Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Αλήθειες και Ψέματα για το Αιολικό Πάρκο στα όρια του Δήμου Άνω Πωγωνίου


Αγαπητοί αναγνώστες,
Με αφορμή το τηλεοπτικό debate των υποψηφίων του Δήμου Πωγωνίου και την θέση για ύπαρξη ή όχι Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και Μελέτης για Αιολικό Πάρκο στα όρια του Δήμου Άνω Πωγωνίου, απευθυνθήκαμε στις υπηρεσίες του Δήμου και λάβαμε χωρίς καμία δυσκολία όλα τα σχετικά έγγραφα για το εν λόγω έργο.Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι ο κ. Καψάλης με το να συμβουλευτεί τους πρώην συνεργάτες του κ. Ντόντη χωρίς να διασταυρώσει τις πληροφορίες, που έτσι κι αλλιώς ήταν γνωστές σε όλους μας και από τις δημοσιεύσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, καθώς οι συνεργάτες αυτοί είχαν ψηφίσει την συγκεκριμένη απόφαση, όπως φαίνεται στο συγκεκριμένο πρακτικό του Δημοτικού Συμβουλίου.Αυτό δείχνει την ανεντιμότητα και την προχειρότητα ορισμένων επιχειρημάτων και θέσεων που δεν συνάδουν με την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας.Ας πρόσεχες κ. Καψάλη!!!Για τις εκδηλώσεις όπου παρουσιάστηκαν τα εν λόγω σχέδια όπως επισημαίνεται στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Άνω Πωγωνίου, αμφιβάλλω αν συμμετείχαν οι εν λόγω Δημοτικοί Σύμβουλοι.Ας πρόσεχες δύο φορές κ. Καψάλη!!!Αυτό που διαπιστώνουμε πλέον όλοι μας, είναι ότι ο κ. Ντόντης δεν εκτίθεται στους δημότες του. Και αυτά που διατυπώνει και λέει τα εννοεί. Μπράβο του!Επιπλέον να σας πληροφορήσουμε ότι στο site RAE.GR υπάρχει ήδη δημοσιευμένη η χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του εν λόγω έργου, δηλαδή της δημιουργίας Αιολικού Πάρκου στη θέση Νεμέρτσικα, με αριθμό 1595/2010 της 4ης Οκτωβρίου 2010. Ούτε αυτό το γνωρίζατε;Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, που έτσι κι αλλιώς είναι πιο δυνατή από τα αδύνατα Λόγια των υποψηφίων που δεν έχουν τέτοια οράματα και δράσεις!!!

Ένας πεισματάρης αναγνώστης
που αγαπά το Πωγώνι και τα χωριά του

Ο Φ. Φίλιος για το μέλλον του δήμου και ο Ν. Γκόντας για το παρελθόν...


Διαστρεβλώνοντας όσα ανέφερε ο Φίλιππας Φίλιος για την πρόταση εξόδου του δήμου από την οικονομική κρίση και την μείωση των δημοτικών τελών, και μη απαντώντας ουσιαστικά στα περί χαρατσώματος και υπερχρέωσης δήμου και ΔΕΥΑΙ, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων, επέλεξε να επανέλθει στην προσφιλή της τακτική, στην δια των ύβρεων επίθεση της με ...ιστορική αναδρομή στο 1994 αυτή τη φορά και στα περί μονίμου υποψηφίου.Η αντίδραση της δημοτικής αρχής δείχνει ότι επιστρέφει στο παρελθόν για να δικαιολογήσει τις δικές της ευθύνες, ενώ κατηγορεί τον κ. Φίλιο για πολιτικό τυχοδιωκτισμό και για διλήμματα προς τους πολίτες. Ανταπαντώντας η «Ενότητα Πολιτών» κάνει λόγο για κατήφορο, ψευδολογία και χρεοκοπία του δήμου, επαναλαμβάνοντας μερικές από τις ...επιδόσεις του δημάρχου Ν. Γκόντα.

