Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Νίκη Φίλιου δίνει η δημοσκόπηση της V-PRC


Στο site της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» αναρτήθηκε η δημοσκόπηση της εταιρείας V-PRC, η οποία διενεργήθηκε στο Δήμο Ιωαννιτών. Η δημοσκόπηση έγινε από τις 6 μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, σε δείγμα 600 ατόμων.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Φίλιππας Φίλιος προηγείται σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά έναντι του Νίκου Γκόντα.Έτσι την πρώτη Κυριακή ο Φίλιππας Φίλιος συγκεντρώνει ποσοστό 45,6%, ο Νίκος Γκόντας συγκεντρώνει ποσοστό 40,2%.Ο Δημήτρης Τασούλας που στηρίζεται από το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 7%, ο Χρήστος Μαντάς 4,2, ο Στέφανος Σκοπούλης 2,2 και άλλος 0,9.Η δημοσκόπηση εξετάζει και το σενάριο του δεύτερου γύρου, όπου εκεί η υπεροχή του Φίλιππα Φίλιου είναι μεγάλη. Συγκεντρώνει το ποσοστό του 56,2% έναντι του 43,8 που παίρνει ο Νίκος Γκόντας.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΊΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

κ.Καχριμάνη ψεύδεστε ή κρύβετε την αλήθεια;


Μείζον ηθικό, νομικό και πολιτικό ζήτημα προκύπτει για τον απερχόμενο Νομάρχη Ιωαννίνων και υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέκο Καχριμάνη, μετά την επιβεβαίωση των καταγγελιών της παράταξης «Ήπειρος – Τόπος να Ζεις», ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Νομάρχης «έκοβε» τιμολόγια ως ηλεκτρολόγος – μηχανικός, ενώ δεν είχε το δικαίωμα.Με βάση το νόμο έπρεπε ήδη να έχει εκπέσει από το αξίωμα που του εμπιστεύθηκαν οι πολίτες. Και να είναι σίγουρος ότι οι πολίτες θα του δείξουν την έξοδο και θα τον οδηγήσουν στην «έκπτωση» στις 7 Νοεμβρίου.Είπε, λοιπόν, ψέματα ο κ. Καχριμάνης!Δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από ψεύδη και γενικότητες.Οι πολίτες της Ηπείρου έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν εάν κάποιος που ψεύδεται και κρύβει την αλήθεια διεκδικεί την ψήφο τους.Η αντίληψη πως οι πολιτικοί είναι υπεράνω των νόμων και δε λογοδοτούν για παρανομίες είναι επιζήμια και οδήγησε τον τόπο μας ως το χείλος του γκρεμού.Ο κ. Καχριμάνης δεν είναι υπεράνω του Νόμου.Οι πρόσφατες εξελίξεις αποκαλύπτουν γιατί ο κ. Καχριμάνης βιάστηκε να κατασκευάσει δήθεν ασυμβίβαστα για υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής μας.Ήθελε να «θολώσει τα νερά».Οι Ηπειρώτες, όμως, αναμένουν κι άλλες εξηγήσεις από τον κ. Καχριμάνη:Το σύνολο των οικογενειακών του επενδύσεων την τετραετία 2007 – 2010 (4 τον αριθμό) ανέρχονται στο ποσό των 4.500.000 €.Για την υλοποίηση αυτών των επενδυτικών σχεδίων απαιτείται ίδια συμμετοχή 25 %, δηλαδή περίπου 1.110.000 € από τις τσέπες των μελών της οικογένειας Καχριμάνη, χωρίς να συνυπολογίσουμε τα ποσά για την αγορά των ακινήτων, που ανακαινίζονται.Το πόθεν έσχες που έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο κ. Καχριμάνης δεν καλύπτει αυτά τα ποσά.Τι συνέβη λοιπόν; Ο αλήστου μνήμης κ. Πανοζάχος «έκλεισε τα μάτια» ή η οικογένεια Καχριμάνη, έδωσε πλαστές βεβαιώσεις εξαπατώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες.Γιατί εμφανίζονται τα ίδια πρόσωπα της «αγίας οικογενείας» ως μέτοχοι τριών διαφορετικών εταιρειών, να επιδιώκουν χρηματοδοτήσεις για τέσσερις επενδύσεις τα τελευταία χρόνια;Είναι «αθώες» επιχειρηματικές επιλογές ή κρύβουν τερτίπια για φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή και φοροαποφυγή;Ο κ. Καχριμάνης δεν μπορεί πια να κρύβεται.

Επίσκεψη Κώστα Κωτσαντή στον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό Άρτας


Την ανάγκη για αγροτική ανάπτυξη με γνώμονα τις διατροφικές ανάγκες του λαού και τα συμφέροντα των αγροτών και των εργαζομένων κόντρα στην εφαρμοζόμενη αντιαγροτική- αντισυνεταιριστική πολιτική που οδηγεί στην απαξίωση, στην ιδιωτικοποίηση ή κλείσιμο τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις ανέδειξε. κλιμάκιο της “Λαικής Συσπείρωσης” στην σημερινή του περιοδεία στον “ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ” της Άρτας.Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Κώστας Κωτσαντής, μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ζιώβα και υποψήφιο δήμαρχο Άρτας Κώστα Παπαιωάννου συναντήθηκαν με την διοίκηση και τους εργαζόμενους στον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό που κατέχει το 11% της εγχώριας πτηνοτροφικής παραγωγής.Αποτέλεσμα της πολιτικής του “ανταγωνισμού” και της “ελεύθερης αγοράς” είναι το υψηλό κόστος των ζωοτροφών που συγκριτικά με πέρσι φτάνει έως και 50% πιο πάνω, η χρηματοδότηση της συνεταιριστικής επιχείρησης από την ΑΤΕ με ληστρικούς όρους δανεισμού (επιτόκιο που φτάνει 12,75% με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου) που οδηγεί στον οικονομικό στραγγαλισμό τους μικρομεσαίους πτηνοτρόφους, εξωθεί λόγο και της ενίσχυσης της διόδου των ιδιωτών και των μονοπωλίων στο πτηνοτροφικό τομέα την συνεταιριστική επιχείρηση να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Οι εργαζόμενοι από την άλλη λόγο των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μέτρων βιώνουν την μείωση των μισθών και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Δουλεύουν σε χαμηλές θερμοκρασίες που έχει ως αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός από αυτούς να αντιμετωπίζουν ρευματικές παθήσεις. Σε αυτά ακριβώς τα ζητήματα, στους υπεύθυνους και στις διαχρονικές συνέπειες από την εφαρμοζόμενη αντιαγροτική αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος των μικρομεσαίων παραγωγών, εργαζομένων αλλά και των διατροφικών αναγκών του λαού στάθηκε ο Κώστας Κωτσαντής καλώντας σε μαζική υπερψήφιση του συνδυασμού της “Λαικής Συσπείρωσης”." Η ρεαλιστική λύση, σημείωσε για την μόνιμη διασφάλιση της δουλειάς, των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις, των πτηνοτροφοπαραγωγών και συνολικά της φτωχής και μεσαία αγροτιάς περνά μέσα από τον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Μιας άλλης φιλοαγροτικής πολιτικής με παραγωγικούς συνεταιρισμούς που θα ενισχύονται από το κράτος σε όλα τα επίπεδα, για καθετοποιημένη παραγωγή και ανάπτυξη της βιομηχανίας στα πλαίσια ενός κεντρικού σχεδιασμού προς όφελος των λαϊκών αναγκών».Περιοδεία πραγματοποιήθηκε και στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Άρτας όπου καταδείχθηκε η τοπική φορολογία που πληρώνουν οι δημότες για την συντήρηση και λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου, των όμβριων υδάτων. Το γεγονός ότι ένα αγαθό όπως είναι το νερό έχει μετατραπεί σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Ευεργετικό το ελαιόλαδο


