδες, υδραυλικοί, χειριστές μηχανημάτων (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) ή εργάτες γενικών καθηκόντων (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ 
Η ειδική ηλεκτρονική «αίτηση για το πρόγραμμα αυτεπιστασίας», η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (http://ait.oaed.gr) υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, στο πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων, από τις 09-02-2012 έως και τις 29-02-2012. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των οικείων δημοτικών καταστημάτων των Δήμων της Χώρας στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. 

5 άτομα με σύμβαση έργου στο ΤΕΙ Ηπείρου

H Επιτροπή Εκπαίδευσης & Ερευνών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου (ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ), ενδιαφέρεται να συνεργαστεί, για τη στελέχωση της ομάδας υλοποίησης της Πράξης «Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Ηπείρου», με σύμβαση μίσθωσης έργου, με επιστημονικό προσωπικό ως ακολούθως: 1. Επιστημονικό Προσωπικό: Στέλεχος υποστήριξης ημερών καριέρας στο Γραφείο Διασύνδεσης Πρέβεζας (ΚΩΔ. ΠΡΟΤΑΣΗΣ Γ.Δ.-1) 2. Επιστημονικό Προσωπικό: Στέλεχος υποστήριξης ημερών καριέρας στο Γραφείο Διασύνδεσης Ιωαννίνων (ΚΩΔ. ΠΡΟΤΑΣΗΣ Γ.Δ.-2) 3. Επιστημονικό Προσωπικό: Στέλεχος υποστήριξης επιστημονικής αλληλεπίδρασης (ΚΩΔ. ΠΡΟΤΑΣΗΣ Γ.Δ.-3) 4. Επιστημονικό Προσωπικό: Στέλεχος επεξεργασίας στοιχείων (ΚΩΔ. ΠΡΟΤΑΣΗΣ Γ.Δ.-4) 5. Επιστημονικό Προσωπικό: Στέλεχος για ηλεκτρονική σελιδοποίηση και οργάνωση ύλης (ΚΩΔ. ΠΡΟΤΑΣΗΣ Γ.Δ.-5) Καταληκτική ημερομηνία: 09-02-2012 Πληροφορίες: τηλ. 26810 50038, 26810 50043.

Αδιαφιλονίκητο φαβορί στη Θεσπρωτία ο Κ. Μπέσης

Κοινή είναι η διαπίστωση ολοένα και περισσότερων Θεσπρωτών, ότι ο Κώστας Μπέσης, καθημερινά μέσα από τις επισκέψεις και τις συναντήσεις του με τους φορείς και τους απλούς πολίτες της Θεσπρωτίας, κερδίζει τις εντυπώσεις αλλά και την εκτίμηση των συμπατριωτών του, τόσο για τις θέσεις του όσο και για τον απλό και ρεαλιστικό του λόγο. Αν και επιστήμονας, είναι πρακτικός στη σκέψη και γνωρίζοντας τα σύνθετα προβλήματα της περιοχής αλλά και αυτά της περιφερειακής μας οικονομίας, τα προσεγγίζει με έναν πειστικό τρόπο που δείχνει ότι μπορεί να τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Αυτός είναι ο Κώστας Μπέσης, που δηλώνει έτοιμος για το μεγάλο άλμα στην πολιτική και δεσμεύεται ότι θα αποτελεί τη δυνατή διεκδηκητική φωνή που έχει ανάγκη ο τόπος, ώστε στις σημερινές κρίσιμες περιόδους να εκπροσωπήσει πανάξια τη Θεσπρωτία. Με απλά λόγια όχι μόνο θέλει και ξέρει αλλά κυρίως μπορεί!

Αναμμένα τα φώτα στον Πέραμα

Κάποιος να σβήσει τα φώτα στο Πέραμα ρε παιδιά.... Μέρα μεσημέρι και όλες οι κολόνες στους δρόμους είναι αναμμένες!!! 