«Έχει το θράσος να ομιλεί για διαφάνεια και χρηστή διοίκηση;»
Η απάντηση που δόθηκε χθες το μεσημέρι, στην πρόταση και κριτική του κ. Φίλιου, από τη δημοτική αρχή είναι η ακόλουθη:«Σαφέστερος δε θα μπορούσε να γίνει ο μόνιμος υποψήφιος δήμαρχος. Μην έχοντας κανένα πρακτικό και ρεαλιστικό σχεδιασμό, μεταθέτει πάλι τις ευθύνες στην Κυβέρνηση, θέλει «μνημόνιο» και επιτηρητές στο Δήμο Ιωαννιτών, θέλει απολύσεις, κλείσιμο των ΚΑΠΗ και των βρεφονηπιακών σταθμών, τη διάλυση όλων των κοινωνικών δομών.Μπροστά στην ικανοποίηση της ματαιοδοξίας του, τα θυσιάζει όλα, αποδεικνύοντας τον πολιτικό του τυχοδιωκτισμό.Χωρίς καμία ντροπή, θέτει το δίλημμα προς τους πολίτες των Ιωαννίνων «ή ψηφίζουν εκείνον ή θα χρεοκοπήσει ο Δήμος»!Οι Γιαννιώτες, που γνωρίζουν πολύ καλά την ανευθυνότητα του μονίμου υποψηφίου δημάρχου και την τραγική πολιτική που ακολούθησε στη δεκαετία του '80, δε θα επιτρέψουν τέτοια καταστροφική εξέλιξη.Αυτή την πολιτική του μονίμου υποψηφίου, περιέγραφε ο τότε δήμαρχος κ. Λευτέρης Γκλίναβος στις 22 Μαρτίου 1995 στο Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία συνόψιζε ως εξής:
-Το 1994 έγιναν, από τον προκάτοχό του, 89 προσλήψεις με πλήρη αδιαφάνεια.
-22 εργολαβίες δόθηκαν, με ανάθεση, το 1994 στο ίδιο πρόσωπο.
-Δαπανήθηκαν το 1994, για δεξιώσεις και ταξίδια, 24 εκ. δρχ.
-Η δαπάνη του Πνευματικού Κέντρου παρουσίασε υπέρβαση κατά 300% και της λαχαναγοράς κατά 100%.
-Το «Ξενία» όφειλε στη Δ.Ε.Υ.Α.Ι. 49 εκ. δρχ. και το Πνευματικό Κέντρο 10 εκ. δρχ.
-Οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι τρεις και πλέον μήνες.
-Οι πολεοδομήσεις του Μάτσικα και Λασποτόπου ήταν προεκλογικά πυροτεχνήματα, αφού καμία διαδικασία δεν είχε αρχίσει.
-Δεν υπήρχε μελέτη για τον Οίκο Ευγηρίας και τα περί άμεσης έναρξης των εργασιών ήταν ψέματα.
Αυτά, αν δεν τα θυμάται ο μόνιμος υποψήφιος δήμαρχος, που φεύγοντας άφησε χάος, ας ανατρέξει στις εφημερίδες τις 24ης εκ. δρχ. περίπου, για την ανακαίνιση του «Ξενία». Μαρτίου 1995, όπου θα βρει και πολλά άλλα ενδιαφέροντα, ενώ ακόμη δεν απάντησε πώς ξοδεύτηκαν το 1988, 300.Αυτός, λοιπόν, έχει το θράσος να ομιλεί για διαφάνεια και χρηστή διοίκηση; Αυτός, που δεν έκανε απολύτως τίποτε, που βούλιαξε το Δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, τολμά να καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή και τον κ. Γκόντα, που άλλαξε την εικόνα των Ιωαννίνων με έργα, τα οποία ο μόνιμος υποψήφιος δήμαρχος υπόσχονταν ως συνήθως, όπως κάνει άλλωστε και τώρα; Το μόνο που έκανε μ' επιτυχία, ήταν να οργανώνει διαδηλώσεις και να λέει ψέματα».