Ο ευεργετικός ρόλος του ελαιόλαδου στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων και άλλων ασθενειών, αλλά και η ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για θέματα διατροφής αναδείχθηκαν κατά τις εργασίες του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αθηροσκλήρωσης που πραγματοποιείται στην πόλη μας με την συμμετοχή εκατοντάδων επιστημόνων.Η αύξηση της πρόσληψης ελαιόλαδου σε συνδυασμό με την σωματική άσκηση έχει ευεργετικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή διατροφής του ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνη Ζαμπέλα, ο οποίος παρουσίασε σχετικές μελέτες κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.Τόνισε ωστόσο πως οι Έλληνες έχουν απομακρυνθεί από την μεσογειακή διατροφή, με επιπτώσεις κυρίως στα μικρά παιδιά που δεν προσλαμβάνουν το ελαιόλαδο που απαιτείται.«Αν έστω και λίγο βελτιώσουμε την διατροφή μας ο συνολικός κίνδυνος για διάφορες παθήσεις μειώνεται δραματικά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επικίνδυνες δίαιτες
Σε έλλειμμα ενημέρωσης αλλά και στελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων με εξειδικευμένους διαιτολόγους – διατροφολόγους οφείλονται τα περισσότερα προβλήματα παχυσαρκίας και άλλων εκφυλιστικών νόσων, όπως επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Νοσοκομειακών Διαιτολόγων, ο οποίος συμμετείχε στο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης.Οι νοσοκομειακοί διατροφολόγοι είναι μόλις 120 σε ολόκληρη την Ελλάδα όταν οι ανάγκες είναι υπερτριπλάσιες σύμφωνα με τον πρόεδρο Χρήστο Παπαβαγγέλη, ο οποίος τόνισε ότι οι επικίνδυνες δίαιτες και η κακή ενημέρωση οδηγούν πολλά άτομα στα νοσοκομεία.«Εμπιστεύονται δίαιτες που δεν πρέπει, και κατ’ επίφαση διαιτολόγους οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν είναι και αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ρόλος των νοσηλευτών

Στο συνέδριο αθηροσκλήρωσης συμμετέχει και η Εταιρεία Νοσηλευτικής Έρευνας, σηματοδοτώντας την ανάγκη συνεργασίας των νοσηλευτών με τους γιατρούς, όπως σημείωσε η πρόεδρος της Εταιρείας Χριστίνα Μαρβάκη.Σκοπός της εταιρείας είναι η προαγωγή της έρευνας στον τομέα της νοσηλευτικής ώστε να αναζητηθούν τρόποι για την καλύτερη δυνατή φροντίδα των ασθενών, ωστόσο σύμφωνα με την κα Μαρβάκη ο κλάδος της νοσηλευτικής είναι υποβαθμισμένος στη χώρα μας, τόσο από την πολιτεία όσο και από τους ασθενείς.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Περιοδεία Γ.Παπαδημητρίου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου Γιάννη Παπαδημητρίου.Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τον Αντιπρύτανη Γιώργο Καψάλη, από τους οποίους ενημερώθηκαν για την κατάσταση του Ιδρύματος και τις προσπάθειες της νέας Πρυτανικής Αρχής.Η περικοπή του τρέχοντος προϋπολογισμού κατά 34 %, οι φήμες για ποσοστό μείωσης 50 % το 2011, η ύπαρξη 172 κενών θέσεων προσωπικού μετά από το κύμα συνταξιοδοτήσεων και το πάγωμα κάθε νέου διορισμού περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετά από τη λαίλαπα του μνημονίου. Οι κυβερνητικές προθέσεις αποσαφηνίζονται εξάλλου με τις πρόσφατες πρωθυπουργικές διακηρύξεις των Δελφών για την ανώτατη παιδεία, για τις οποίες ο Γιάννης Παπαδημητρίου εκτίμησε πως «δίνουν το σύνθημα του νέου γύρου της μάχης για το δημόσιο Πανεπιστήμιο, μετά από τον προηγούμενο γύρο για το άρθρο 16. Η επιδιωκόμενη εισβολή των μάνατζερ και των ιδιωτών χρηματοδοτών στη διοίκηση των ΑΕΙ δεν καταλύει μόνο την συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοδιοίκησή τους αλλά σηματοδοτεί την σταδιακή απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ, την παράδοσή τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο και την υποταγή του διδακτικού και ερευνητικού τους έργου στις ανάγκες της αγοράς. Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική, που την υπηρετούν με σύμπνοια το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., πρέπει να συγκροτηθεί ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης μέσα και έξω από το Πανεπιστήμιο».Η αντιπροσωπεία του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» δήλωσε ότι υποστηρίζει το αίτημα της Πρυτανικής Αρχής για μετατάξεις πλεονάζοντος προσωπικού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αλλά και την ιδέα για αντικατάσταση των ιδιωτών εργολάβων συντήρησης και καθαριότητας από συνεταιρισμούς εργαζομένων, καθαριστριών κλπ.. Ζήτησε τέλος να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο και να βελτιωθεί η σχέση του με όλη την Ήπειρο με στόχο τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι το κέρδος των επιχειρήσεων.Το κλιμάκιο του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» είχε επίσης συναντήσεις με τους εκπροσώπους του Συλλόγου ΔΕΠ (επιστημονικό προσωπικό) και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου, όπου υπήρξε σύμπτωση απόψεων στην αναγκαιότητα και υπεράσπισης του δημόσιου Πανεπιστημίου και αντιπαράθεσης με εκφυλιστικά φαινόμενα στο εσωτερικό του και η προτεραιότητα της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο!

Τα δεδουλευμένα ζητούν οι εργαζόμενοι

Νέα «επεισόδια» ξεκινούν στο σήριαλ κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με απρόβλεπτες εξελίξεις, όσον αφορά την ομαλή λειτουργία του και φυσικά την εξυπηρέτηση των ασθενών του.Το ίδρυμα, λόγω της ανεπαρκούς χρηματοδότησής του, εξακολουθεί να οφείλει στους υπαλλήλους του δεδουλευμένα του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου του 2009, από εξαιρέσιμες και νυχτερινές υπηρεσίες και από βάρδιες που έγιναν σε αργίες, ενώ είναι ξεκάθαρο πλέον ότι από δω και στο εξής δεν πρόκειται να τους καταβληθούν ξανά χρήματα για αντίστοιχες υπηρεσίες.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!..

«Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο την κοροϊδία. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Γιώργος Φλούδας, που μαζί με συναδέλφους του πραγματοποίησαν χθες συνάντηση με τον Διοικητή του Ιδρύματος κ. Σωτήρη Κωσταρά, ζητώντας την άμεση σύγκλιση Διοικητικού Συμβουλίου για να συζητηθούν τα αιτήματά τους.Η απαίτηση των εργαζομένων έγινε δεκτή και σήμερα στη 1 μ.μ. θα συγκληθεί έκτακτο Δ.Σ. στο Νοσοκομείο για να συζητηθεί το θέμα των οφειλών προς τους εργαζομένους. «Τα ποσά που μας χρωστάει το Νοσοκομείο είναι ιδιαίτερα σημαντικά για μας. Έχουμε απώλειες στο μισθό, να μην χάσουμε όμως και τα δεδουλευμένα μας», υπογράμμισε ο κ. Φλούδας.

ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ!
Οι εργαζόμενοι, όπως είπε, είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν και δικαστικά τα χρήματα που τους οφείλονται, ενώ σκοπεύουν να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Έτσι, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 8 το πρωί έχουν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν στο Αμφιθέατρο του Πανεπ. Νοσοκομείου και θα προβούν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης του Ιδρύματος. Μάλιστα, από την Δευτέρα και κάθε μέρα είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.Ο Πρόεδρος των εργαζομένων ζήτησε και την παρέμβαση για το ζήτημα των υποψηφίων Περιφερειαρχών Ηπείρου αλλά και όλων των τοπικών βουλευτών. «Απαιτούμε όλοι τους να σταθούν στο πλευρό μας και να βοηθήσουν ώστε να βρεθεί λύση, αν θέλουν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο να εξακολουθήσει να λειτουργεί στα σημερινά επίπεδα», τόνισε ο κ. Φλούδας.

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες αντιπροσωπεία του Συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους (Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν.) και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Υγείας Μ. Τιμοσίδη, ο οποίος όμως, παρά τις διαβεβαιώσεις που τους έδωσε, δεν έκανε ακόμη κάτι προς την κατεύθυνση εξόφλησης των δεδουλευμένων τους.Κανένα αποτέλεσμα δεν προέκυψε και από προηγούμενη αντίστοιχη συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ. «Υπουργείο Υγείας και 6η ΥΠΕ μας έχουν κάνει… μπαλάκι και μας παραπέμπουν ο ένας στον άλλο», σημείωσε ο κ. Φλούδας.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Σύσκεψη για την αξιοποίηση των κτιριακών υποδομών


Ο σχεδιασμός της αξιοποίησης του κτιριακού αποθέματος της Περιφέρειας Ηπείρου, ενόψει της εφαρμογής του Προγράμματος «Καλλικράτης» και της συγκρότησης των νέων αποκεντρωμένων Διοικήσεων και Περιφερειών ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο γραφείο της Γενικής Γραμματέα Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα παρουσία του κ. Φεγγίτη, εκπροσώπου της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης(Ε.Ε.Τ.Α.Α.).Στη σύσκεψη, οι Διευθυντές των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου παρουσίασαν τα στοιχεία για τα ιδιόκτητα κτίρια τόσο της Περιφέρειας όσο και των τεσσάρων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων μέσα από τις οποίες προέκυψε πως το Περιφερειακό Εργαστήρι που στεγάζεται στο κτίριο της Β. Ηπείρου μπορεί να μετεγκατασταθεί στις εγκαταστάσεις της Δ/νσης Ελέγχου Συντήρησης Έργων (Δ.Ε.Σ.Ε) στο πλαίσιο της σωστής και ορθολογικής διαχείρισης των κτιριακών υποδομών.Επίσης, εξετάστηκε το ενδεχόμενο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να στεγαστεί στο κτίριο της σημερινής Περιφέρειας ενώ η Αιρετή Περιφέρεια να εγκατασταθεί στο Διοικητήριο Ιωαννίνων.Στο πλαίσιο αυτό, μετά τη σύσκεψη ο εκπρόσωπος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. κ. Φεγγίτης συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας επισκέφθηκαν το κτίριο του διοικητηρίου προκειμένου να εξετάσουν αν οι υποδομές του πληρούν τις προϋποθέσεις και καλύπτουν τις ανάγκες της Αιρετής Περιφέρειας.