 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Συνελήφθη δραπέτης των Φυλακών

Σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Διαρκούς Στρατοδικείου Ιωαννίνων
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας ένας 38χρονος, δραπέτης των Φυλακών Μαλανδρίνου.Ο 38χρονος δεν επέστρεψε στις Φυλακές έπειτα από από εξαήμερη τακτική άδεια που είχε λάβει. Ο συλληφθείς εξέτιε ποινή κάθειρξης δεκαπέντε ετών για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών. Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Διαρκούς Στρατοδικείου Ιωαννίνων, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών για ανυποταξία.Ο 38χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στη Γιάννα Γεωργούλη το φλουρί των γυναικών της Ν.Δ.

Με λίγο κόσμο πραγματοποιήθηκε χθες από τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Κέντρου Πόλης Ιωαννίνων της Ν.Δ. η κοπή της βασιλόπιτας των γυναικών του κόμματος, από την Αιγιώτισσα δημοσιογράφο Νατάσα Ράγιου στα νέα γραφεία της ΝΟΔΕ. Έλειπαν οι δύο βουλευτές αλλά και όλοι όσοι φιλοδοξούν να είναι υποψήφιοι βουλευτές στο νομό. Ακόμη και η σίγουρη γυναίκα του ψηφοδελτίου η Άννα Ασημακοπούλου. Είδαμε όμως στην πρώτη γραμμή την ηγετική τριάδα της οργάνωσης, τον Γιάννη Παπαθανασίου, τον Βασίλη Γιουλιάδη και τον Μιχάλη Μπίγγο. Το φλουρί έπεσε στην ΟΝΝΕΔίτισσα και πρώην πρόεδρο του ΤΟ.ΣΥ.Ν. του δήμου Πασσαρώνος Γιάννα Γεωργούλη που κέρδισε και μια τσάντα!

Διακοπή νερού στα Γιάννενα από βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ

Η ομαλή υδροδότηση της πόλης θα αποκατασταθεί τις απογευματινές ώρες!!!
Σε βλάβη που υπέστη το δίκτυο της ΔΕΗ, εξ αιτίας των θυελλωδών ανέμων, οφείλονται οι διακοπές νερού που σημειώνονται στην πόλη των Ιωαννίνων.Εξ αιτίας της βλάβης –πτώση στύλου στην περιοχή της Κρύας- διακόπηκε η ηλεκτροδότηση του κεντρικού αντλιοστασίου, με αποτέλεσμα να σημειώνονται ήδη διακοπές νερού.Η ΔΕΥΑΙ εκτιμά ότι η ομαλή υδροδότηση της πόλης, ακόμη και στα χαμηλά σημεία, θα αποκατασταθεί τις απογευματινές ώρες.Σε κάθε περίπτωση οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι οι διακοπές δεν οφείλονται σε βλάβη στο δίκτυο της επιχείρησης αλλά στο σοβαρό πρόβλημα που ανέκυψε στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Τραυματισμένη Χηνόπαπια στο Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού

Αυτή τη φορά η καθιερωμένη φύλαξη του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού έφερε στο φως μια τραυματισμένη Βαρβάρα (Tadorna tadorna). Η περήφανη χηνόπαπια απεστάλη στο Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, αφότου της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Παρά το γεγονός ότι η Βαρβάρα ήταν σοβαρά τραυματισμένη στη φτερούγα με αποτέλεσμα την αδυναμία πτήσης, ο φορέας διαχείρισης Αμβρακικού εύχεται τη γρήγορη επανένταξή της στο φυσικό βιότοπο, στους Υγρότοπους του Αμβρακικού