«Συνεχίζουν τον κατήφορο και την ψευδολογία»
Άμεση ήταν η αντίδραση της «Ενότητας Πολιτών» στην νέα επίθεση με ύβρεις και ανακρίβειες. Σε ανακοίνωση της η παράταξη υπεραμύνεται της πρότασης που κατέθεσε ο Φ. Φίλιος και κατηγορεί την δημοτική αρχή ότι συνεχίσει τον κατήφορο και την ψευδολογία:«Η πρόταση που κατατέθηκε από την «Ενότητα Πολιτών» και τον επικεφαλής της, υποψήφιο δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο για τα οικονομικά του Δήμου είναι ρεαλιστική και υλοποιήσιμη. Είναι πρόταση διεξόδου του δημαρχείου από την οικονομική στενωπό και δίνει ανάσα στους συμπολίτες που πληρώνουν τα υπέρογκα τέλη και τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΙ.Η απερχόμενη δημοτική αρχή και ο Νίκος Γκόντας συνεχίζουν τον κατήφορο και την ψευδολογία, λησμονώντας ότι το ψέμα πολλοί αγάπησαν τους ψεύτες κανείς.Αν κάποιοι οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις είναι αυτοί, που μετά από δώδεκα χρόνια στην διοίκηση, το μόνο που κατάφεραν είναι να οδηγήσουν τον Δήμο στην χρεοκοπία.
Οφείλουν λοιπόν να δώσουν εξηγήσεις για τα δάνεια...
Οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για τα χρέη....
Για τις απλήρωτες ρυμοτομίες
Για τις οφειλές στο ΙΚΑ....
Για τους απλήρωτους υπαλλήλους....
Η «Ενότητα Πολιτών» και ο Φίλιππας Φίλιος κατέθεσαν ξεκάθαρη και ολοκληρωμένη πρόταση. Πρόταση που βάζει τέλος στο καθεστώς της αδιαφάνειας, του ρουσφετιού και στο εμπόριο ελπίδας.Εάν συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο Δήμος ευημερεί, τότε την απάντηση θα την πάρουν από τους πολίτες που δυστυχούν εξ αιτίας της οικονομικής πολιτικής του κ. Γκόντα».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ:Επίσκεψη Γ.Νίτσα σε αστυνομία-πυροσβεστική


Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου το πρωί , ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας Γιώργος Νίτσας μαζί με συνεργάτες του από το συνδυασμό ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ, επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας.Ο κ. Νίτσας συνομίλησε με τον διοικητή και εργαζόμενους και τόνισε το σπουδαίο έργο που επιτελεί στην περιοχή η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους για οποιοδήποτε θέμα αφορά τη σωστή λειτουργία της Υπηρεσίας.Αργότερα την ίδια μέρα, ο κος Νίτσας επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας.

Συνάντηση Μαντά με το σωματείο των εργαζομένων στο Πρόγραμμα « Βοήθεια στο σπίτι»


Συνάντηση με το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στο Πρόγραμμα « Βοήθεια στο σπίτι»,πραγματοποίησε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος κος Μαντάς. Οι εργαζόμενοι του μετέφεραν την έντονη ανησυχία τους τόσο για το εργασιακό μέλλον των συνολικά 250 εργαζομένων που απασχολούνται στο πρόγραμμα σε όλη τη περιφέρεια όσο και για την τύχη των 8.500 χιλ. περίπου, ηλικιωμένων και ανήμπορων συνανθρώπων μας επωφελούμενων του προγράμματος, καθώς δεν υπάρχει καμία απολύτως δέσμευση για συνέχιση του προγράμματος ούτε από την κυβέρνηση αλλά ούτε και από την τοπική αυτοδιοίκηση. Τόνισαν δε ιδιαίτερα πως «η πιο αισιόδοξη εκδοχή» γι αυτούς φαντάζει η βέβαιη μείωση του ήδη χαμηλού μισθού τους (920,00 νοσηλευτής Τ.Ε με πενταετή υπηρεσία) ενώ κατήγγειλαν και τον σχεδιασμό,μέσω «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», για συνένωση σε μια κοινωφελή όλα τα προγράμματα με παράλληλη απόλυση ενός ποσοστού των εργαζομένων, τονίζοντας πως συνένωση των Δήμων δεν συνεπάγεται και μείωση του επωφελούμενου πληθυσμού αλλά ούτε και των αναγκών τους.Ο κος Μαντάς εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στα αιτήματα των εργαζομένων καθώς θεωρεί πως προσφέρουν πραγματικά ουσιαστικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο, το σταμάτημα του οποίου θα οδηγήσει ένα βήμα πίσω την κοινωνική πρόνοια στην χώρα μας και θα δημιουργήσει οξύτατα κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα. Οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες που καλύπτουν οι εργαζόμενοι δεν επιδέχονται αμφισβήτηση ούτε κατάργηση από κανένα μνημόνιο και κανένα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ενώ τόνισε πως η μόνη λύση είναι η απόκρουση των αντικοινωνικών και αντιλαϊκων μέτρων τόσο του μνημονίου όσο και της εφαρμογής του στην αυτοδιοίκηση που είναι ο «Καλλικράτης».

