Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο πευκοδάσος της Καστροσυκιάς!


Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στις τοπικές αρχές οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες στον Δήμο Πρέβεζας και πολύ περισσότερο η ανεύρεση τεσσάρων «μηχανισμών» ανάφλεξης στο πευκοδάσος της Καστροσυκιάς.Οι μηχανισμοί αποτελούνταν από στουπιά εμποτισμένα με πετρέλαιο και εντομοαπωθητικά «φιδάκια» τα οποία προφανώς αυτοί που τα τοποθέτησαν σκόπευαν να τα ανάψουν .Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα με την όλη υπόθεση φαίνεται ότι συνδέεται ένα ζευγάρι το οποίο επέβαινε σε αυτοκίνητο που τις τελευταίες μέρες κινούνταν ύποπτα στην περιοχή.Η υπόθεση φαίνεται να έχει και μια ακόμη «περίεργη» πτυχή αφού το αυτοκίνητο αυτό εθεάθη και στον χώρο όπου βρίσκονται σταθμευμένα οχήματα του πρώην Δήμου Ζαλόγγου από όπου έγινε κλοπή πετρελαίου μια μέρα νωρίτερα.Η πυροσβεστική υπηρεσία Πρέβεζας βρέθηκε το Σαββατοκύριακο αντιμέτωπη με ένα « μπαράζ» πυρκαγιών το οποίο περιελάμβανε τουλάχιστον 5 πυρκαγιές.Η μεγάλη φωτιά μεταξύ Ωρωπού και Καμαρίνας η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έκανε στάχτη 3.500 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και εκατοντάδες ελαιόδεντρα ενώ δύο πολύ επικίνδυνες φωτιες εκδηλώθηκαν την Κυριακή αλλά και πριν από λίγη ώρα στο αισθητικό δάσος της παραλίας του Μονολιθίου.Τόσο ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης όσο και ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου Βαγγέλης Ροπόκης εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς την υπηρεσία ενώ οχήματα βρίσκονται ακόμη σε επιφυλακή προκειμένου να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις ή νέες εστίες..

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ:Με αναγκαστικές απαλλοτριώσεις η κατασκευή της διασταύρωσης της Νέας Σελεύκειας


Την επιτάχυνση των διαδικασιών με τη μέθοδο των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων πρόκειται να ζητήσει σήμερα, στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Περιφέρειας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, ώστε να προχωρήσει το έργο της «Εισόδου της Πόλης Ηγουμενίτσας».Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας, το 2004 προκήρυξαν μελέτη παρέμβασης με Τίτλο «Μελέτη Εισόδου της Πόλης Ηγουμενίτσας». Η Μελέτη παραλήφθηκε από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας στο τέλος του 2009. Το Φεβρουάριο του 2010, από κλιμάκιο των επιβλεπόντων και του μελετητικού σχήματος, παρουσιάστηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηγουμενίτσας, παρουσία του τότε Δημάρχου Θ. Πιτούλη και των Αντιδημάρχων, το ολοκληρωμένο σχέδιο. Έκτοτε συντάχθηκαν οι πίνακες κτηματολογίου απαλλοτριώσεων, ώστε να αποκτήσει ωριμότητα σαν Έργο.

Η Μελέτη περιλαμβάνει :
Την επιτάχυνση των διαδικασιών με τη μέθοδο των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων πρόκειται να ζητήσει σήμερα, στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Περιφέρειας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, ώστε να προχωρήσει το έργο της «Εισόδου της Πόλης Ηγουμενίτσας».Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας, το 2004 προκήρυξαν μελέτη παρέμβασης με Τίτλο «Μελέτη Εισόδου της Πόλης Ηγουμενίτσας». Η Μελέτη παραλήφθηκε από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας στο τέλος του 2009. Το Φεβρουάριο του 2010, από κλιμάκιο των επιβλεπόντων και του μελετητικού σχήματος, παρουσιάστηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηγουμενίτσας, παρουσία του τότε Δημάρχου Θ. Πιτούλη και των Αντιδημάρχων, το ολοκληρωμένο σχέδιο. Έκτοτε συντάχθηκαν οι πίνακες κτηματολογίου απαλλοτριώσεων, ώστε να αποκτήσει ωριμότητα σαν Έργο.