Κινητοποιήσεις για την τιμή του γάλακτος ετοιμάζουν οι κτηνοτρόφοι


Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται για το χρονικό διάστημα μετά τις δημοτικές εκλογές οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, σε περίπτωση που οι βιομηχανίες προχωρήσουν σε μείωση της τιμής του γάλακτος, όπως τόνισε,ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης.Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι «φήμες» θέλουν τις γαλακτοβιομηχανίες να προχωρούν σε μείωση τιμών 5% με 10%, γεγονός που όπως υποστήριξε, «θα καταστήσει ασύμφορη την παραγωγή του από μέρους μας». Οι κτηνοτρόφοι ζητούν για το πρόβειο 1,30 ευρώ, για το γίδινο 0,86 ευρώ και για το αγελαδινό 0,55 ευρώ.

Εγκρίθηκαν 72 επενδύσεις σχεδίων βελτίωσης


Την έγκριση των πρώτων 72 σχεδίων βελτίωσης του Μέτρου των Επενδύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης.Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η ανάρτηση του σχετικού καταλόγου έγινε στους διαδικτυακούς τόπους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" http://www.agrotikianaptixi.gr και http://msb.agrotikianaptixi.gr.Το συνολικό κόστος των εγκεκριμένων επενδύσεων ανέρχεται στα 3,15 εκατ. ευρώ. Η δημόσια οικονομική ενίσχυση που θα καταβληθεί στους δικαιούχους μετά την υλοποίηση των επενδύσεων θα ανέλθει στο ποσό των 1,77 εκατ. ευρώ.

Στο 20% η προκαταβολή για την περαίωση


Με προκαταβολή το 20% του ποσού της συνολικής οφειλής το οποίος δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 500 ευρώ θα μπορούν οι επιτηδευματίες να υπαχθούν στη ρύθμιση των εκκρεμμών φορολογικών υποθέσεων της δεκαετίας 2000-2009.Σήμερα απεστάλη σε όλες τις εφορίες η εγκύκλιος για την περαίωση των εκκρεμμών φορολογικών υποθέσεων και όπως προκύπτει τα εκκαθαριστικά σημειώματα στους επιτηδευματίες και στις επιχειρήσεις θα αρχίσουν να αποστέλλονται από τις 20/10/2010.Η καταληκτική ημερομηνία για την αποδοχή του σημειώματος από τον επαγγελματία ή την επιχείρηση θα είναι η 18η Νοεμβρίου 2010 όπως ορίζεται στην εγκύκλιο.

Απάντηση Θανάση Οικονόμου σε σχόλια του Γιάννη Αργύρη


Ο Θανάσης Οικονόμου, ερωτηθείς για τα παραπλανητικά και ψευδή σχόλια που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή ο υποψήφιος Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, κ. Γιάννης Αργύρης, σχετικά με την ερώτηση που έχει υποβάλλει ο πρώτος στην Υπουργό Περιβάλλοντος για τη διάνοιξη δρόμου στη Λίμνη Βερλίγκα, έκανε την εξής δήλωση:Είναι προφανές ότι ορισμένοι σε κλίμα προεκλογικής περιόδου και προς άγρα ψήφων, προχωρούν σε διαστρεβλώσεις που με ένα εύκολο έλεγχο καταρρίπτονται.Θέλω να πιστεύω, ότι ο κ. Γιάννης Αργύρης δεν διάβασε ούτε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσα, ούτε μπήκε στον κόπο να διαβάσει την Ερώτηση που υπέβαλα και η οποία βρίσκεται αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής. Ποτέ δεν είναι αργά.Αν το είχε πράξει, θα είχε διαπιστώσει ότι τόσο το αντικείμενο της Ερώτησης, όσο και το γενικότερο πνεύμα αυτής, δεν αναφερόταν με κανένα τρόπο σε δρόμους, η διάνοιξη των οποίων εξυπηρετεί τους κατοίκους των ορεινών περιοχών μας και δη των Τζουμέρκων και τη διασύνδεσή τους με τη Θεσσαλία.Αναφέρονταν σε συγκεκριμένο δρόμο στη Λίμνη Βερλίγκα, όπου στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων ρωτώ να πληροφορηθώ αρμοδίως κατά πόσο το έργο αυτό συνδέεται με ύποπτες δραστηριότητες, καθώς δεν μπορεί να εξυπηρετούνται στάνες σε υψόμετρο 2.100μ!Επισημαίνεται ότι και η Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη, έδωσε εντολή στο Δασαρχείο Καλαμπάκας, ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της συγκεκριμένης έκτασης, ενώ υποβλήθηκε μήνυση αρμοδίως εναντίον όσων προχώρησαν στην παράνομη διάνοιξη.Είναι, λοιπόν, απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην οδική σύνδεση «Καλαρρύτες – Θεσσαλία μέσω Μπάρου», όπως παραπλανητικά άφησε να εννοηθεί ο υποψήφιος Δήμαρχος.Αυτό οι κάτοικοι των Τζουμέρκων οφείλουν να το γνωρίζουν.Σε κάθε περίπτωση, εκτιμώ ότι είναι τουλάχιστον ατυχές θέματα που άπτονται της διαφάνειας, της ανάπτυξης των κατοίκων και της βιωσιμότητας του περιβάλλοντος, να πέφτουν θύματα της προεκλογικής agenda οιοσδήποτε.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΡΓΥΡΗ ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟ


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Βαγγέλης Αργύρης συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρίστο Παπαβρανούση και υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση στο Κουτσελιό Ιωαννίνων.Η μεγάλη παρουσία των κατοίκων του Κουτσελιού, ήταν απόδειξη της εμπιστοσύνης τους όχι μόνο στο πρόσωπο του Βαγγέλη Αργύρη αλλά και συνολικά της παράταξης όπου είναι επικεφαλής.Ο κ. Αργύρης στην ομιλία του αφού τόνισε την σημασία των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου και τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η αιρετή περιφέρεια, στάθηκε σε ειδικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή.Πρώτη προτεραιότητα είπε, είναι η σύνδεση της περιοχής με την Εγνατία μέσω της ολοκλήρωσης των κόμβων αλλά και η ασφαλής προσπελασιμότητα του ανατολικού τμήματος του λεκανοπεδίου με την Εγνατία μέσω του τμήματος της παλιάς Ε.Ο. Ιωαννίνων – Μετσόβου.Στη συνέχεια ο κ. Αργύρης αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή δυναμική του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη και τα οφέλη που θα προκύψουν για τους πολίτες και τον τόπο.«Σε πείσμα αυτών που πολέμησαν και πολεμούν την αυτοδιοίκηση και οι οποίοι ζητάνε την ψήφο των Ηπειρωτών, εμείς παραθέτουμε ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα κοινωνικής ευημερίας, με έμφαση στην ποιότητα ζωής των Ηπειρωτών, με αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας.Ειδικότερα στην ύπαιθρο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις νέες τεχνολογίες παραγωγής, την εξοικονόμηση ενέργειας και υδάτινων πόρων και την πράσινη επιχειρηματικότητα.Η Ήπειρος μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής στον τομέα των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων, ιδιαίτερα στον αγροτοδιατροφικό κλάδο, εξελίξεις που πρέπει να υπηρετούν όλους τους πολίτες και να σέβονται αυστηρά το περιβάλλον.Σταθερή επιδίωξή μας να καταστούν τα αγροτικά προϊόντα της Ηπείρου και ειδικότερα της περιοχής του λεκανοπεδίου, ξεχωριστά με ποιότητα και ταυτότητα διατηρώντας την αυθεντικότητά τους και πλήρως εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον.Το λεκανοπέδιο μπορεί να γίνει πρότυπο αρμονικής συνύπαρξης αστικού και αγροτικού περιβάλλοντος, με προτεραιότητα στην προστασία των υδάτινων πόρων, του αέρα και του εδάφους» κατέληξε ο κ. Αργύρης.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συνάντηση Κώστα Αρβανίτη με τους Διευθυντές της Νομαρχίας