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ:Επίσκεψη σε Αμπέλια Αμμοτόπου, Χανόπουλο και Αμμότοπο


Η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων Όλγα Γεροβασίλη με κλιμάκιο υποψηφίων συμβούλων της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ επισκέφθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 26 Οκτωβρίου 2010 τα Αμπέλια Αμμοτόπου, το Χανόπουλο και τον Αμμότοπο.Οι κάτοικοι της περιοχής μετέφεραν στην υποψήφια Δήμαρχο την αγωνία τους για την έκθεση που ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κος Προβόπουλος παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής και σύμφωνα με την οποία «….η δημοσιονομική προσαρμογή, πρέπει να στηριχθεί κυρίως στη μείωση των δαπανών, να προχωρήσει με πολύ ταχύτερους ρυθμούς στο δραστικό περιορισμό της σπατάλης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στη συγχώνευση ή και κατάργηση φορέων του Δημοσίου που δεν προσφέρουν πραγματικό έργο». Ανάμεσα στους φορείς που πλήττονται απ’ την έκθεση είναι τα ΚΑΠΗ, οι παιδικοί σταθμοί, το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι και μια σειρά κοινωνικών δομών που σήμερα υπάρχουν στους Δήμους αλλά δεν αποφέρουν κέρδη, άρα σύμφωνα με τον κο Προβόπουλο δε συμβάλλουν στη δημσιονομική προσαρμογή. Οι κάτοικοι με τους οποίους συνομίλησαν οι άνθρωποι της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ δε θεώρησαν τυχαίο το γεγονός πως η έκθεση παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής μία ημέρα μετά τη διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού. Έτσι οι κάτοικοι των περιοχών που επισκέφθηκε το κλιμάκιο της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ μετέφεραν στην Όλγα Γεροβασίλη τον προβληματισμό τους για την ύπαρξη ή όχι κοινωνικών δομών στο νέο Δήμο Αρταίων και αν θα καταργηθούν υπηρεσίες που σήμερα παρέχονται.Η Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας στους κατοίκους ανέφερε : «Ανεξαρτήτως του τυχαίου ή συμπτωματικού της παράδοσης, την επομένη της συνέντευξης, στον πρόεδρο της Βουλής κο Πετσάλνικο της Ενδιάμεσης Εκθεσης για τη Νομισματική Πολιτική του 2010 και την πορεία της Οικονομίας, η ουσία είναι μία: ο κος Παπανδρέου και ο κος Προβόπουλος κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος. Ψήφο ευθύνης και εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στις αυτοδιοικητικές εκλογές ζήτησε από τους πολίτες ο πρώτος, επικαλούμενος το πατριωτικό καθήκον να σωθεί η χώρα, εν όψει ενός δύσκολου 2011. Πιστεύουμε ότι η χώρα μπήκε σε μια επικίνδυνη κρίση, αλλά αυτή τη στιγμή έχουν δρομολογηθεί τολμηρές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες μπορούν να εγγυηθούν ότι η χώρα θα τα καταφέρει, δήλωσε ο δεύτερος». Είναι προφανές, συνέχισε η κα Γεροβασίλη ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια να μετατρέψουν τις δημοτικές εκλογές σε δημοψήφισμα. Και αν τα καταφέρουν η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη για όλους τους Δήμους της χώρας μας, το κοινωνικό τους πρόσωπο θα πλήττεται ολοένα και περισσότερο. Αλλά δεν θα τα καταφέρουν, οι συμπολίτες μας έχουν και γνώση και κριτήριο και δεν θα πάνε στην κάλπη επηρεασμένοι ακόμα μία φορά από τέτοιου τύπου διλήμματα. Θα ψηφίσουν για την αυτοδιοίκηση με κριτήριο το ποιος είναι ο καλύτερος Δήμαρχος, ποιος είναι ο σύμμαχός τους στην επίθεση που επιχειρούν στα κοινωνικά δικαιώματα, ποιος θα παλέψει για την ανάπτυξη της περιοχής μας με το βλέμμα στραμμένο μόνο στην τοπική κοινωνία και τις ανάγκες της,. Και η κα Γεροβασίλη κατέληξε μεταφέροντας στους παρευρισκομένους τα μηνύματα που παίρνει από τον κόσμο σε όλη τη διάρκεια του προεκλογικού της αγώνα, ότι δηλαδή οι συμπολίτες μας είναι οργισμένοι και θα καταψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές και της 7ης και της 14ης Νοεμβρίου τους εκπροσώπους εκείνων που κατάντησαν τη χώρα μας έτσι, διαλέγοντας για Δήμαρχο τον πραγματικά δικό τους άνθρωπο.

Εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Φιλιατών


Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών ενημερώνει τους πολίτες ότι, από την 1 Οκτωβρίου 2010 και στο εξής, όλα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες του χρόνου στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών εφημερεύει σε ενεργή εφημερία ειδικευμένος ιατρός Μικροβιολόγος προκειμένου οι πολίτες που επιθυμούν να δώσουν αίμα να διευκολύνονται.Καλούμε όλους τους πολίτες σε ανοιχτή αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών:
* τις καθημερινές από τις 9.00 π.μ. έως τις 14.00μ.μ.
* τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 9.00π.μ. έως τις 21.00μ.μ.
Δώσε αίμα και χάρισε ζωή!!!Η αιμοδοσία είναι μία υπόθεση που αφορά όλους μας!Οι ανάγκες στη χώρα μας για αίμα είναι αυξημένες! Για αυτό το λόγο όλοι μαζί πρέπει να δείξουμε την ανθρώπινη πλευρά μας και να βοηθήσουμε ώστε να συγκεντρωθεί όσο το δυνατό περισσότερο αίμα...Συνεισφέροντας στην τράπεζα αίματος σήμερα, εξασφαλίζεις το μέλλον όχι μόνο το δικό σου αλλά και των δικών σου!

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ


ΜΑΡΚΟΥΛΑ ΙΟΥΛΙΑ

Οι εφοριακοί δεν επαρκούν…

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ο σύλλογος Εφοριακών Ιωαννίνων εκπέμπει «σήμα κινδύνου» για τις ελλείψεις προσωπικού, ειδικά στη Β’ ΔΟΥ. Αναφέρουν μάλιστα ότι οι διαμαρτυρίες του κοινού λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης έχουν προκαλέσει προβλήματα υγείας σε συνάδελφους τους.«Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν αποχωρήσει από τις δύο ΔΟΥ λόγω συνταξιοδότησης 35 εφοριακοί και φέτος αποχώρησαν μέχρι τώρα και πρόκειται έως το τέλος του χρόνου να αποχωρήσουν άλλοι 25 συνάδελφοι» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους και αναφέρουν ότι «με πρόσχημα την όποια αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και τις όποιες ανακατατάξεις προσωπικού στα πλαίσια του ‘Καλλικράτη’ δεν μπορεί να εθελοτυφλεί μπροστά σε ένα πρόβλημα που τείνει να διαλύσει εντελώς κάποιες υπηρεσίες του νομού μας».Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι ο τελευταίος διαγωνισμός του υπουργείου προβλέπει μόλις ένα νέο υπάλληλο για όλο το νομό Ιωαννίνων. Συμπληρώνουν ότι το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί «κατά πολύ ο όγκος δουλειάς είτε μέσω επικείμενης αύξησης αντικειμενικών αξιών, ΕΤΑΚ, του ελέγχου για μη υποβολή δηλώσεων Φ.Π.Α, επικείμενη περαίωση, είτε με την συνεχιζόμενη και εντεινόμενη πίεση για επίσπευση των φορολογικών ελέγχων και την είσπραξη των βεβαιωμένων οφειλών».
