Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την τρομοκρατία


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση της τρομοκρατίας, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε το γκαράζ με οπλισμό, στην οδό Καισαρείας, στη Νέα Σμύρνη.Και δεύτερη γιάφκα εντοπίστηκε στον Πειραιά αργότερα, στην οδό Πραξιτέλους 42.Όπως έγινε γνωστό, από αστυνομική πηγή, αναχώρησαν ήδη κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για πόλεις της επαρχίας μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλονίκη όπου θα γίνουν στοχευμένες έρευνες σε σπίτια και άτομα.Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις (δύο στα Εξάρχεια και δύο στη Νέα Σμύρνη. Ο ένας εκ των συλληφθέντων είναι καταζητούμενος και επικηρυγμένος από πέρσι τον Οκτώβριο.Ταυτόχρονα, κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής κάνουν συνεχώς προσαγωγές υπόπτων οι οποίοι εξετάζονται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, πιθανόν στην ΣΕΧΤΑ Επαναστατών.Τις έρευνες εποπτεύουν τέσσερις εισαγγελείς που βρίσκονται στη ΓΑΔΑ, ενώ αναλυτικές ανακοινώσεις αναμένεται ότι θα γίνουν την Κυριακή από την αστυνομία.

Ανάστατη η Ηγουμενίτσα από την πρόταση για λουκέτο στο ΤΕΙ!

Πλήγμα για την τοπική κοινωνία υποστηρίζουν Φορείς

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία στην Ηγουμενίτσα, από την πρόταση του Προέδρου του ΤΕΙ Ηπείρου Γρηγόρη Γκίκα, να κλείσει το παράρτημα του ΤΕΙ στην πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.Τόσο η Νομαρχία, όσο και άλλοι Φορείς, αλλά και κάτοικοι της πόλης, δηλώνουν την αντίθεσή τους, υποστηρίζοντας κυρίως, ότι θα πληγεί οικονομικά η περιοχή.Το Νομαρχιακό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση σημειώνει, ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να μπει λουκέτο στο ΤΕΙ θα το βρει κάθετα αντίθετο. Μάλιστα, εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο, μεταξύ άλλων «εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και διαφωνία του με την πρόταση αυτή του Προέδρου του ΤΕΙ Ηπείρου, που ουσιαστικά προτείνει το κλείσιμο του Παραρτήματος του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας και την μεταφορά των Τμημάτων του σε άλλες πόλεις. Το Παράρτημα είναι ήδη για την πόλη, για την περιοχή, για τους φοιτητές και για τους εργαζόμενους, μια κοινωνική πραγματικότητα, με μια πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη συμβολή στην μορφωτική, πολιτιστική, κοινωνικοοικονομική αναβάθμισή της. Το ξερίζωμα αυτού του θεσμού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την πόλη μας, θα έχει σοβαρές, απρόβλεπτες, αρνητικές συνέπειες για τη νεολαία, για την κοινωνία, για τον τόπο μας».

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο Σύλλογος Φοιτητών έχει εκφράσει ήδη τις αντιδράσεις του στην πρόταση του κ. Γκίκα και μάλιστα, αποφάσισε το μπλοκάρισμα όλων των διαδικασιών των οργάνων του Παραρτήματος και του ΤΕΙ. Καλεί δε τους φορείς της πόλης να συμπαρασταθούν στον αγώνα του.