Συνάντηση με το Νομάρχη Πρέβεζας, κ. Βασίλη Ιωάννου, τους Διευθυντές της Νομαρχίας, υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εκπροσώπους των εργαζομένων είχε εχτές κλιμάκιο του Συνδυσμού «ΗΠΕΙΡΟΣ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» αποτελούμενο από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας , κ. Κώστα Αρβανίτη, και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους.Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου.Παρουσιάστηκαν από τους υπευθύνους των υπηρεσιών οι ανησυχίες καθώς και οι προβληματισμοί σε σχέση με την ομαλή μετάβαση από τη σημερινή λειτουργία και την υπηρεσιακή δομή της Νομαρχίας στη νέα μορφή των υπηρεσιών της αιρετής Περιφέρειας. Εκφράστηκαν, επίσης, συγκεκριμένες απόψεις σε σχέση με τις υπηρεσιακές μεταβολές των υπαλλήλων αλλά και τον κίνδυνο υποχρεωτικών μετακινήσεων υπαλλήλων προς την έδρα της Περιφέρειας.Ο κ. Αρβανίτης, εκ μέρους του συνδυασμού, δήλωσε πως «όπως επανειλλημένα έχει τονίσει ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Βαγγέλης Αργύρης , από την επομένη των εκλογών θα αναληφθεί συντονισμένη πρωτοβουλία ώστε να διαμορφωθούν, με τη συνεργασία των υπηρεσιών , συγκεκριμένες προτάσεις για έξυπνες, λειτουργικές και αποτελεσματικές προς την εξυπηρέτηση του πολίτη, λύσεις, οι οποίες ταυτόχρονα θα δίνουν τη δυνατότητα της καλύτερης δυνατής αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, αφού σε αυτό θα στηριχθεί η επιτυχία του έργου της Περιφέρειας».«Δεν είναι στις προθέσεις» μας ανέφερε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, «να προβούμε σε υποχρεωτικές μετακινήσεις υπαλλήλων σε άλλες πόλεις παρά μόνο με τη συναίνεσή τους και με σκοπό την καλύτερη αξιοποίησή τους. Θέλουμε οι υπηρεσίες της Περιφέρειας να μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα από την ανάληψη των καθηκόντων της αιρετής Περιφέρειας στις ανάγκες για την εξυπηρέτηση των πολιτών της Ηπείρου αλλά και το σχεδιασμό της ανάπτυξής της προκειμένου να δοθεί νέα ώθηση σε όλες τις ενότητες της Περιφέρειας προς όφελος των πολιτών της».

Χαμός στο άδειο στρατόπεδο Τζαφέα στο Μέτσοβο


Μεγάλος χαμός στο άδειο στρατόπεδο τζαφέα στο Μέτσοβο, ο απερχόμενος και αποτυχημένος Δήμαρχος τζαφέας είναι ήδη με την πλάτη στον τοίχο από τις δικές τους επιλογές 8 χρόνια.΄Εκανε το Δήμο ΦΕΟΥΔΟ των αχόρταγων και εκμεταλλευτών.Τα τελευταία νέα απο το μέτωπο λένε οτι ο Καχριμάνης εχει αναλάβει προσωπικά το ζήτημα Δήμος Μετσόβου.Δεν μπορούν να κλείσουν το ψηφοδέλτιο ,ετσι τα εκβιαστικά τηλεφωνήματα του καχριμάνη σε όλο το δήμο για να βάλουν στο ψηφοδέλτιο του Τζαφέα δεν έχουν προηγούμενο .Η επιμονή όμως του καχριμάνη και οι εκβιασμοί συνεχίζονται μέχρι και τώρα που γράφουμε.Και ακόμα ενα κρυφό στοίχημα (Καχριμάνη-Τζαφέα ) , είναι να μην εκλέγει πάση θυσία ο Ιάσονας Μπίμπος.Γιαυτό εκτός οτι εκβίασαν τους γονείς του μπίμπου και δεν τους περασε , τώρα πιέζουν έντονα άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος να μπούν στο ψηφοδέλτιο Τζαφέα , για να τον ανακόψουν , έτσι αποδεικνύετε οτι μέχρι το τέλος ''θα χυθεί αιμα'' , για χάρη του καχριμάνη του τζαφέα και τον αυλικών τους. Προσπαθούν να πολώσουν το κλίμα ,μπας και η συντριβή περιοριστεί σε ήττα.ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΤΖΑΦΕΑ τόσα χρόνια ζείτε απο χρήματα των πολιτών , ήρθε η ώρα να πάτε για δουλεία ρε λαμόγια .

αναγνώστης

Ξαναζεσταμένος... τραχανάς οι εξαγγελίες Γκόντα


Απ' όταν ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος στο δήμο Ιωαννιτών, οι Γιαννιώτες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με νέα δεδομένα ηθικής κατάπτωσης τα οποία επιχειρεί να εισαγάγει στην πολιτκή ζωή του τόπου ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Γκόντας. Έτσι λοιπόν, η πολιτική εκμετάλευση της ανεργίας του κάθε συμπολίτη μας, γίνεται καθεστώς, με αποτέλεσμα οι νέοι μας αντί να έχουν τον δήμαρχο της πόλης των γραμματών και των τεχνών ως πρότυπο, τον χρησιμοποιούνως συνώνυμο του πολιτικού εκμαυλισμού και του 3αριού! Αλίμονο σε όσους παρασυρθούν από την καταιγίδα ακατάσχετης υποσχεσιολογίας που εξαπολύει το τελευταίο διάστημα η απερχόμενη δημοτική αρχή. Οι Γιαννιώτες πάντως δεν μασάνε και σχολιάζοντας καθημερινά τις ρουσφετολογικές εξαγγελίες Γκόντα, τις χαρακτηρίζουν ως... ξαναζεσταμένο τραχανά!

Τι γυρεύει η... "αλεπού στο παζάρι";

Στα μουλωχτά η σημερινή επίσκεψη Καχριμάνη στην Πέρδικα για να μοιράσει "κούφιες" υποσχέσεις

Τον πατριωτικό "μανδύα" που του προσδίδει η ακροδεξιά στήριξη του ΛΑΟΣ θα φορέσει σήμερα το απόγευμα στην Πέρδικα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος με φόντο την επιχειρούμενη περιβαλλοντοκτόνο χωροθέτηση του σταθμού αποσυμπίεσης φυσικού αερίου, ετοιμάζεται να επιδοθεί για ακόμη μία φορά σε ένα ρεσιτάλ λαϊκισμού στους πολίτες της περιοχής, μπας και μαζέψει κανένα ψηφουλάκι! Μια από τα ίδια δηλαδή και σήμερα. Ότι είδαμε καθ' όλη την προεκλογική περίοδο θα δούνε και οι Περδικιώτες σήμερα. Λαϊκισμό και ακατάσχετη υποσχεσιολογία.