Η Μελέτη περιλαμβάνει :
• Δρόμο διπλής κατεύθυνσης, με νησίδα στη μέση, πεζοδρόμια, πεντάμετρους παράπλευρους δρόμους, ηλεκτροφωτισμό και δύο κυκλικούς Κόμβους . Ο πρώτος στη συμβολή των Οδών 28ης Οκτωβρίου και Κύπρου(πρατήριο του Ντάσιου), και ο δεύτερος στη διασταύρωση Εθνικής Οδού με Νέα Σελεύκεια και οικισμό Αμπελιών(πρατήριο Χοντρόπουλου). Επίσης προβλέπονται :
• Φωτεινούς σηματοδότες στην συμβολή της Εθνικής Οδού με την παράκαμψη Νέας Σελεύκειας, η οποία έχει μελετηθεί και ξεκινά από το κατάστημα «ΕlectroΝet», ως τη συμβολή της Οδού αυτής με τον Εθνικό δρόμο προς Σαγιάδα(ελαιοτριβείο Κυβράνογλου).
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του 2010 οι κάτοικοι της περιοχής, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου της Νέας Σελεύκειας, είχαν προχωρήσει στο συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων στη διασταύρωση Νέας Σελεύκειας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη μη τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, ή άλλης μόνιμης κυκλοφοριακής λύσης, σε ένα τόσο επικίνδυνο για την κίνηση των οχημάτων και των πεζών, σημείο.Βέβαια, τότε ο Δήμος Ηγουμενίτσας είχε δεσμεύθει ότι θα στείλει άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας, με τη σύνδρομή και της Τροχαίας της πόλης για να επιτηρούν στο σημείο τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής. Οι τροχονόμοι αυτοί φάνηκαν στην περιοχή για λίγες μέρες τότε, ως… παρατηρητές… και έκτοτε δεν ξαναφάνηκαν αφού εκτός των άλλων κινδύνευε και η δική τους σωματική ακεραιότητα!Σύμφωνα με τον κ. Πιτούλη, το διάστημα που μεσολάβησε από τον Φεβρουάριο του 2010, κάλεσε τους ιδιοκτήτες των υπό απαλλοτρίωση ιδιοκτησιών να υπογράψουν ότι συναινούν ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου. Δυστυχώς δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση από όλους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τώρα η ανάγκη της διαδικασίας των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων. Ο κ. Πιτούλης επισημαίνει ότι οι υπό απαλλοτρίωση ιδιοκτησίες έχουν να συνεισφέρουν πολύ λίγα τετραγωνικά μέτρα, σε κάποιες περιπτώσεις λιγότερα και από 10 τ.μ., και σε κάθε περίπτωση πολύ λιγότερα από αυτά που θα συνεισφέρουν με την έγκριση του υπό εφαρμογή σχεδίου πόλεως στην περιοχή.Μετά την αναμενόμενη απόφαση και του Περιφερειακού Συμβουλίου, το έργο της Εισόδου Πόλεως Ηγουμενίτσας, πρόκειται να ενταχθεί για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.«Η μελέτη είναι σχεδόν ολοκληρωμένη», δηλώνει ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γ. Κάτσινος, υπολείπεται πολύ λίγη δουλειά ακόμα, η γεωλογική μελέτη ώστε μαζί με τις απαλλοτριώσεις να συμπληρωθεί και το έργο να καταστεί ώριμο προς ένταξη.