Πλήθος κόσμου στο χορό της δημοτικής παράταξης «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στο «Κτήμα Θεοχάρη» στο Επισκοπικό η κοπή πίτας για τη νέα χρονιά της δημοτικής παράταξης «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.Από νωρίς, παρά τον άστατο καιρό, πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα της εκδήλωσης και γέμισε ασφυκτικά το χώρο. Η εκτίμηση της επιτροπής διοργάνωσης ότι οι αίθουσες που διατίθενται μέσα στην περιφέρεια του Δήμου δεν θα επαρκούσαν για τη φιλοξενία των δημοτών αποδείχτηκε σωστή αφού ο αριθμός των παρευρεθέντων άγγιξε τα 550 άτομα. Την εκδήλωση τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Καραμπίνας και ο πρώην Δήμαρχος Κατσανοχωρίων κ. Βασίλης Χήτας.Ο επικεφαλής της παράταξης, Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του 2011, ευχαριστώντας συνεργάτες, προσωπικό του Δήμου και δημότες για τη συνολική προσπάθεια, συνόψισε τα συμπεράσματα από την λειτουργία του πρώτου χρόνου του νέου «καλλικρατικού» Δήμου και έθεσε τις προοπτικές για τα επόμενα χρόνια.Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακή μουσική. Πρώτοι έσυραν το χορό οι Συρρακιώτες και ακολούθησαν, με μεγάλο κέφι, όλοι σε διπλούς και τριπλούς χορούς, που κράτησαν μέχρι το ξημέρωμα.

ΑΡΤΑ:Σύλληψη 28χρονου για κατοχή ηρωίνης

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 28χρονος ημεδαπός και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη) και αντίσταση σε βάρος των αστυνομικών.Ειδικότερα σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον 28χρονο βρήκαν στην κατοχή του μία νάιλον συσκευασία ηρωίνης συνολικού βάρους (8,64) γραμμαρίων την οποία και κατέσχεσαν.Κατά τη σύλληψή του, ο 28χρονος προέβαλλε σθεναρή αντίσταση στους αστυνομικούς.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους οι Μετσοβίτες αθλητές και αθλήτριες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκι αντοχής

Επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους οι Μετσοβίτες αθλητές και αθλήτριες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκι αντοχής που πραγματοποιήθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο Μετσόβου τις 4-5 Φεβρουαρίου 2012. Οι αθλητές του ΕΟΣ Μετσόβου ήταν πρώτοι στα 8 από 14 αγωνίσματα που πραγματοποιήθηκαν, ενώ ξεχώρισαν ιδιαίτερα οι Αγγέλης Απόστολος, Μπούμπα Μαρία και Τσουρέκας Νικόλαος που κέρδισαν από δύο χρυσά μετάλλια σε αντίστοιχα αγωνίσματα.Ο Παπάσης Απόστολος, υπεύθυνος της αγωνιστικής ομάδας χιονοδρομίας του ΕΟΣ Μετσόβου, δήλωσε: «Είναι μια από τις καλύτερες παρουσίες που είχαμε σε πανελλήνιους αγώνες σκι αντοχής. Οι αθλητές μας έκαναν για άλλη μια φορά υπερήφανους.Ευχαριστούμε όσους υποστηρίζουν υλικά και ηθικά την προσπάθεια των αθλητών μας σε τόσο δύσκολες οικονομικά εποχές.»

Την Παρασκευή ο χορός του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων


Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων σας καλεί στον ετήσιο αποκριάτικο χορό που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο κέντρο "Καρβούνης" στην Ελεούσα. Ώρα προσέλευσης 21:00. Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ, φοιτητικό-μαθητικό 12 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται φαγητό, ποτό και μουσική. Την πρόσκληση μπορείτε να την παραλάβεται από το γραφείο του Συλλόγου κάθε μέρα 7-9 μ.μ. Τηλ. επικοινωνίας 26510-22138.