Εκδήλωση για τον αδικοχαμένο Αριστοτέλη Γκούμα

Δολοφονήθηκε από ομάδα Αλβανών στις 12 Αυγούστου

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, η Ένωση Χειμαρριωτών «Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ» προς τιμήν του συμπατριώτη μας εθνομάρτυρα, Αριστοτέλη Γκούμα που δολοφονήθηκε από ομάδα Αλβανών σοβινιστών στις 12 Αυγούστου 2010 επειδή μιλούσε ελληνικά. Η αίθουσα της εκδήλωσης ήταν κατάμεστη από Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες που τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του αδικοχαμένου.Στην αρχή της εκδήλωσης, αντί τοποθέτησης από την Ένωση Χειμαρριωτών, προβλήθηκε βίντεο με δηλώσεις των γονέων και του αδερφού του φονευθέντος. Τα απλά λόγια και ο πόνος της οικογένειας συγκίνησαν όλο το ακροατήριο. «Σκότωσαν το παιδί μου επειδή μιλούσε ελληνικά.. του είπαν γιατί μιλάς ελληνικά και αυτός είπε “είναι η γλώσσα της μάνας μου”. Δεν έγινε καυγάς, αν είχε γίνει καυγάς ήταν τόσα παιδιά Χειμαρριώτες εκεί που θα τους τελείωναν.. η αστυνομία ήξερε, τους είχαν ειδοποιήσει αλλά δεν είχαν λάβει μέτρα.. » λέει μεταξύ άλλων ο πατέρας ενώ ο αδερφός τονίζει πως «εμείς Έλληνες είμαστε Έλληνες θα πεθάνουμε, θέλουνε δεν το θέλουνε οι Αλβανοί μια ζωή Έλληνες θα είμαστε».Όλες οι ομιλίες που ακολούθησαν, είχαν κοινή συνισταμένη την ανάγκη χάραξης εθνικής πολιτικής για την προστασία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.Ο Μιχάλης Παντούλας, Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε τα ζητήματα που αφορούν τους Βορειοηπειρώτες τόσο στις πατρογονικές τους εστίες όσο και στην Ελλάδα.Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης - Βουλευτής Ροδόπης της Νέα Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στην σημασία της εκπαίδευσης στην Βόρειο Ήπειρο ως ασπίδα κατά των προσπαθειών αφελληνισμού.Ο Μάκης Βορίδης, Βουλευτής Υπ. Αττικής του ΛΑΟΣ, τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης του βορειοηπειρωτικού ζητήματος στην διμερή ατζέντα Ελλάδας και Αλβανίας, την επιτακτική υποχρέωση του εθνικού κέντρου για την προστασία της μειονότητας με την άσκηση μίας λιγότερο ανεκτικής πολιτικής απέναντι στην Αλβανία.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις του Σταύρου Λυγερού και του Χρύσανθου Λαζαρίδη οι οποίοι ανέπτυξαν συγκεκριμένες θέσεις για τα πλαίσια στα οποία πρέπει να κινούνται τόσο η ελληνική πολιτεία όσο και οι θεσμικοί εκπρόσωποι του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.Ο Δήμαρχος της Χειμάρρας και πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, Βασίλης Μπολάνος και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες αναφέρθηκαν στην δολοφονία του Αριστοτέλη τονίζοντας πως δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά την κορυφή του παγόβουνου του αλβανικού σοβινισμού ο οποίος καλλιεργείται κυρίως στους νεαρούς Αλβανούς.


protothema

Παράνομη κρίθηκε η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Παράνομη κήρυξε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργιακή κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει για τις 16 και 17 Οκτωβρίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ, διεκδικώντας τη χορήγηση εκλογικού επιδόματος.Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μεταφέρθηκε τελικά στη δικαιοσύνη όπου κατέφυγε το υπουργείο μετά τη γνωστοποίηση των κινητοποιήσεων.Με αφορμή την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης, που, όπως αναφέρει ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Τονίζει δε ότι οι κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν για το Σαββατοκύριακο δεν αναστέλλονται και καλούνται οι εργαζόμενοι σε όλους τους ΟΤΑ να τις ενισχύσουν με την περιφρούρηση των χώρων.Εξάλλου την ερχόμενη Δευτέρα όλοι οι σύλλογοι της ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συγκαλέσουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις για το θέμα ενώ την Τρίτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή.Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ είχαν προαναγγείλει αποχή από κάθε εκλογική εργασία, εκτός ωραρίου εργασίας, που δεν αναφέρεται στα καθήκοντά τους με αφετηρία της αποχής το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου. Ο λόγος της κινητοποίησης είναι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ομοσπονδίας, Θέμη Μπαλασόπουλο, η στάση της κυβέρνησης στον καθορισμό της εκλογικής αποζημίωσης που έχει περικοπεί από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ πρώτου βαθμού.Ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του ανακοίνωσε ότι μέχρι την Κυριακή 17 Οκτωβρίου θα πρέπει τα δημαρχεία και τα κοινοτικά καταστήματα να είναι ανοικτά για την απρόσκοπτη χορήγηση των απαραίτητων δικαιολογητικών προς όλους τους υποψήφιους.

O Kαχριμάνης σύντομα θα λογοδοτήσει


Το μείζονος σημασίας ζήτημα πολιτικής αλλά και θεσμικής εκτροπής του απερχόμενου Νομάρχη Ιωαννίνων και υποψήφιου Περιφερειάρχη της δεξιάς στο νομό Ιωαννίνων (ΝΔ & ΛΑΟΣ) Αλέκου Καχριμάνη, σύντομα θα διελυκανθεί, έτσι ώστε οι Γιαννιώτες να πληροφορηθούν πραγματικά όλες τις πτυχές της υπόθεσης του... αξιοβίωτου ασυμβίβαστου "Μονάρχη" Ιωαννίνων!Και αυτό για τον ίδιο θα είναι μια σκληρή εξέλιξη, καθώς θα πρέπει να απολογηθεί για τις καταγγελίες του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βαγγέλη Αργύρη και στα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν διπλό ασυμβίβαστο εισόδημα.Πιο αναλυτικά, ο κ. Καχριμάνης, πέρα από τη νομαρχιακή αποζημίωση,κατά παράβαση του ασυμβιβάστου που ισχύει, αυτός παράλληλα ασκούσε και το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου μηχανικού λαμβάνοντας φυσικά και τις ανάλογες αμοιβές. Σύντομα όμως η αλήθεια θα λάμψει και η διαφάνεια θα ισχύει για όλους και συνεπώς και για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, ο οποίος θα κληθεί να δώσει επίσημες εξηγήσεις σε κάθε ερώτημα που αφορά τις ασυμβίβαστες δραστηριότητές του.

Νέο Δ.Σ. στο σωματείο συμβασιούχων πυροσβεστών Ιωαννίνων


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δημήτριος Δέζος του Χρήστου
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δημήτριος Θάνος του Κων/νου
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βασίλειος Ζαφείρης του Παντελή
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μιχαήλ Καρατζένης του Βασιλείου
ΤΑΜΙΑΣ: Χρήστος Κυρίτσης του Θεοφάνη
ΥΠΕΥΘ.ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ: Ιωάννης Καράμπαλης του Κων/νου
ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ: Δημήτριος Τσουμάνης του Γεωργίου

Η Ένωση,έχει αποκτήσει και το δικό της blog.Πατήστε ΕΔΩ για να το επισκεφθητε.

Ξανά πρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο ο Γ. Νταλαμάγκας


Ο Γιώργος Νταλαμάγκας εξελέγη εκ νέου πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, κατά την χθεσινή,πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές.Το Δ.Σ. του Εμπορικού έχει την εξής σύνθεση: Αντιπρόεδρος Διονύσιος Φίλης, Γεν. Γραμματέας Χρήστος Βασδέκης, Ταμίας Δημήτριος Πρόκος, και Μέλη Παύλος Βαντώλας, Αλέξανδρος Έξαρχος, Κώστας Καρβούνης, Αθηνά Σπύρου και Όλγα Τσινάβου.

Να απαντήσει στους πολίτες


Το επαγγελματικό ασυμβίβαστο του Αλέκου Καχριμάνη, με βάση και με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο «Ηπειρωτικός Αγών», αποτελεί μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τον υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ και για το κόμμα του. Μέχρι τώρα, ο «εκλεκτός» της ΝΔ αρκείται στην τακτική της σιωπής, θυμίζοντας το τελευταίο χρονικό διάστημα τον Κώστα Καραμανλή στην κυβέρνηση. Ο νομάρχης όμως διεκδικεί ένα νέο αξίωμα, αυτό του αιρετού περιφερειάρχη, και δεν μπορεί να σιωπά. Ο χρόνος προς τις κάλπες πλησιάζει και τα στοιχεία δείχνουν πως αποτελούν ένα βαρύ «βαρίδι» για τον ίδιο και το κόμμα του. Η αιτιολογία περί «λάσπης και μηχανισμών» από τον πολιτικό του αντίπαλο Βαγγέλη Αργύρη δεν πείθει την κοινή γνώμη και ίσως τα μέλη της παράταξής του.Ο νομάρχης έχει υποχρέωση να απαντήσει στους πολίτες του νομού Ιωαννίνων που του εμπιστεύτηκαν τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για οκτώ χρόνια. Και ταυτόχρονα οφείλει να δώσει διευκρινίσεις στους Ηπειρώτες, των οποίων την ψήφο διεκδικεί στις επερχόμενες εκλογές. Επίσης, έχει καθήκον να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις, για να προστατεύσει το θεσμό της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Η συνεχιζόμενη σιωπή του υποδηλώνει την αδυναμία του κ. Καχριμάνη να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Κι αυτό αποδυναμώνει την υποψηφιότητά του και εκθέτει τον ίδιο και το κόμμα του στην ηπειρώτικη κοινωνία.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

Με Σοφέρ και Προσωπικό όχημα οι Συνοριακοί Φύλακες στα Ιωάννινα!