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Σε ανακοίνωσή της, η παράταξη Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση του Δήμου Ηγουμενίτσας δηλώνει και εκείνη την αντίθεσή της με την πρόταση για λουκέτο στο ΤΕΙ της πόλης και σημειώνει πως «οι συνέπειες από μια τέτοια εξέλιξη, θα είναι αρνητικές σε όλα τα επίπεδα, για τη νεολαία, για την κοινωνία, για την περιοχή μας. Η Θεσπρωτική κοινωνία απαιτούσε μέχρι σήμερα τη δημιουργία και άλλων Τμημάτων (το «Οπτικής και Οπτικομετρίας» έχει ήδη ιδρυθεί στα χαρτιά). Σήμερα, με όλους τους φορείς της, πρέπει να αντιδράσουμε στην προσπάθεια να ξεριζωθεί αυτός ο θεσμός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την πόλη μας και να συνταχθούμε αγωνιστικά στο πλευρό του Συλλόγου Φοιτητών για την αποτροπή της πρότασης αυτής».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Συλλήψεις για τρομοκρατία


Ραγδαίες εξελίξεις έχουν προκύψει στο θέμα της τρομοκρατίας, σύμφωνα με την αστυνομία.Πριν από περίπου μία ώρα, έγινε έφοδος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε γκαράζ στην οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη, όπου συνελήφθησαν δύο άτομα και βρέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων και άλλου οπλισμού.Ταυτόχρονα κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής κάνουν συνεχώς προσαγωγές υπόπτων οι οποίοι εξετάζονται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, πιθανόν στη Σέχτα Επαναστατών.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Νομό Ιωαννίνων!


Εικόνες βιβλικής καταστροφής έχουν καταγραφεί στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, όπου από τις 5 τα ξημερώματα μέχρι και τις 12.30 το μεσημέρι έβρεχε καταρρακτωδώς. Προβλήματα έχουν προκληθεί και στο νομό Θεσπρωτίας εξαιτίας τα των έντονων καιρικών φιανομένων που επικρατούν κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Λόγω των ισχυρών βροχών και καταιγίδων έχουν σημειωθεί ζημιές σε καταστήματα, σπίτια και καλλιέργειες των Ιωαννίνων, η πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 70 κλήσεις για άντληση υδάτων στο κέντρο της πόλης, ενώ πλημμύρες έχουν σημειωθεί στα χωριά Χαροκόπι και Βασιλική του Δήμου Παμβώτιδας, καθώς και στις συνοικίες Λασπότοπος και Βοτανικός στην πόλη των Ιωαννίνων. Το επαρχιακό οδικό δίκτυο κόπηκε σε πολλά σημεία, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία οδό, όπου το ύψος του νερού έφτασε το ένα μέτρο ενώ κλειστός παρέμεινε ο κόμβος της Πεδινής, στην κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα.Το μεσημέρι διακόπηκε η κυκλοφορία και στο τμήμα της Εγνατίας Οδού,από Γιάννενα προς Θεσσαλονίκη και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από την παλαιά Ε.Ο Ιωαννίνων-Τρικάλων.Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχουν σημειωθεί σε μεγάλο μέρος και του υπόλοιπου οδικού δικτύου του Νομού Ιωαννίνων λόγω και των κατολισθήσεων, με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να καλεί τους πολίτες να μην μετακινούνται άσκοπα.Στο δημοτικό διαμέρισμα Ηλιόκαλης του δήμου Παμβώτιδας, ένα άτομο εγκλωβίστηκε στο Ι.Χ. και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του.Στην Άρτα,πτώση δέντρου που σημειώθηκε εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας, «φράκαρε» το πρωί,την κυκλοφορία στην είσοδο της πόλης.Προβλήματα, αλλά μικρότερης έκτασης, σημειώνονται και στην Θεσπρωτία από την υπερχείλιση του ποταμού Αχέροντα και εντοπίζονται στα χωριά Γλυκή, Ποταμιά, Παραμυθιά και Γαρδίκη.Προβλήματα υπάρχουν επίσης και στον κάμπο των Φιλιατών,από την υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά.