Σε Ξάνθη – Καβάλα – Πομακοχώρια οι «Φίλοι της Γκρετσία Σαλεντίνα»

Τετραήμερη εκδρομή στην Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία θα πραγματοποιήσει από Παρασκευή 24 μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι φίλοι της Γκρετσία Σαλεντίνα». Η αναχώρηση θα γίνει στις 3 το απόγευμα της Παρασκευής. Το πρωί του Σαββάτου τα μέλη της εκδρομής θα επισκεφθούν το μεγαλύτερο ανοιχτό παζάρι της Ελλάδας, που έχει έντονο ανατολίτικο χρώμα. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην παλαιά πόλη, εκεί που η Belle époque συναντά την Ανατολή. Το απόγευμα οι εκδρομείς θα μεταβούν στην Καβάλα, όπου την επομένη το πρωί, το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επιβίβαση σε τραίνο Intercity (το περίφημο Οrient Express) και θα κάνουν τη διαδρομή στα πανέμορφα στενά του Νέστου. Η αποβίβαση θα γίνει στη Σταυρούπολη, από την οποία θα αναχωρήσουν και πάλι για την Ξάνθη, ώστε να παρακολουθήσουν το Καρναβάλι. Το απόγευμα επιστροφή ξανά στην Καβάλα και την Καθαρά Δευτέρα θα γίνει ξενάγηση στα Ποκαμοχώρια. Αργά το μεσημέρι θα αρχίσει η επιστροφή για την πόλη των Ιωαννίνων. Τιμή εκδρομής είναι 125 ευρώ, συν 50 ευρώ για μονόκλινο. Για περισσότερες πληροφορίες ARMONIA TRAVEL 2651032328 και στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.greciasalentina-ioa.gr

Συνεδριάζει αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο

Αύριο Τετάρτη στις επτά το βράδυ, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.Στη συνεδρίαση θα γίνει και τιμητική εκδήλωση για τους υπαλλήλους του Δήμου που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους το έτος 2011.

ΑΡΤΑ: Επιστρέφει ο "ΑΜΒΡΑΚΙΑ FM 91,9" - Σύντομα "στον αέρα"

Την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012, το Κλιμάκιο Εκδόσεως Βεβαιώσεων Νομίμου Λειτουργίας Ραδιοφωνικών Σταθμών Περιφέρειας, συνήλθε σε συνεδρίαση κατά την οποία ασχολήθηκε με την υπ’ αριθ. 9061/18.11.2011 αίτηση της εταιρίας με την επωνυμία «ΑΡΤΑΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΤΑ (Α.Δ.Α.Ε. ΟΤΑ)», ιδιοκτήτριας του ραδιοφωνικού σταθμού με το διακριτικό τίτλο ΑΜΒΡΑΚΙΑ FM 91,9 Νομού Άρτας προς έκδοση βεβαιώσεως νομίμου λειτουργίας. Στη βεβαίωση του Ε.Σ.Ρ., η οποία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο (Διαύγεια) αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Εκ των υπό του αιτούντος προσκομισθέντων εγγράφων, αποδείχθηκε ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο ΑΜΒΡΑΚΙΑ FM 91,9 λειτουργούσε στο Νομό Άρτας κατά την 1η Νοεμβρίου 1999 και εντεύθεν, κατά το άρθρο 53 παρ. 1 του Ν. 2778/1999, λειτουργεί νομίμως. Η αίτηση είναι ουσία βάσιμη και ενδείκνυται η αποδοχή της. Για τους λόγους αυτούς το Εθνικό Συμβούλιο  Ραδιοτηλεόρασης βεβαιώνει ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο ΑΜΒΡΑΚΙΑ FM 91,9 ιδιοκτησίας της εταιρίας με την επωνυμία «ΑΡΤΑΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΤΑ (Α.Δ.Α.Ε. ΟΤΑ)» λειτουργεί νομίμως στο Νομό Άρτας. Γίνεται μνεία ότι η παρούσα βεβαίωση δεν έχει ισχύν αδείας λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού».

Συνεδριάζει η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου

Σήμερα το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, συνεδριάζει η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία πρόκειται να συζητήσει για την προσπάθεια εξορθολογισμού της αγοράς στην Ήπειρο.