Τρομακτική ήταν η αντίδρασή μου εχθές όταν πληροφορήθηκα ότι στο Νομό Ιωαννίνων η μετακίνηση....από και προς την υπηρεσία, των εκατοντάδων Συνοριακών Φυλάκων γίνεται με έξοδα του δημοσίου, ανερχόμενα ημερησίως τα 1000€. (περί τα 30.000€, μηνιαία !!!!!!!!!)Οι τακτικές αυτές γραμμές, (Δημόσια οχήματα επανδρωμένα με έμμισθους οδηγούς του Ελληνικού Κράτους) διέρχονται πλησίον των οικιών των Σ/Φ, όπου τους αναμένουν πολλές φορές να κατέλθουν από αυτές και να τους οδηγήσουν στην υπηρεσία τους.Δεν είναι όμως οξύμωρο, από την στιγμή που κάποιοι προσλήφθησαν με κριτήρια εντοπιότητας, να μένουν τώρα εκτός των περιοχών αυτών και να απαιτούν δωρεάν μετακίνηση?Το χειρότερο όμως είναι, ότι με το κριτήριο αυτό της εντοπιότητας, κάποιοι αποκλείστηκαν από τον τότε διαγωνισμό πρόσληψης…Βλέπω αναρτήσεις της ομοσπονδίας των Αστυνομικών στο blog σας, να διεκδικεί μη περικοπή αποζημιώσεων (πενθήμερα και νυχτερινά)...ΟΡΘΑ Πράττει?Αυτά κύριοι τα έξοδα τα έχετε ψάξει? Τα γνωρίζετε?Είναι δηλαδή νόμιμο και ηθικά σωστό απέναντι σε αυτόν που μοχθεί στην Πρωτεύουσα και περικόπτεται ο μισθός του να έχει χειρότερη αντιμετώπιση από εκείνον που έχοντας σοφέρ και προσωπικό όχημα πίνει τσίπουρα και ούζα στα καφενεία?Αλήθεια κύριε Υπουργέ ενόψει της οικονομικής κρίσης, όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και δη οι Αστυνομικοί έχουν προσωπικό οδηγό και αυτοκίνητο για τις εκτός των καθηκόντων τους ανάγκες?Εσείς που τώρα αναγνώσκετε και είτε είστε δημόσιοι υπάλληλοι είτε ιδιωτικοί μετακινείστε με έξοδα του Δημοσίου?Τυχαίο ?? Δεν νομίζω !!!!Γιατί αν αυτό ισχύει, σιγά μη βγούμε ποτέ από το χαλκά του Δ.Ν.Τ.Μια ζωή οι έχοντες μπάρμπα στην Κορώνη θα καλοπερνούν…….

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ του tromaktiko

Debate των περιφερειαρχών ζητά ο Γ. Παπαδημητρίου


Η παράταξη για την περιφέρεια «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαδημητρίου επισημαίνει ότι η προεκλογική εκστρατεία εξελίσσεται με χαρακτηριστική απουσία τηλεοπτικών αλλά και ραδιοφωνικών διαλόγων μεταξύ των επικεφαλής των ψηφοδελτίων για την Περιφέρεια της Ηπείρου. Όπως σημειώνει η παράταξη ειδικά τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, η Κρατική Ραδιοφωνία και τα Δημοτικά Ραδιόφωνα, οφείλουν να προγραμματίσουν άμεσα ζωντανούς διαλόγους, και εφ’ όλης της ύλης και θεματικούς, και να καλέσουν όλους τους υποψήφιους Περιφερειάρχες Ηπείρου, όπως απαιτεί η Οδηγία του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Ο Γιάννης Παπαδημητρίου προτείνει επίσης τη διεξαγωγή τηλεοπτικού debate μεταξύ όλων των υποψηφίων Περιφερειαρχών και την ταυτόχρονη μετάδοσή του από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Ηπείρου. Καλεί μάλιστα τους συνυποψηφίους του να αποδεχθούν δημόσια την πρόταση αυτή, ώστε να γίνει εφικτός ο άμεσος προγραμματισμός της. Εκ μέρους του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» δεν τίθεται κανένα θέμα επιλογής ή αποκλεισμού δημοσιογράφων.

Εγκαινιάζεται αύριο το εκλογικό του Ν.Γκόντα


Εγκαινιάζεται αύριο, Σάββατο και ώρα 8 το βράδυ το εκλογικό κέντρο του νυν δημάρχου Ιωαννίνων και εκ νέου υποψηφίου κ. Νίκου Γκόντα.Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης,θα παρουσιαστούν και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Νέα επίσκεψη Καχριμάνη στη Βόρειο Ήπειρο


Ο έφ. Συνταγματάρχης - Νομάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης,πριν από λίγη ώρα αναχώρησε από το γραφείο του και κατευθύνεται προς τα σύνορα.O Αλέξανδρος,θα πραγματοποιήσει μια ακόμη επίσκεψη σε χωριά της Βορείου Ηπείρου,όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με όλα τα στελέχη του MEGA, που συνεργάζονται με την Κυβέρνηση Μπερίσα και έχουν διασπάσει την Ελληνική εθνική μειονότητα.

Τα στοιχεία δεν δικαιώνουν το νομάρχη!

ΑΣΚΟΥΣΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ

Σοβαρό πολιτικό αλλά και τυπικό θέμα προκύπτει για το νυν νομάρχη και υποψήφιο περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη για άλλη μια φορά. Εκτός από την υπόθεση του ξενώνα, ο κ. Καχριμάνης ξεγέλασε για άλλη μια φορά… το σύστημα και κατάφερε, να παίρνει και τη νομαρχιακή αποζημίωση και να έχει ατομικό εισόδημα από το επάγγελμά του (ηλεκτρολόγος-μηχανικός), παρόλο που αυτό συνιστά ασυμβίβαστο.Οι καταγγελίες του αντιπάλου του, υποψήφιου περιφερειάρχη Βαγγέλη Αργύρη, στις οποίες δεν απάντησε στην ουσία ποτέ ο κ. Καχριμάνης, επιβεβαιώνονται από τα στοιχεία που διαθέτει η εφημερίδα «Ηπειρωτικός Αγών».Ο κ. Καχριμάνης ασκούσε το επάγγελμα του μηχανικού, έστω και με περιορισμένα σχετικά εισοδήματα.Το πόθεν έσχες που είχε δώσει στη δημοσιότητα στις 24 Σεπτεμβρίου έρχεται σε αντίθεση με τις φορολογικές του δηλώσεις στις οποίες διαπιστώνεται ατομικό εισόδημα από την άσκηση του επαγγέλματός του. Σε αυτές φαίνεται ότι ο νομάρχης κάθε χρόνο έκοβε τιμολόγια ή αποδείξεις. Έκανε μελέτες και έπαιρνε για αυτές κανονικότατες αμοιβές, τις οποίες και δήλωνε στην Εφορία. «Δεν έχω εκπονήσει καμία μελέτη ως μηχανικός από την 1η Ιανουαρίου του 2003, ούτε καν μελέτες που απαιτήθηκε να εκπονήσει η οικογένειά μου, και οι οποίες έγιναν από τρίτα πρόσωπα» δήλωνε στις 24 Σεπτεμβρίου.Το 2006 είχε δηλώσει ως ακαθάριστα έσοδα από ατομική άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος πάνω από 7.300 ευρώ (τζίρος). Η φορολόγηση των μηχανικών κι άλλων ειδικοτήτων μέχρι πρόσφατα γινόταν με ειδικούς συντελεστές, κι όχι βάσει εσόδων-εξόδων. Για τον προσδιορισμό του καθαρού εισοδήματός τους, εφαρμόζονται επί των ακαθαρίστων εσόδων οι ανάλογοι συντελεστές, ενώ το ποσό του φόρου υπολογίζεται μετά τον προσδιορισμό του καθαρού εισοδήματος.Το 2007 ο τζίρος από το επάγγελμά του έφτασε στις 11.500 ευρώ με αποδείξεις και τιμολόγια, ενώ το 2008 το ακαθάριστο εισόδημά του αυξήθηκε στα 15.100 ευρώ με μόλις δύο τιμολόγια. Το εντυπωσιακό είναι ότι κάθε χρονιά έκοβε τιμολόγιο με ποσό 3.600 ευρώ ως ηλεκτρολόγος-μηχανικός προς το Ίδρυμα Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα. Την ίδια χρονιά, ο νομάρχης με την ιδιότητα του ηλεκτρολόγου-μηχανικού παρείχε επίσης υπηρεσίες με αμοιβές ύψους 11.500 ευρώ.