Πτώση δέντρου «φράκαρε» το πρωί την κυκλοφορία στην είσοδο της Άρτας


Πτώση δέντρου που σημειώθηκε εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας, «φράκαρε» το πρωί,την κυκλοφορία στην είσοδο της Άρτας και συγκεκριμένα στο ύψος του κόμβου μπροστά απ’ το στρατόπεδο Παπακώστα. Ευτυχώς τη στιγμή της πτώσης δεν περνούσε κανένας οδηγός ή πεζός από το σημείο κι έτσι δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα. Στο σημείο έφτασε αμέσως η Αστυνομία και η Πυροσβεστική που απελευθέρωσαν το οδόστρωμα και αποκατέστησαν την κυκλοφορία λόγο αργότερα. Πάντως για αρκετή ώρα τα αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα, η κίνηση των οχημάτων από το ένα ρεύμα είχε διακοπεί ενώ η ουρά των αυτοκινήτων έφτανε μέχρι το σκοπευτήριο.

Υποχώρησε μέρος της γέφυρας στο εργοτάξιο των ΙΚΕΑ στα Γιάννενα!!!

Από τύχη γλίτωσαν εργαζόμενοι που δούλευαν εκείνη τη στιγμή

Οι σοβαροί κίνδυνοι, που διατρέχουν καθημερινά στη μάχη για το μεροκάματο, με κίνδυνο για την ίδια τους τη ζωή, οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα μεγάλα έργα, επιβεβαιώθηκαν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στο εργοτάξιο κατασκευής του πολυκαταστήματος ΙΚΕΑ στα Γιάννενα.Μέρος της γέφυρας που αποτελεί κόμβο για την προσέγγιση του πολυκαταστήματος υποχώρησε, με τους εργαζόμενους που δούλευαν εκείνη τη στιγμή πάνω στη γέφυρα κάνοντας σκυροδέτηση (7 χθες το απόγευμα και μες στη βροχή) να γλιτώνουν από θαύμα. Η σταδιακή και αργή υποχώρηση της γέφυρας και τα γρήγορα αντανακλαστικά των εργατών, που πρόλαβαν να φύγουν έγκαιρα, ευτυχώς στάθηκαν ικανά για να αποτραπούν δυσάρεστες καταστάσεις.Τα αίτια για την πτώση της σκαλωσιάς, που πιθανά να σχετίζονται με κακοτεχνίες (σαθρό έδαφος και νερά που με τη βροχή επιδεινώνεται η κατάσταση, αφού τα νερά λιμνάζουν και δεν έχουν έξοδο να φύγουν), συνδέονται με πίεση της εργοδοσίας να ολοκληρωθεί απαρέγκλιτα, με κάθε μέσο και τρόπο το έργο (ανοίγει το κατάστημα στις 15 Δεκέμβρη).Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων με επιστολή της προς την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη καταγγέλλει τις συνθήκες κάτεργο που επικρατούν στο παραπάνω έργο (εντατικοποίηση της δουλειάς, ατελείωτα ωράρια, εργοδοτική τρομοκρατία). Αναφέρεται επίσης στις ελλείψεις μηχανισμών ελέγχου και στην πλήρη αδιαφορία των υπαρχόντων ελεγκτικών μηχανισμών ΣΕΠΕ και ΚΕΠΕΚ. Απαιτεί να παρθούν αποφασιστικά μέτρα για την ενίσχυση των ΣΕΠΕ - ΚΕΠΕΚ, για τακτικούς και αποτελεσματικούς ελέγχους.

Έκλεισε η Εγνατία Οδός και στο τμήμα Γιάννενα-Θεσσαλονίκη!

Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από την παλαιά Ε.Ο Ιωαννίνων-Τρικάλων!

Στην Εγνατία Οδό,στο τμήμα Ιωαννίνων-Θεσσαλονίκης λόγω εισροής όγκου υδάτων και κατάπτωσης βράχων,έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τον Ανισόπεδο Κόμβο Ιωαννίνων έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Αράχθου και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από την παλαιά Ε.Ο Ιωαννίνων-Τρικάλων!Επίσης, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Περιστερίου έως τονΑνισόπεδο Κόμβο Αράχθου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με την παρουσία δυνάμεων της Τροχαίας, εκ περιτροπής και προς τις δύο κατευθύνσεις της Εγνατίας Οδού.