Σύλληψη τριών Ρομά για απόπειρα κλοπής σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην Πέρδικα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πέρδικας, τρεις (3) ημεδαποί Ρομά (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), ηλικίας 20, 30 και 41 ετών αντίστοιχα, για απόπειρα κλοπής.Ειδικότερα, οι τρεις ημεδαποί Ρομά, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν χθες (06-02-2012) το μεσημέρι στην οικία 84χρονης στην Πέρδικα, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης προσπάθησαν να της αφαιρέσουν το πορτοφόλι, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από την ίδια και τράπηκαν σε φυγή με φορτηγό αυτοκίνητο.Μετά από αστυνομικές έρευνες και αναζητήσεις, οι δράστες εντοπίσθηκαν στην Πέρδικα και συνελήφθησαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Αναβλήθηκε για τις 29 Οκτωβρίου η δίκη του Δημήτρη Πανοζάχου

Κομματικός… πονοκέφαλος
Το καλό δημοσκοπικό κλίμα για τη ΝΔ επισκιάζουν τις τελευταίες μέρες δύο σημαντικές δικαστικές υποθέσεις καθώς πρωταγωνιστές είναι δύο κορυφαία κομματικά στελέχη, τα οποία έχουν και καλές σχέσεις με τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.Η προσδιορισμένη για χθες δίκη του πρώην περιφερειάρχη Ηπείρου, Δημήτρη Πανοζάχου, αναβλήθηκε για τις 29 Οκτωβρίου του έτους που διανύουμε. Χθες δεν κατέστη δυνατό να διεξαχθεί η συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία παρουσιάζει έντονο πολιτικό ενδιαφέρον, λόγω της πρώην θεσμικής και νυν κομματικής ιδιότητας του κατηγορούμενου.Ο πρώην περιφερειάρχης κατηγορείται για «απειλή», «εξύβριση με λόγο και έργο» και «απλή σωματική βλάβη από πρόθεση», μετά τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο Αριστείδης Σωτηριάδης, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος.Το συγκεκριμένο συμβάν είχε σημειωθεί στο φουαγιέ του ξενοδοχείου Du Lac στις 30 Απριλίου του 2009, αφού της πολιτικής και περιβαλλοντικής κόντρας που είχε προηγηθεί, ακολούθησε, σύμφωνα με τον εγκαλούντα, η επίθεση του κ. Πανοζάχου, ο οποίος μάλιστα επιχείρησε να του αρπάξει βίαια από το χέρι του ένα έγγραφο. Έτσι, η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια και το ενδιαφέρον, για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, μετατοπίζεται για το φθινόπωρο. Αργά το μεσημέρι, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ανακοίνωσε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, καθώς λόγω και της τρίωρης στάσης εργασίας των δικαστικών λειτουργών η δίκη δεν πραγματοποιήθηκε.

Κομματικό θέμα
Προβληματισμός υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία για τις δίκες των κορυφαίων στελεχών της στην Ήπειρο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, ως τώρα, σχετίζεται με την πρόσφατη καταδίκη σε βάρος του νυν περιφερειάρχη, Αλέκο Καχριμάνη. Ως γνωστό το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για «παράβαση καθήκοντος», επειδή, ως νομάρχης, καθυστέρησε να προχωρήσει στο κλείσιμο παράνομου στάβλου στο Κουκλέσι.Τα τοπικά κομματικά στελέχη της Ν.Δ. εμφανίζονται έντονα προβληματισμένα από την καταδικαστική απόφαση, καθώς υπάρχει και το προηγούμενο του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος έχει εκπέσει από το αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Και δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την απόφαση του Εφετείου, όταν εκδικαστεί η έφεση που άσκησε ο περιφερειάρχης Ηπείρου την επόμενη μέρα της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης.