Ζητούνται απαντήσεις
Ο κ. Καχριμάνης μπορεί να υποστηρίζει ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2003 δεν είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα εργοληπτικών επιχειρήσεων, όπως και ότι δεν συμμετέχει σε καμία εργοληπτική εταιρία ως συμπράττων εργολάβος μηχανικός-εργολάβος, αλλά οι αποδείξεις λένε άλλα. Αποδεικνύεται ότι, όταν ανέλαβε το αξίωμα του νομάρχη, δεν έκανε αναστολή των εργασιών στην Εφορία, όπως προβλέπει ο νόμος. Αν το είχε κάνει, δεν θα μπορούσε να διαθέτει μπλοκ παροχής υπηρεσιών.Τα μεγάλα ερωτήματα βέβαια που προκύπτουν είναι τα εξής: Γιατί ένας νομάρχης να ρισκάρει να δηλώνει στην Εφορία και δεύτερο εισόδημα και γιατί υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ του πόθεν έσχες που έδωσε στη δημοσιότητα και των φορολογικών του δηλώσεων; Ο «Η.Α.» αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον τις απαντήσεις του νομάρχη, προκειμένου η υπόθεση να ξεκαθαρίσει μια και καλή. Όσο για το πόθεν έσχες, έτσι τουλάχιστον όπως παρουσιάστηκε από τον κ. Καχριμάνη, αποδεικνύεται περίτρανα ότι αυτό δεν επαρκεί για τον έλεγχο των οικονομικών των αιρετών και της πηγής προέλευσης των εισοδημάτων τους.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

H Περιφερειάρχης Ηπείρου βάζει στις ράγες το τραμ του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων


Ένα έργο βιώσιμο που θα εξυπηρετήσει σημαντικά τις συγκοινωνιακές ανάγκες των κατοίκων του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και θα εκτονώσει σε σημαντικό βαθμό το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής, βάζει στις ράγες η Περιφερειάρχης Ηπείρου κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, καθώς την προσεχή Τρίτη θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές από τους ενδιαφερόμενους ομίλους, ώστε να αναδειχθεί ο ανάδοχος της μελέτης. Η θετική αυτή εξέλιξη, ουσιαστικά "ξεπαγώνει" ένα έργο πνοής για την περιοχή, το οποίο εδώ και χρόνια βρισκόταν στις καλένδες. Απομένει σύντομα να δούμε να υλοποιείται ένα όνειρο δεκαετιών για τους κατοίκους της πρωτεύουσας Ηπείρου, το οποίο στην κυριολεξία θα αλλάξει τον συγκοινωνιακό χάρτη της περιοχής.

Πέμπτη η Ήπειρος στην ανεργία

Στο 13% ανήλθε τον περασμένο Ιούλιο σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής

Με ποσοστό ανεργίας που έφθασε το 13% τον μήνα Ιούλιο η Ήπειρος βρίσκεται στην πέμπτη θέση μεταξύ των δέκα τριών περιφερειών της χώρας, όταν ο μέσος όρος πανελλαδικά ακούμπησε του 12%, σύμφωνα, με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά το ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο 2010 στην χώρα μας ανήλθε σε 12%, έναντι 11,6% τον προηγούμενο μήνα και 9,6% τον αντίστοιχο μήνα του 2009.Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Ιούλιο 2010 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.439.296 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 607.035 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.261.458 άτομα.Τα 607.035 άτομα είναι ο υψηλότερος αριθμός ανέργων που έχει καταγραφεί από τον Ιούνιο του 2004, τον πρώτο μήνα για τον οποίο δημοσιεύθηκαν στοιχεία για την ανεργία σε μηνιαία βάση.Τα στοιχεία δεν είναι εποχικά προσαρμοσμένα.Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 52.866 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2009 (μείωση 1,2%) και αυξήθηκαν κατά 9.473 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2010 (αύξηση 0,21%).Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 130.328 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2009 (αύξηση 27,3%) και κατά 24.671 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2010 (αύξηση 4,2%).Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας, κατά περιφέρεια καταγράφεται στη Στερεά Ελλάδα (14,3%), ακολουθεί η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (13,4%), η Αττική (13,3%), η Δυτική Μακεδονία (13,3%) και η Ήπειρος (13%).Το ποσοστό ανεργίας κατά φύλο δείχνει πως στις γυναίκες η ανεργία ανέρχεται στο 15,7% και στους άνδρες στο 9,4%, ενώ κατά ομάδες ηλικιών περισσότερο από την ανεργία πλήττονται οι νέοι ηλικίας 15-24 ετών (32,6%) και ακολουθούν οι ηλικιακές ομάδες 25-34 (15,8%) και 35-44 ετών (10,4%).Υπενθυμίζεται ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2011 η κυβέρνηση προβλέπει ότι το ποσοστό ανεργίας θα ανέλθει στο 14% από 11,6% φέτος.Τον Ιούλιο στην ευρωζώνη το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 10,1%.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η ΑΔΕΔΥ Άρτας για τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Από το Γραφείο Τύπου του Ν.Τ. Άρτας της ΑΔΕΔΥ εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: «Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού. Η Κυβέρνηση αντί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων επέλεξε το δρόμο της αδιαλλαξίας και της σύγκρουσης, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα δημιουργηθούν στους πολίτες και την κοινωνία. Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη προκειμένου να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ που διεκδικούν την επίλυση χρόνιων και δίκαιων αιτημάτων τους, επιτείνει τα αδιέξοδα αντί να προωθεί λύσεις. Σε αυτή την πολιτική όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι αντιπαραθέτουν την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους».

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συνάντηση Σ.Γιαννάκη με τον σύλλογο ΑμΕΑ


«Ο βαθμός του πολιτισμού μας κρίνεται και από τις πρωτοβουλίες, τα έργα και τις παρεμβάσεις που κάνουμε για τους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες. Μία σύγχρονη κοινωνία οφείλει να είναι ανοιχτή, να δημιουργεί προϋποθέσεις πλήρους ένταξης και να αποτυπώνει το ενδιαφέρον της στα μικρά και καθημερινά, αλλά και στα ουσιαστικά και μεγάλα». Αυτό τόνισε, μεταξύ των άλλων ο επικεφαλής της Δημοτικής Ανανεωτικής Κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης κατά την συνάντηση που είχε με μέλη και τον πρόεδρο του συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Κώστα Φαρμάκη.Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τον τρόπο και τον βαθμό που η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων των ΑΜΕΑ και κοινή ήταν η διαπίστωση ότι πολλά από αυτά μπορούν να λυθούν, σχεδόν χωρίς κανένα οικονομικό κόστος. «Είναι ζήτημα βούλησης και προτεραιοτήτων» σημείωσε ο κ. Γιαννάκης και τόνισε πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεσμεύονται για την υλοποίηση των έργων εκείνων που θα διασφαλίζουν ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.Η αναβάθμιση των πεζοδρομίων, οι ειδικές ράμπες στους δρόμους, η δημιουργία θέσεων για ΑΜΕΑ στους χώρους στάθμευσης, είναι παρεμβάσεις που δεν έχουν σχεδόν κανένα οικονομικό κόστος, μπορούν να γίνουν άμεσα και να απαντήσουν σε χρόνια αιτήματα του συλλόγου και σε καθημερινά προβλήματα των ατόμων με αναπηρία.«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν δήμο ανθρώπινο. Ένα δημαρχείο που θα είναι κοντά στον πολίτη. Αρωγός στα προβλήματά του. Ειδικότερα σε εκείνους που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες. Είμαστε αποφασισμένοι να το πράξουμε», κατέληξε ο κ. Γιαννάκης.

Επιτροπή θα παρακολουθεί την λειτουργία της Κενάν Μεσαρέ


Επιτροπή η οποία θα παρακολουθεί την λειτουργία της Κενάν Μεσαρέ συγκροτήθηκε στο Δήμο Ιωαννιτών. Ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία το απόγευμα της Τετάρτης και η επιτροπή είναι επιφορτισμένη και με την υποβολή προτάσεων για παρεμβάσεις, αν και όπου κριθεί απαραίτητο. Όπως είναι γνωστό, περισσότεροι από 300 κάτοικοι της Κιάφας έχουν εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δρόμος δεν έχει διαβάσεις για τους πεζούς. Στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή χαρακτηρίζει την Κενάν Μεσαρέ, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αναγκαία έργα για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης των Ιωαννίνων, προσθέτοντας πως μαζί με τη Βογιάννου, προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ και τη βελτίωση της σύνδεσης με το Νεοχωρόπουλο, προϋπολογισμού 4.900.000 ευρώ, που δημοπρατείται στις 2 Νοεμβρίου, ολοκληρώνεται ο εσωτερικός δακτύλιος της πόλης.

Στη Θεσπρωτία σήμερα η Κατερίνα Παπακώστα


Τη Θεσπρωτία θα επισκεφθεί σήμερα η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου. Η κα. Παπακώστα θα παρευρεθεί ως εκπρόσωπος του κόμματος και κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση, την οποία διοργανώνει το Τμήμα Γυναικών της ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας, στις 19.30, στο Συνεδριακό Κέντρο στην Πέρδικα, με θέμα: ‘’Η γυναίκα αγρότισσα’’. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΝΤΑΣ:Παρουσίαση Συμβούλων Περάματος


Τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» στο Πέραμα παρουσίασε ο δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Γκόντας. Ο κ. Γκόντας αναφέρθηκε επιγραμματικά στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στην περιοχή του Δήμου Περάματος:
1. Ανάπλαση περιοχής γύρω από το γήπεδο Αμφιθέας
2. Αποδέσμευση από το Διάταγμα Ζαγορίου
3. Ολοκλήρωση διαδικασίας ανταλλαγής, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος
4. Επέκταση Σχεδίου Πόλης
5. Κατασκευή κόμβου Λυκόστομου, σύμφωνα με τη μελέτη του Δημοτικού Συμβουλίου
6. Παρέμβαση για σύνδεση Δρίσκου με την Εγνατία Οδό
7. Αξιοποίηση, για κοινωνικούς σκοπούς, της δωρεάς του αείμνηστου γιατρού Γιάννη Λιάππα στην Κρανούλα, έκτασης 10 στρεμμάτων και δομημένη επιφάνεια 2000 τ.μ.