vdella.com

Μέχρι την Τετάρτη τα διαρκείας του ΠΑΣ


Έως την Τετάρτη θα συνεχιστεί η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας του ΠΑΣ Γιάννινα, για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η ομάδα των Ιωαννίνων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί τις τιμές των καρτών και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι φίλαθλοι της ομάδας να τα προμηθευτούν.Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 υπενθυμίζει στους φιλάθλους της, ότι η πώληση των Εισιτηρίων Διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012, θα σταματήσει την Τετάρτη 31 Αυγούστου. Όσοι φίλαθλοι της ομάδας μας ενδιαφέρονται να αγοράσουν Εισιτήριo Διαρκείας θα μπορούν να το πράττουν μέχρι τις 31/8 από τα γραφεία της ΠΑΕ στο Πανηπειρωτικό. Οι ώρες που θα λειτουργούν τα γραφεία είναι από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 20:30.Αναλυτικά οι τιμές των Εισιτηρίων Διαρκείας 2011-2012.
ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΘΥΡΕΣ 3-4-5
*Σειρά Ζ έως Χ. αρ 1 έως 15 και 184 έως 201 280 ευρώ
*Σειρά Ζ έως Χ. αρ 16 έως 83 και 118 έως 183 350 ευρώ
*Επισήμων Σειρά Κ έως Ρ αρ. 84 έως 117 500 ευρώ
*VIP A (Σειρά Θ) - 700 ευρώ
*VIP B (Σειρά Ι) - 700 ευρώ
*VIP Γ (Σειρά Κ) - 700 ευρώ
*GOLDEN - 1200 ευρώ
ΘΥΡΑ 6
*Σειρά Α έως Ε 1έως 82 και 136 έως 198 280 ευρώ
ΘΥΡΑ 10
*Σειρά Α έως Ε - 230 ευρώ
ΘΥΡΑ 9
*Σειρά Α έως Ε αριθμημένα 280 ευρώ
ΘΥΡΕΣ 6-10
*Παιδικό Α έως Ε - 80 ευρώ
*Μαθητικό μέχρι 17 ετών σειρά Α έως Ε 150 ευρώ
*Γυναικών Σειρά Α έως Ε 170 ευρώ
ΘΥΡΑ 1 (Ειδικές κατηγορίες: ΑΜΕΑ, Άνεργοι, Φοιτητές)
Σειρά Α έως Ε 120 ευρώ
Παιδικά 60 ευρώ
Μαθητικά 80 ευρώ
Γυναικών 80 ευρώ».

Επίσκεψη Κ.Πανταζή στον δήμαρχο Πρέβεζας


Την επίσκεψη του Γραμματέα Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Κωσταντίνου Πανταζή δέχτηκε στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης.Ο κ.Πανταζής συνοδευόμενος από τον γραμματέα της της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πρέβεζας Χρυσόστομο Νάτσιο ενημέρωσε τον κ.Μπαίλη για τις προσπάθειες που έχουν αναληφθεί για την δημιουργία της έδρας Σχολής Οικονομίας –Διοίκησης στην Πρέβεζα.Όπως τονίστηκε και από τις δύο πλευρές υπάρχουν όλες οι προυποθέσεις για την επίτευξη του στόχου αυτού δεδομένου ότι η πόλη διαθέτει σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις και ενεργό τμήμα ΤΕΙ με 600 περίπου φοιτητές.

Αποχώρηση της παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» από το Περιφερειακό Συμβούλιο


Η παράταξη «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» αποχώρησε από τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου. Εκτιμήσαμε ότι η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως εκπροσώπου της κυβέρνησης εκ των πραγμάτων μετατόπισε το κέντρο βάρους της συνεδρίασης από το, ούτως ή άλλως αμφιλεγόμενο και επικοινωνιακού χαρακτήρα «καλάθι αγροτικών προϊόντων», στο φλέγον ζήτημα της κυβερνητικής πολιτικής ιδιωτικοποίησης της «Δωδώνης». Γι’ αυτό εξάλλου και η παρουσία του Γ.Γ. προκάλεσε τις αντιδράσεις κτηνοτρόφων της περιοχής και περιφερειακών παρατάξεων αλλά και μεγάλες δυσχέρειες στη διεξαγωγή της συζήτησης. Με τα δεδομένα αυτά ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης Γιάννης Παπαδημητρίου υπέβαλε διαδικαστική πρόταση διακοπής της συνεδρίασης, η οποία και απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Κατόπιν αυτού αποχώρησε από τη συνεδρίαση, τονίζοντας την υποστήριξη του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και υπέρ του συνεταιριστικού χαρακτήρα και του κοινωνικού ρόλου της Δωδώνης.

ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας


Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας οι οποίοι την Τετάρτη 31 Αυγούστου πραγματοποιούν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στις πιέσεις που ασκούνται το τελευταίο διάστημα για «εκποίηση» των περιουσιακών στοιχείων της Ενωσης.Οι 110 εργαζόμενοι επιρρίπτουν σοβαρότατες ευθύνες στην Διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας η οποία-όπως τονίζει το σωματείο- «καταδικάζει» τους ίδιους στην ανεργία αλλά και χιλιάδες αγρότες σε οικονομικό μαρασμό.«Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τις δραστηριότητες της Ενωσης να μαραζώνουν και τις δουλειές μας να απαξιώνονται» τονίζουν οι εργαζόμενοι δηλώνοντας ότι γι’ αυτούς δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν των κινητοποιήσεων.Όπως τονίζει το σωματείο οι 110 εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να παλαίψουν με κάθε τρόπο τα σχέδια για κλείσιμο-συρρίκνωση της Ενωσης , το ξεπούλημα της Δωδώνης και την απαξίωση του Ηπειρώτη αγροτοκτηνοτρόφου.Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του σωματείου επισκέφθηκε διαδοχικά τον βουλευτή Δημήτρη Τσουμάνη, τον αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου και τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαίλη τους οποίους και ενημέρωσαν για την κινητοποίηση της Τετάρτης αλλά και το πρόβλημα της ΕΑΣ γενικότερα.Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Δημόπουλος δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του φορέα στους εργαζόμενους ενώ και ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ του Νομού Πρέβεζας κήρυξε στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 7 έως τις 9 το πρωί καλώντας τους συναδέλφους να συγκεντρωθούν στο κτίριο της Ενωσης.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης επίσης στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΑΣ υπογραμμίζοντας ότι από την πλευρά του θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων και την διασφάλιση τόσο των θέσεων εργασίας όσο και την συνέχιση της λειτουργίας της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας.

Συνάντηση Φιλ.Φίλιου με τον Πύρρο Δήμα


Με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο και τον υπεύθυνο του τομέα αθλητισμού Δημήτρη Παπαδόπουλο και την Διοίκηση του Σπάρτακου συναντήθηκε κατά την επίσκεψή του στα Γιάννινα ο Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Πύρρος Δήμας.Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Πύρρος Δήμας εξέφρασε την στήριξή του στην πρωτοβουλία του Δήμου να οργανώσει τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των βετεράνων του ΠΣΑΠ και του ΠΑΣ Γιάννινα, εξήρε την κίνηση αυτή και ζήτησε την στήριξη από όλους τους κατοίκους της περιοχής καθώς τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν στην Φλόγα.Παράλληλα ο κ. Δήμας ενημερώθηκε για την πορεία ολοκλήρωσης της αίθουσας βαρέων αθλημάτων σημειώνοντας ότι το ενδιαφέρον του Δήμου είναι μεγάλο, ενώ τόνισε πως η λειτουργία της θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του αθλήματος της άρσης βαρών.Ο Πρόεδρος του ΑΟ Σπάρτακος και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Τάσος Λάγκας ευχαρίστησε το Δήμο Ιωαννιτών για τη στήριξη του Συλλόγου, όπως και για το ενδιαφέρον του προκειμένου να ολοκληρωθεί η αίθουσα βαρέων αθλημάτων.Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος και ο υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου Δημήτρης Παπαδόπουλος, επεσήμαναν ότι η συνεργασία με τον Σπάρτακο, ένα ιστορικό σωματείο της πόλης, όπως και με όλους τους αθλητικούς φορείς θα είναι συνεχής.Συνάμα ζήτησαν τη στήριξη όλων στον αγώνα των βετεράνων, που θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων.

Εισβολή του ΠΑΜΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο


Μέλη του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων,εισέβαλαν πριν από λίγη ώρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου,όπου πραγματοποιούνταν η συνεδρίαση του οργάνου και φωνάζανε συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης της Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη.