Τα σημαντικότερα προβλήματα στην Ήπειρο από την κακοκαιρία


Τα κυριότερα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ήπειρο: Σημανιτικά προβλήματα στο δήμο Αχέροντα Θεσπρωτίας. Έχει ανεβεί επικίνδυνα η στάθμη του ποταμού Καλαμά.60 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική στην πόλη των Ιωαννίνων για την άντληση υδάτων. Στο δημοτικό διαμέρισμα Ηλιόκαλης του δήμου Παμβώτιδας, ένα άτομο εγκλωβίστηκε στο Ι.Χ. και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του.Στο 1,5χλμ. της Εγνατίας Οδού,στο τμήμα Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας λόγω έντονης βροχόπτωσης το οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έχει καλυφθεί από νερό με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία μέσω Εγνατίας Οδού και η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται από την παλαιά Ε.Ο Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας με την παρουσία δυνάμεων της Τροχαίας στα σημεία εκτροπής (Κόμβος Δωδώνης – Κόμβος Ιωαννίνων).Η στάθμη της λίμνης ανέβηκε επικίνδυνα μετά την έντονη βροχόπτωση,με αποτέλεσμα να διακόπεί η κυκλοφορία στον παραλίμνιο δρόμο όπου το ύψος του νερού ξεπερνά το μισό μέτρο.

Σύλληψη 29χρονου στα Γιάννενα για παιδική πορνογραφία


Ενας 29χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι υποψήφιος διδάκτορας ιατρικής, συνελήφθη στα Ιωάννινα για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ειδικότερα μετά από έρευνα που έκαναν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής προέκυψε η εμπλοκή του 29χρονου σε διακίνηση και κατοχή υλικού όπου παρουσιάζονταν παιδιά σε ερωτικές σκηνές. Μετά από ψηφιακή ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στα ηλεκτρονικά του ίχνη διαπιστώθηκε πως είχε διακινήσει μέσω προγράμματος ανταλλαγής αρχείων στο Διαδίκτυο, υλικό παιδικής πορνογραφίας, ιδιαίτερης σκληρότητας, όπως το χαρακτήριζαν αξιωματικοί της Ασφάλειας.Στη συνέχεια και αφού ενημερώθηκε εισαγγελέας κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πήγε στα Ιωάννινα και σε συνεργασία με την Ασφάλεια Ιωαννίνων διενήργησαν έρευνα στο σπίτι του κατηγορουμένου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή. Και τα δυο θα σταλούν για εργαστηριακή εξέταση, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Ο συλληφθείς οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα ΠρωτοδικώνΙωαννίνων.

Διακόπηκε η κυκλοφορία στον παραλίμνιο δρόμο


Η στάθμη της λίμνης ανέβηκε επικίνδυνα μετά την έντονη βροχόπτωση,με αποτέλεσμα να διακόπεί η κυκλοφορία στον παραλίμνιο δρόμο όπου το ύψος του νερού ξεπερνά το μισό μέτρο!!!Τα προβλήματα από την κακοκαιρία σε ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων είναι τεράστια ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια των συνεργείων της Περιφέρειας,της Νομαρχίας και των Δήμων για αποκατάσταση των ζημιών.

Προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Πάργα


ΠΛΗΜΜΗΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΚΤΩΔΗ ΒΡΟΧΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΡΕΥΜΑ ΛΟΓΟ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΩΝ.ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗΜΗ ΓΙΑΤΙ Η ΒΡΟΧΟΠΤΟΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΕΝΤΟΝΗ.ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΕ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΕΩΣ .

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό από την έντονη βροχόπτωση!!!