Απεργία της ΓΣΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου


Γενική απεργία για την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου κήρυξε η ΓΣΕΕ κατά των «μέτρων του μνημονίου», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.Στο μεταξύ, στο 12% αυξήθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Ιούλιο εφέτος, από 9,6% τον Ιούλιο του 2009. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τον Ιούλιο εφέτος οι άνεργοι ανήλθαν σε 607.035 άτομα και αυξήθηκαν κατά 130.328 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2009 (αύξηση 27,3%) και κατά 24.671 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2010 (αύξηση 4,2%)- όταν το ποσοστό ανεργίας ήταν 11,6%.Εξάλλου, οι απολύσεις εργαζομένων στον κλάδο αυτοκινήτου εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 25.000, από το 2008 μέχρι το τέλος του 2010, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ).

Αυστηροί έλεγχοι για το πετρέλαιο


Ελέγχους για τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, τις παραδόσεις, τους μετρητές και τα παραστατικά διακίνησης που πρέπει να έχουν τα βυτιοφόρα ξεκινούν σήμερα κλιμάκια υπαλλήλων του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Ενόψει της έναρξης διάθεσης του πετρελαίου στην αγορά, το υπουργείο έστειλε επιστολή προς τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις να προχωρήσουν σε αντίστοιχους ελέγχους.Η τιμή του πετρελαίου θα κυμανθεί από 0,74 - 0,75 λεπτά στην Ήπειρο.Σε ανακοίνωση ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνος Ρόβλιας υπενθυμίζει τη δέσμευση των μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης για συγκράτηση της τιμής στα 67 λεπτά το λίτρο. Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός επισημαίνει ακόμη ότι «Στόχος του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης είναι, αφενός να διενεργηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι έλεγχοι και αφετέρου να προστατευθεί το καταναλωτικό κοινό από επίδοξους παραβάτες του νόμου» και δεσμεύεται ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων θα δοθούν στη δημοσιότητα.Το Υπουργείο συνιστά στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την παραλαβή πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα εξαπάτησής τους. Καταγγελίες στην τηλεφωνική γραμμή 1520, στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Διαμαρτυρία στο πανεπιστήμιο για τις φοιτητικές κατοικίες


Δύο μέρες κινητοποιήσεων ήταν αυτές που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έπεται συνέχεια, όπως δείχνουν τα πράγματα. Την περασμένη Τετάρτη το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών έκανε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στις φοιτητικές κατοικίες της Δουρούτης, στο κτίριο απέναντι από το φοιτητικό εστιατόριο.Θέμα της διαμαρτυρίας ήταν ότι και φέτος έμειναν εκτός κατοικιών αρκετοί πρωτοετείς που έκαναν αιτήσεις. Χθες, η παράσταση διαμαρτυρίας επαναλήφθηκε την ίδια ώρα περίπου, στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αυτή τη φορά.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΡΜΑΡΩΝ:Μάθημα σε... αποθήκες


Μόνο πιλοτικό δε μπορεί να χαρακτηριστεί ένα από τα 800 σχολεία της χώρας, που συμπεριλαμβάνονται από την περιοχή των Ιωαννίνων στο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Νέο Σχολείο». Ο λόγος για το 3ο δημοτικό σχολείο των Μαρμάρων που βρίσκεται στα Καρδαμίτσια και το οποίο είναι μεταξύ των σχολείων της χώρας στα οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά εφέτος, πιλοτικά μάλιστα, ο θεσμός του πλήρους ολοήμερου.
Ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο θεσμός του Νέου Σχολείου παρουσιάζει ήδη… ρωγμές, όπως επίσης και το κτηριακό συγκρότημα του 3ου δημοτικού, το οποίο χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ανεπαρκές και επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των εκατοντάδων μαθητών του. Σε ένα σχολικό συγκρότημα με χωρητικότητα 200 μαθητών, στοιβάζονται σήμερα σε αποθήκες που μετατράπηκαν σε αίθουσες διδασκαλίας, 280 μαθητές, ενώ η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη με την εγγραφή και των 60 περίπου νηπίων της περιοχής, την επόμενη χρονιά. Οι αίθουσες στις οποίες γίνεται το μάθημα διδασκαλίας είναι επιεικώς απαράδεκτες, σε καμία περίπτωση δεν πληρούν τις στοιχειώδεις συνθήκες ασφάλειας και ποιότητας, θυμίζοντας περισσότερο κελιά, παρά σχολείο. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της αίθουσας ενός τμήματος της Ε’ τάξης το οποίο δεν έχει παράθυρο, αλλά φεγγίτη, με θέα τον συνήθως γκρίζο ουρανό των Ιωαννίνων.Ο δάσκαλος και οι μαθητές της τάξης μιλούν για μία κατάσταση εφιαλτική, που επηρεάζει και το επίπεδο διδασκαλίας αλλά και την ψυχολογία των μαθητών. «Εάν αυτή είναι τάξη ενός πιλοτικού σχολείου που λειτουργεί από τη φετινή χρονιά, τότε φανταζόμαστε πως πρέπει να είναι οι αίθουσες άλλων σχολείων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δάσκαλος της τάξης.Σε μία άλλη τάξη του σχολείου η δασκάλα χρειάζεται να κάνει ασκήσεις ακροβατικής ανάμεσα από τα θρανία για να φτάσει σε όλους τους μαθητές.Ελλείψεις παρατηρούνται ακόμη σε θέσεις δασκάλων, καθώς δεν έχει καλυφθεί η θέση του δασκάλου θεατρικής αγωγής, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες ορίστηκαν οι δάσκαλοι γερμανικής και γαλλικής γλώσσας.Οι ώρες του ολοήμερου, μέχρι τις 2 το μεσημέρι καλύπτονται από τους υπόλοιπους δασκάλους του σχολείου.

«Τρύπιες» εγκαταστάσεις

Η εικόνα του σχολείου εξωτερικά δείχνει αρκετά ικανοποιητική, όμως οι δάσκαλοι, η διεύθυνση του σχολείου, οι μαθητές και οι γονείς κάνουν λόγο για εφιαλτικές καταστάσεις που ζουν σχεδόν καθημερινά, ειδικά το χειμώνα, με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Κάτι αντίστοιχο έγινε χθες το πρωί, με την καταρρακτώδη βροχή, που είχε ως αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση των μαθητών από την πλημμυρισμένη αυλή στις αίθουσες. Μέχρι και τις 9.30 το πρωί στο σχολείο έφταναν συνεχώς γονείς και κηδεμόνες φέρνοντας στεγνά ρούχα, για να αλλάξουν τα παιδιά τους. Η διοίκηση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου συγκεντρώθηκε εκτάκτως το πρωί μετά την εφιαλτική κατάσταση και παρουσίασε αναλυτικά στο φακό του ITV τα προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο και τα παράπονα προς κάθε αρμόδια υπηρεσία.«Τα παιδιά μας κάνουν μάθημα σε πρώην αποθήκες, όπου υπάρχουν μόνο τέσσερις τοίχοι και δεν υπάρχουν παράθυρα, το σχολείο δεν έχει φώτα, όποιος θέλει έρχεται το βράδυ και το πρωί βρίσκουμε κάθε λογής αντικείμενα, που είναι επικίνδυνα για τα ίδια τα παιδιά. Απευθυνθήκαμε σε όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, του δήμου και της νομαρχίας για την κατάσταση που επικρατεί εδώ, όμως δεν ιδρώνει το αυτί κανενός», είπαν μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.Κατά τη χθεσινή διαμαρτυρία τους, είχαν και τη στήριξη εκπροσώπων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδαμιτσίων, αλλά και Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων από γειτονικά σχολικά συγκροτήματα.Σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο του δήμου Ιωαννιτών για τις σχολικές επιτροπές και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων κ. Επ. Ριστάνη, αυτός σημείωσε πως «ό,τι ζητήθηκε από το Δήμο Ιωαννιτών από τη διεύθυνση του σχολείου έχει ικανοποιηθεί απολύτως».

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