Οι υπάλληλοι αναφέρουν ότι αδυνατούν πλέον να εκτελέσουν την αποστολή τους, αλλά και να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. «Γινόμαστε δέκτες παραπόνων και αντεγκλήσεων χωρίς την δική μας ευθύνη και με συνέπεια τον κλονισμό της υγείας των συναδέλφων και την καταρράκωση της αξιοπρέπειας τους. Οι καθημερινές μετακινήσεις των συναδέλφων από τμήμα σε τμήμα παρόλο την καλή διάθεση δεν επιλύει το πρόβλημα αντίθετα το διαχέει σε περισσότερα τμήματα» αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου και ζητά να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες αποσπάσεις και μετακινήσεις προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα κενά. «Σε διαφορετική περίπτωση το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου είναι υποχρεωμένο, ανταποκρινόμενο στο ρόλο του και σεβόμενο την υγεία και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων που εκπροσωπεί, καθώς και την εξυπηρέτηση των πολιτών, να εξετάσει και άλλες μορφές δράσης που θα αναδείξουν και θα πιέσουν για την επίλυση του διαρκώς διογκούμενου αυτού προβλήματος» καταλήγει η ανακοίνωση.

Και νέα διοίκηση
Ο σύλλογος έχει νέο πρόεδρο, τον Παύλο Σακκά, λόγω παραίτησης του κ. Γ.Κολώνια καθώς ανάλαβε διευθυντική θέση. Έτσι, η διοίκηση έχει ως εξής, πλην του κ. Σακκά: Κωνσταντίνος Πανταζής αντιπρόεδρος, Γεώργιος Μέρτζιος γραμματέας και Ιωάννης Τζώρτζης ταμίας.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο Κ.Παπούλιας για την επέτειο του ΄40


"Έχουμε το ιστορικό καθήκον να διασφαλίσουμε στη νέα γενιά το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια", τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει:"Το Έπος του ‘40 είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία μας. Η ελληνική αντίσταση, στα βουνά της Πίνδου και στις οροσειρές της Αλβανίας, προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό για τους άνδρες και τις γυναίκες, που ξεπέρασαν φόβους, ανθρώπινες αδυναμίες, όρια. Ο ηρωϊσμός των Ελλήνων έγινε παράδειγμα για τους λαούς της Ευρώπης που βρίσκονταν ήδη κάτω από την καταπίεση της ναζιστικής και φασιστικής θηριωδίας. Αυτοί οι αγώνες μας κάνουν περήφανους και μας δεσμεύουν. Έχουμε το ιστορικό καθήκον να διασφαλίσουμε στη νέα γενιά το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και το πέρασμα απέναντι το οφείλουμε στους σημερινούς 18άρηδες που ξεκινούν το ταξίδι με το βάρος του χρέους στην πλάτη τους. Καλούνται να πληρώσουν έναν λογαριασμό για τον οποίο δεν έχουν καμία ευθύνη. Όσο πιο γρήγορα τους απαλλάξουμε από αυτό το άχθος, τόσο πιο γρήγορα θα ησυχάσει η συλλογική συνείδηση".