Μεγάλη συμμετοχή στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα
Ο προβληματισμός για την οικονομική κρίση η οποία ταλανίζει την χώρα και πλήττει τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα αλλά και η αισιοδοξία για την «επόμενη μέρα» ήταν οι δύο κεντρικοί άξονες γύρω από τους οποίους κινήθηκε η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Ξενοδοχείο ‘Βυζαντινό» στην Αρτα.Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε κεντρικά από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Πεταλωτή και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μίχα ενώ παρόντες ήταν Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων καθώς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ από όλη την Ηπειρο. Ο κ .Μίχας στην τοποθέτησή του τόνισε ότι η Εθνική Συνδιάσκεψη της 3ης Σεπτέμβρη γίνεται σε δύσκολες δημοσιονομικά συνθήκες τονίζοντας πάντως ότι τα αποτελέσματά της θα είναι πολύ σημαντικά για την κυβέρνηση. «Οι πολίτες έδειξαν μεν ανοχή αλλά θέλουν να δουν φως στο τούνελ» είπε μεταξύ άλλων το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι ο λαός πρέπει να μαθαίνει μόνο αλήθειες. «Είναι πολύ σημαντικό να βρισκόμαστε σε διάλογο με τους φορείς» τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το βασικό σχέδιο επανεκκίνησης που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για την χώρα θα αποδώσει σύντομα καρπους. «Ο κόσμος ευελπιστεί και ελπίζει» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πεταλωτής χαρακτηρίζοντας δικαιολογημένη την αγανάκτηση για τις περικοπές στα εισοδήματα των πολιτών. Η συζήτηση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις έξι το απόγευμα του Σαββάτου.Εντύπωση προκάλεσε η σημαντική συμμετοχή των μελών και φίλων του κινήματος από όλη την Ηπειρο οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στην διαδικασία . Όπως τόνισε ο κ.Μίχας η ίδια εικόνα επικρατεί σε όλες τις Περιφερειακές Συνδιασκέψεις γεγονός που αποδεικνύει ότι οι πολίτες ενδιαφέρονται να ακούσουν αλλα και να καταθέσουν τις απόψεις τους συνδράμοντας έτσι στην διεξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων τα οποία θα «υιοθετηθούν» από την Κυβέρνηση. Ο κ.Πεταλωτής από την πλευρά του χαρακτήρισε ως μονόδρομο για έξοδο από την κρίση τις μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη υπογραμμίζοντας ότι τα κυβερνητικά στελέχη έχουν υποχρέωση να αφουγκραστούν τα μηνύματα που τους στέλνει ο λαός και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την γρήγορη έξοδο από την κρίση.

«Εισιτήριο» για την Παραολυμπιάδα θέλουν οι Β. Καρέλης και Στ. ΠέρπεραΤον δικό τους αγώνα για πρόκριση στην Παραολυμπιάδα του Λονδίνου θα δώσουν αυτές τις ημέρες στο Μπλεντ της Σλοβενίας και οι δύο ΑμεΑ αθλητές του Ν.Ο.Ι., ο Βαγγέλης Καρέλης και η Στέλλα Πέρπερα. Οι δύο αθλητές, αφού ολοκλήρωσαν ένα εντατικό στάδιο προετοιμασίας στην Παμβώτιδα, ταξίδεψαν στο Μπλεντ συνοδευόμενοι από τον Γιαννιώτη προπονητή τους κ. Λάμπρο Ρίζο, όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι με αντίστοιχα επίλεκτα πληρώματα ΑμεΑ απ’ όλο τον κόσμο. Στόχος τους να βρεθούν σε μία από τις 11 πρώτες θέσεις του αγωνίσματος για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για την Παραολυμπιάδα του 2012. Αν οι δύο αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων πάρουν την πρόκριση, θα είναι το μοναδικό πλήρωμα ΑμεΑ στην ιστορία της Ελληνικής Κωπηλασίας που θα το έχει καταφέρει.

Ένα… σκαλί από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς οι Γ. Τσίλης και Γ. Τζιάλλας