Στο 1,5χλμ. της Εγνατίας Οδού,στο τμήμα Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας λόγω έντονης βροχόπτωσης το οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έχει καλυφθεί από νερό με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία μέσω Εγνατίας Οδού και η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται από την παλαιά Ε.Ο Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας με την παρουσία δυνάμεων της Τροχαίας στα σημεία εκτροπής (Κόμβος Δωδώνης – Κόμβος Ιωαννίνων).

«Βούλιαξε» το Νησί των Ιωαννίνων

Πολλά προβλήματα σε σπίτια και καταστήματα, καθώς εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων η στάθμη της λίμνης ανέβηκε επικίνδυνα

Επικίνδυνα έχει ανέβει λόγω των βροχοπτώσεων η στάθμη της λίμνης, με αποτέλεσμα σε ορισμένα σπίτια στο Νησί των Ιωαννίνων να έχουν παρουσιαστεί προβλήματα με υπόγεια να πλημμυρίζουν και τους κατοίκους να προσπαθούν με κάθε τρόπο να διώξουν το νερό από τις αυλές των σπιτιών τους.Όπως φάνηκε και από το χθεσινό ρεπορτάζ του ITV το λιμανάκι στο Νησί, αλλά και οι δρόμοι που βρίσκονται δίπλα ακριβώς στη λίμνη έχουν πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να είναι πολλά, όχι μόνο για τους κατοίκους, αλλά και για τους καταστηματάρχες, που διατηρούν κυρίως εστιατόρια, αλλά και καταστήματα πώλησης ειδών λαϊκής τέχνης σε περιοχές δίπλα στη λίμνη.Είναι χαρακτηριστικό πως εδώ και 20 περίπου ημέρες δεν μπορεί να λειτουργήσει το περίπτερο που βρίσκεται στο λιμανάκι, καθώς αποτελεί πλέον προέκταση της λίμνης.Με αντλίες και σκούπες προσπαθούν μάταια ο κ. Χρήστος Ράτσικας και η σύζυγός του να απομακρύνουν τα νερά που πλημμύρισαν την αυλή τους αλλά μπήκαν και μέσα στην κουζίνα και το υπόγειο.Σε δηλώσεις τους στο ITV οι δύο κάτοικοι του Νησιού σημείωσαν πως ανάλογα προβλήματα υπάρχουν σχεδόν κάθε χρόνο, ποτέ όμως σε τέτοιο μεγάλο βαθμό.Όπως τονίζει ο κ. Ράτσικας θα πρέπει να ανοίγει έγκαιρα το φράγμα στο Πέραμα προκειμένου να μην υπερχειλίζει η λίμνη, ενώ επέρριψε ευθύνες στον ΓΟΕΒ.Με τη σειρά του στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κοινότητας Νήσου Γιώργος Τζιαφάς, ανέφερε πως προκειμένου να αντιμετωπίζονται έγκαιρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα πρέπει να υπάρξει σωστή διαχείριση του υδρογεωλογικού συστήματος ολόκληρου του λεκανοπεδίου.«Ο όγκος του νερού που έπεσε είναι βέβαια τεράστιος, αλλά υπάρχει και η ανθρώπινη ανεπάρκεια. Θα μπορούσε να έχει ανοίξει νωρίτερα το φράγμα. Καλά είναι τα νερά, αλλά εύχομαι να μην σπάσει το φράγμα και έχουμε πολύ μεγαλύτερες απώλειες», σημείωσε χαρακτηριστικά.Παράλληλα απάντησε και σε όσους απέδωσαν τα προβλήματα στο Νησί σε ελλείψεις υποδομών. «Το δίκτυο των ομβρίων λειτουργεί άψογα και η μορφολογία του Νησιού είναι τέτοια που δεν υπάρχουν προβλήματα πλημμυρών στο εσωτερικό του.Είναι ξεκάθαρο πως οι ζημιές οφείλονται μόνο στην υψηλή στάθμη της λίμνης. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαχειριστούμε σωστά το θυρόφραγμα», τόνισε.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