Ξεπούλησε τα Γιάννενα, ξεπουλά και την ορθοδοξία ο Καχριμάνης


Τελικά δεν υπάρχει καμία αναστολή από τον Καχριμάνη. Δεν φτάνει που κάνει μπίζνες σε βάρος του λαού, τώρα αποφάσισε να ξεπουλήσει και την Ορθοδοξία! Ιδού ο νέος ναός των ιεχωβάδων στα Καρδαμίτσια. Με άδεια του Καχριμάνη και με 30 – 40 παράνομους μετανάστες να δουλεύουν νυχθημερόν χωρίς ενόχληση φτιάχνουν το ναό τους οι ιεχωβάδες.Το ξέρει αυτό ο Μητροπολίτης των Ιωαννίνων; Το ξέρουν οι πολίτες των Καρδαμιτσίων;Ντροπή σου Νομάρχη που ξεπουλάς τα ιερά των Ελλήνων για μερικές δεκάδες ψήφους.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Επίσκεψη Βαγγέλη Αργύρη στην Ηγουμενίτσα


Την Ηγουμενίτσα επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Βαγγέλης Αργύρης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, κ. Γρηγόρη Τζιοβάρα και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ».Ο κ. Αργύρης επισκέφτηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας όπου συνομίλησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή και τα στελέχη της Διεύθυνσης.Βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν το θέμα της λαθρομετανάστευσης που απασχολεί σε συνεχή βάση την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας.Ο κ. Αργύρης τόνισε πως «η λαθρομετανάστευση αποτελεί πρόβλημα συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση πόρων και ενεργειών που μπορούν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα αυτό με αποτελεσματικότητα και ευαισθησία καθώς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δε λύνεται με «κραυγές» και καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας. Λύνεται με Ευρωπαϊκή συνεργασία και συντονισμό ενεργειών . Η αιρετή Περιφέρεια αποτελεί σημαντικό παράγοντα ενίσχυσης του ρόλου της χώρας στην Ευρώπη των Περιφερειών. Έχουμε αναλυτική πρόταση για την αξιοποίηση αυτής μας της παρουσίας η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σημείο μηδέν, καθώς όσοι διαχειρίστηκαν την τύχη του τόπου μας ήταν προσανατολισμένοι στη μιζέρια και την εσωστρέφεια. Για εμάς η πολύπλευρη ασφάλεια των πολιτών είναι βασικός στόχος του προγράμματός μας και γίνεται με προτάσεις και πολιτικές που έχουμε καταθέσει στους πολίτες».Στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας και τους εμπορικούς δρόμους της πόλης και συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες.Κατά τη συνομιλία του με καταστηματάρχες και πολίτες ο κ. Αργύρης είπε πως «τώρα είναι η ώρα να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Είναι η ώρα να κάνουμε την κρίση ευκαιρία και να μην επιτρέψουμε την επιστροφή σε λογικές και νοοτροπίες που μας οδήγησαν στη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση. Η Ηγουμενίτσα και η Θεσπρωτία ευρύτερα έχουν τη δυνατότητα να είναι πραγματική πύλη της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο και να αποτελέσουν κόμβο μεταφορών και επικοινωνιών.Παράλληλα η περιοχή μπορεί να ενταχθεί άμεσα στο στόχο της ολόπλευρης ανάπτυξης βάση του σχεδίου που κατέθεσε αναλυτικά ο συνδυασμός μας ως «πυξίδα» για τη διακυβέρνηση της Περιφέρειας Ηπείρου.Όλο το αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο της Ηπείρου, την καθιστά, ισόρροπα, ιδανικό προορισμό, ιδανικό τόπο να ζεις. Το πολύπλευρο αναπτυξιακό μας σχέδιο καθιστά τον τόπο μας τόπο ασφάλειας, τόπο καλής διαμονής, τόπο Ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, τόπο αναψυχής, τόπο που βιώνεις ένα γνήσιο φυσικό περιβάλλον, τόπο που παράγει ποιοτικά προϊόντα υγιεινής διατροφής.Αυτός ο τόπος μπορεί να είναι μόνιμος τουριστικός προορισμός των Ελλήνων αλλά και των πολιτών όλου του κόσμου 12 μήνες το χρόνο. Τουριστικός προορισμός κάθε μορφής με παράλληλη αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων».