Η μεγάλη ώρα για την Γιαννιώτικη Κωπηλασία έχει πλέον φτάσει, καθώς δύο απ’ τους κορυφαίους εκπροσώπους της, οι πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης, δίνουν ήδη τη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, διεκδικώντας το εισιτήριο της πρόκρισης για την Ολυμπιάδα του Λονδίνου, το 2012. Αυτή η πρόκριση, μαζί φυσικά με ένα μετάλλιο στο γραφικό Μπλεντ της Σλοβενίας, όπου και διεξάγεται αυτές τις ημέρες η μεγαλύτερη ετήσια διοργάνωση της διεθνούς Κωπηλασίας, είναι ο μεγάλος στόχος των δύο Γιαννιωτών πρωταθλητών, που συμμετέχουν στους αγώνες με τα χρώματα της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας. Στην αποστολή της ΕΚΟΦΝΣ συγκαταλέγονται και άλλοι δέκα Έλληνες αθλητές οι οποίοι στελεχώνουν συνολικά έξι πληρώματα. Οι Τσίλης και Τζιάλλας τρέχουν στο Παγκόσμιο με την Τετράκωπο άνευ Ανδρών, μαζί με τους Στ. Παπαχρήστο και Γ. Χρήστου. Αν βρεθούν στα 11 πρώτα πληρώματα του αγωνίσματος –κάτι που είναι περισσότερο από πιθανό- τότε θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν το επόμενο καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, εκπροσωπώντας στην κορυφαία αυτή διοργάνωση όχι μόνο τα Γιάννινα αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Προνόμιο που ελάχιστοι Γιαννιώτες αθλητές είχαν μέχρι σήμερα. Ήδη το πλήρωμα με την Γιαννιώτικη διπλή συμμετοχή πήρε την πρώτη θέση στον προκριματικό και αυτόματα προκρίθηκε στα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης. Η πρόκριση αυτή κατατάσσει την ελληνική βάρκα στις 12 καλύτερες του κόσμου και την φέρνει έτσι ένα μόλις «σκαλί» από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Η επιτυχία αυτή θεωρείται αναμενόμενη, αφού όπως δήλωσε και ο Γ. Τζιάλλας λίγο πριν την αναχώρηση για το Μπλεντ, σε κάθε διεθνή διοργάνωση που συμμετείχε η Τετράκωπος φέτος και ειδικά στα δύο Παγκόσμια Κύπελλα, βρέθηκε στο βάθρο, συναγωνιζόμενη με τα ίδια πληρώματα που αντιμετωπίζει αυτές τις ημέρες στην Σλοβενία. Πάντως, ο πρωταθλητής του Ν.Ο.Ι. δεν έκρυψε την επιθυμία του και για ένα ακόμη μετάλλιο στο φετινό Πρωτάθλημα.Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του Μπλεντ, το οποίο άρχισε το περασμένο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου, συμμετέχουν περισσότεροι από 1.200 αθλητές από 68 χώρες, που αποτελούν και την «αφρόκρεμα» του συγκεκριμένου αθλήματος σε διεθνές επίπεδο.Στην αποστολή της Ελλάδας, στην οποία, μεταξύ άλλων λαμβάνουν μέρος ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς και ο επικεφαλής τεχνικός Τζιάνι Ποστιλιόνε, συμμετέχει και ο Γιαννιώτης ομοσπονδιακός προπονητής Τόλης Παλαιοπάνος.

Στον Σκανδαλίδη αύριο ο Καχριμάνης


Ευρεία σύσκεψη συγκαλεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας,αύριο Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 11.00 το πρωί, (αίθουσα συσκέψεων 6ος όροφος).Στην σύσκεψη θα συμμετάσχει και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.Θέμα της σύσκεψης η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και αποφάσεων στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση που έχουν σχέση με την περιφερειακή αγροτική ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση αφορούν:
-Τη διανομή προς ενοικίαση με τυπικό μίσθιο αγροτεμαχίων από το εποικιστικό αρχείο του Υπ.ΑΑΤ.
-Τον προγραμματισμό της κατάρτισης ανέργων μέσω των κέντρων γεωργικής κατάρτισης σε αγροτικά επαγγέλματα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας.
-Την ανάληψη από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αρμοδιότητας διοίκησης, λειτουργίας και αξιολόγησης δημοσίων έργων που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
-Την αξιοποίηση των ακινήτων ιδιοκτησίας Υπ.ΑΑ-Τ και την διαδικασία υποβολής προτάσεων από τους Περιφερειάρχες.

Η Πρέβεζα γιόρτασε την….σαρδέλα της!


Περισσότερα από 3 χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στο κατεξοχήν λαικό πανηγύρι της Πρέβεζας , την γιορτή της σαρδέλας.Μετά από αρκετά χρόνια η γιορτή «επέστρεψε» στον χώρο του λιμανιού δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους της περιοχής αλλά και σε εκατοντάδες επισκέπτες να απολαύσουν σαρδέλα Αμβρακικού ψημένη στα κάρβουνα , κηπευτικά από την περιοχή , άφθονο κρασί και βέβαια τραγούδι και χορό.Η προσέλευση του κόσμου ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα και το πανηγύρι γλέντησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.Οι ψησταριές πήραν «φωτιά» ενώ συνολικά διατέθηκαν περισσότερες από 1.000 μερίδες σαρδέλας.Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοσμάς Κορωναίος η γιορτή πραγματοποιήθηκε τέλος Αυγούστου προκειμένου να κρατήσει τον κόσμο στην πόλη ένα Σαββατοκύριακο παραπάνω.«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ο κόσμος διασκέδασε και πέρασε καλά» τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης ο οποίος συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους βρέθηκε από νωρίς το απόγευμα στον χώρο της εκδήλωσης.Η γιορτή της σαρδέλας όμως θα έχει και συνέχεια αφού το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα μια πρωτότυπη γιορτή με βενετσιάνικα χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα στοιχεία από την παράδοση της περιοχής.