Αλλαγή προγράμματος;
Πέραν του προβληματισμού και της ανησυχίας, ορισμένα τοπικά στελέχη κάνουν λόγο ακόμη και για «πονοκέφαλο» και δείχνουν με αυτό τον τρόπο προς την ηγεσία του κόμματος στη Συγγρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κομματική ηγεσία της Ν.Δ. είναι ενήμερη, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θέλει να πάρει περαιτέρω διαστάσεις το θέμα της καταδίκης του στελέχους της. Διότι έτσι, εκτιμούν τοπικά στελέχη, ότι «για μια ακόμη φορά και εν όψει των εθνικών εκλογών η Νέα Δημοκρατία θα χάσει το όποιο ηθικό πλεονέκτημα».Με αφορμή την χθεσινή δίκη του πρώην περιφερειάρχη το σαββατοκύριακο στελέχη και μέλη των τοπικών οργανώσεων κινούνταν στη γραμμή της Συγγρού «να μην μαθευτούν οι υποθέσεις». Μάλιστα, μόλις έγινε γνωστό, την περασμένη εβδομάδα, ότι ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, δεν θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στα Γιάννενα και την Ηγουμενίτσα, ορισμένα στελέχη συνδύασαν την αναβολή με την καταδίκη του κ. Καχριμάνη και την, αναβληθείσα τελικά, δίκη του κ. Πανοζάχου. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την έκδηλη ανησυχία του κομματικού μηχανισμού καθώς, εν όψει των εθνικών εκλογών, δεν αποκλείεται κομματικοί παράγοντες της «Δεξιάς πολυκατοικίας» να φέρουν με συχνότητα στην επικαιρότητα τις δύο υποθέσεις των κορυφαίων «γαλάζιων» κομματικών στελεχών.Τέλος, να σημειωθεί ότι χθες το πρωί άργησε να ξεκινήσει η εκδίκαση των υποθέσεων στα δικαστήρια των Ιωαννίνων. Άγνωστος με τηλεφώνημά του στην αστυνομία ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο δικαστικό μέγαρο, αλλά, για μια ακόμη φορά, και αφού προηγήθηκαν οι αναγκαίοι έλεγχοι, αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ματαιώθηκαν οι χθεσινοβραδινές πτήσεις στα Γιάννενα

Οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, οδήγησαν στην ματαίωση των βραδινών πτήσεων 880 και 809 από Αθήνα προς Γιάννινα και αντίστροφα.Οι ριπαίοι πλάγιοι άνεμοι ισχύος 40 κόμβων ,που πνέουν στην περιοχή, δεν επιτρέπουν ασφαλείς πτήσεις αεροσκαφών και η "Olympic Air" οδηγήθηκε στις ματαιώσεις τους. Οι επιβάτες που θα ταξίδευαν προς Γιάννινα και Αθήνα, θα ταξιδέψουν με σημερινές πτήσεις-αν κοπάσουν οι άνεμοι-ή οδικά για τους προορισμούς τους.

«Πρωτιά» της Ηπείρου στην μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας

Τον Οκτώβριο, αλλά και την τριετία 2009-2011
Την αρνητική «πρωτιά» στην οικοδομική δραστηριότητα κατέχει η Ήπειρος την τελευταία τριετία, αλλά και τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή.Η Ήπειρος έχει τη μεγαλύτερη μείωση μεταξύ των περιφερειών στις οικοδομικές άδειες, την επιφάνεια αι τον όγκο των οικοδομών κι αυτό και μόνο δείχνει το μεγάλο πρόβλημα της οικοδομής και της αγοράς ακινήτων, σε συνδυασμό με τα δημόσια έργα που είναι λίγα. Η ανεργία στον κλάδο της οικοδομής κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο από το 18,7% που καταγράφηκε στο τέλος του 2011.Τον Οκτώβριο του 2011 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010 τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά της κατάστασης.Οι νέες οικοδομικές άδειες (ιδιωτικά και δημόσια έργα με τις δεύτερες να είναι ελάχιστες και άρα πρόκειται κυρίως για την ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα) τον Οκτώβριο του 2010 ήταν 151 και τον περασμένο Οκτώβριο μειώθηκαν σε 66 και σε ποσοστό -56,3%. Αντίστοιχα, η επιφάνεια ήταν 51,8 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα έναντι μόλις 10,2 χιλιάδες, πτώση 80,3%. Μοιραία και στον όγκο η μείωση είναι μεγάλη, αφού από 162 χιλιάδες κυβικά μέτρα κατρακύλησε στις 30,2 χιλιάδες, σε ποσοστό 83,4%.Αρνητική είναι η πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας και την περίοδο Ιανουάριος-Οκτώβριος τα δυο προηγούμενα χρόνια.Οι άδειες το 2010 ήταν 1523 και το 2011 το ίδιο διάστημα 896, πτώση κατά 41,2%, η επιφάνεια από 394 χιλιάδες τ.μ έπεσε στις 191 χιλιάδες, πτώση 51,5% και στον όγκο από 1.417 κυβικά μέτρα στα 694 κ.μ, μείωση 51%.Αποκαρδιωτικές είναι οι... επιδόσεις στην οικοδομή το διάστημα Ιανουάριος-Νοέμβριος 2009-2010 και 2010-2011.Την περίοδο 2009-2010 οι άδειες στην Ήπειρο ήταν 1882 και το 2010-2011 μειώθηκαν σε1212, σε ποσοστό 35,6%, στην επιφάνεια από 568,9% χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, σε 274,2 χιλιάδες τ.μ, μείωση 51% και στον όγκο από 2.116,9 χιλιάδες κυβικά μέτρα, σε 973,4 χιλιάδες κ.μ, μείωση 54%.