Οι καινούργιες υποψηφιότητες της Νέας Δημοκρατίας στην Ήπειρο


ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Ο Ιωάννης Γεροθανάσης ( πρώην πρύτανης),ο Οδυσσέας Πότσης (αντιπεριφερειάρχης),ο Βασίλης Τσαλιαμάνης (επιχειρηματίας),η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.
ΑΡΤΑ: Ο γιατρός Γιώργος Στύλιος Εύη Καραμπίνα (κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραμπίνα), ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου (γιατρός, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ και αδελφός του πρώην βουλευτή Λευτέρη Παπαδημητρίου),ο Γιώργος Παπαβασιλείου (πρώην νομάρχης),ο Χριστόφορος Μίχος (επιχειρηματίας).
ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο περιφερειακός Συμβουλος Μιχάλης Σπυρέλης και ο πολιτικός μηχανικός Στέργιος Γιαννάκης που ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας.
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ:Θα είναι σίγουρα υποψήφιος ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Μπέζας ενώ ακούγονται τα ονόματα του δασολόγου Κώστα Μπέση και του φαρμακοποιού Νίκου Κάτσιου.

Και..."γαλάζιος" γάμος στο Δολο!


Το βράδυ του Σαββάτου,έγινε στο Δολό Πωγωνιανής και ο γάμος του υιού του πρώην προέδρου της κοινότητας Πωγωνιανής Παντελή Τσέβη.Στο γάμο έδωσαν το παρόν αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας,αναμεσά τους ο βουλευτής της Κώστας Τασιουλας,ο εκδότης της εφημερίδας "Πρωινός Λόγος" κ. Βασίλης Κουτσολιόντος ,ο επιχειρηματίας Γιάννης Αυδής,ο Θεόδωρος Κασιμης από την "Δημοκρατική Συμμαχία" και πλήθος κόσμου.Κουμπάροι στο γάμο ήταν ο ιατρός κ. Μαυρομμάτης και ο υιός του Νικόλαος Μαυρομάτης, πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων.

Ματαίωσε και την δεξίωση!


Από το πρωί του Σαββάτου,φρόντισαν και ενημέρωσαν οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά,τον "Μανώλο",για την απουσία του Προέδρου από τα βαφτίσια.Για τον λόγο αυτό ματαιώθηκε και η βραδινή δεξίωση που είχε διοργανώσει ο "Μανώλο",για 150 υψηλόβαθμα "γαλάζια" στελέχη στο ξενοδοχείο "Grand Serai". Εμ τι νομίζατε,με... catering θα την έβγαζε ο Πρόεδρος, ο "Μακεδονομάχος Ζορό" και τόσα άλλα στελέχη;

Τον περίμενε οδικώς!!!


Μέχρι και λίγη ώρα, πριν την βάφτιση του υιού του Γιάννη Εμανουηλίδη ,ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης,μιλώντας στους Γιαννιώτες δημοσιογράφους,υποστήριζε ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έρχεται στα Γιάννενα οδικώς!!!Δυο τινά συμβαίνουν:είτε ο Περιφερειάρχης είχε τους λόγους τους που έλεγε τέτοιο παραμύθι,είτε δεν έχει καμία απολύτως επαφή με το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά...

Δεν ήρθε ο Σαμαράς για τα βαφτίσια!


Δεν ήρθε τελικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στα βαφτίσια του υιού του Γιάννη Εμανουηλίδη. Νονά ήταν η σύζυγός του Προέδρου, Γεωργία.Ο μικρός πήρε το όνομα Σταύρος.Η βάφτιση έγινε με έντονο ποντιακό χρώμα. Παρόντες εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής,αλλά και πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας,ανάμεσά τους οι πρώην Υπουργοί Σάββας Τσιτουρίδης, Αντώνης Μπέζας,Αντώνης Φούσας, ο έκπτωτος Περιφερειάρχης Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, οι βουλευτές Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας και Σταύρος Καλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόντας κ.α.