Τα στοιχεία σε επίπεδο χώρας
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, , τον Οκτώβριο 2011 το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) στο σύνολο της χώρας, με βάση τις οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 2.628 άδειες, που αντιστοιχούν σε 409,3 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.475,7 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 34% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 52,7% στην επιφάνεια και κατά 51,4% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.Το μέγεθος της Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, ανήλθε σε 2.615 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 404 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.454,5 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 33,8% στον αριθμό των αδειών, κατά 51,1% στην επιφάνεια και κατά 49,9% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.Αντίστοιχα, το μέγεθος της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας τον Οκτώβριο 2011, ανήλθε σε 13 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 5,3 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 21,3 χιλιάδες m3 όγκου. Το ποσοστό συμμετοχής της στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για το μήνα Οκτώβριο 2011, είναι 1,4%.Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από τον Νοέμβριο 2010 έως τον Οκτώβριο 2011, το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) ανήλθε σε 38.192 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 6.907 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 26.134,4 χιλιάδες m3 όγκου.Παρατηρήθηκε δηλαδή, μείωση κατά 24,9% στον αριθμό των αδειών, κατά 36,4% στην επιφάνεια και κατά 32,8% στον όγκο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Νοεμβρίου 2009-Οκτωβρίου 2010.Κατά την ίδια χρονική περίοδο, Νοεμβρίου 2010- Οκτωβρίου 2011 η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει μείωση κατά 24,8% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 36,1% στην επιφάνεια και κατά 32,5% στον όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο Νοεμβρίου 2009-Οκτωβρίου 2010.Το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011, η συνολική Οικοδομική Δραστηριότητα εμφανίζει μείωση κατά 28,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 41,9% στην επιφάνεια και κατά 37,6% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο δεκάμηνο του έτους 2010.Αντίστοιχα, η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει μείωση κατά 28,5% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 41,3% στην επιφάνεια και κατά 36,9% στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2010.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Σε ποιους δρόμους στο Νομό Ιωαννίνων είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

-Ανισόπεδος κόμβος Εγνατίας προς Μέτσοβο. -Π.Ε.Ο. Μετσόβου
- Γρεβενών μέχρι την Μηλιά Ιωαννίνων.
-110ο χιλιόμετρο (Α/Κ Μετσόβου) μέχρι 126ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού ( Α/Κ Παναγιάς)

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών στην Εγνατία Οδό

Λόγω έντονης χιονόπτωσης, με απόφαση τοπικών διευθυντών, η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό από Ηγουμενίτσα μέχρι Α/Κ Παναγιάς. Επίσης, οι οδηγοί λοιπών οχημάτων πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.