Οι λασπολόγοι στην υπηρεσία του Νίκου Γκόντα

Νύχτα χτύπησε το παρακράτος της δεξιάς

Κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας, διακινήθηκαν από πληρωμένο μηχανισμό χιλιάδες φυλλάδια με περιεχόμενο βρώμικο, κατασυκοφαντικό, απαράδεκτο από κάθε άποψη και ξένο με τα ήθη, την πολιτιστική παράδοση και την ιστορία της πόλης.Είμαστε υποχρεωμένοι να καυτηριάσουμε το γεγονός στο δημοκρατικό κόσμο των Ιωαννίνων.Να θυμίσουμε σε όλους ότι αυτές οι μέθοδοι του σκοτεινού παρελθόντος δεν έχουν σήμερα αποδέκτες και οι εμπνευστές, καθοδηγητές και διακινητές θα καταδικαστούν στην συνείδηση των συνδημοτών μας, οι οποίοι αρνούνται να γίνουν συμμέτοχοι των βρώμικων παιχνιδιών τους.Οι συνδημότες μας, στις εκλογές καλούνται να αναδείξουν την ηγεσία που θα διοικήσει το δήμο την επόμενη τετραετία. Που θα γλυτώσει την πόλη από τα τεράστια οικονομικά της βάρη και τα υπέρογκα τιμολόγια.Εμείς πορευόμαστε με ήθος, με σύγχρονο λόγο και με προτάσεις. Οι λασπολόγοι έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση των πολιτών και γι΄ αυτό κρύβονται.Θα υποχρεωθούμε να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη, αλλά θεωρούμε ότι αυτό που προέχει είναι η πολιτική καταδίκη τέτοιων ενεργειών από όλες τις παρατάξεις που μετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7Ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Νομάρχης Πρέβεζας κ. Βασίλης Ιωάννου σήμερα στο γραφείο του προκειμένου να ενημερώσει τα ΜΜΕ και μέσω αυτών τους πολίτες του νομού, σχετικά με την προετοιμασία και την ετοιμότητα για τις εκλογές. Παρόντες ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας, ο Γενικός Διευθυντής αλλά και η Διευθύντρια των Διοικητικών Υπηρεσιών που έχουν την ευθύνη προετοιμασίας των εκλογών. Ο Νομάρχης διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους για την πλήρη ετοιμότητα των υπηρεσιών της Νομαρχίας, καθώς τα εκλογικά συνεργεία, που έχουν συγκροτηθεί από υπαλλήλους της Νομαρχίας γι’ αυτό το σκοπό, έχουν προετοιμάσει πλήρως το απαραίτητο εκλογικό υλικό και έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να έχουμε μια ομαλή και αδιάβλητη εκλογική διαδικασία.Οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για τα εκλογικά τμήματα τα οποία ανέρχονται στα 181. Ο Νομάρχης Πρέβεζας κος Βασίλης Ιωάννου δήλωσε χαρακτηριστικά «είμαστε πανέτοιμοι να διεξάγουμε τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές με άψογο και υποδειγματικό τρόπο. Τόσο η εμπειρία των στελεχών μας όσο και οι σαφείς οδηγίες από το Υπουργείο Εσωτερικών, μας καθιστούν πανέτοιμους, παρά το γεγονός ότι οι εκλογές αυτές έχουν μια πολυπλοκότητα κυρίως λόγω του τρόπου ψηφοφορίας στους δήμους. Γνωρίζετε ότι υπάρχει μια δυσκολία στην σταυροδοσία των ψηφοδελτίων και γι’ αυτό, όπως θα παρατηρήσετε στα εκλογικά τμήματα, θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες και υποδείξεις για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων και την αποφυγή λαθών.Μέχρι τώρα έχουμε παραλάβει το σύνολο του υλικού κι έχουμε συντονίσει, με τους δήμους για τη σωστή οργάνωση των εκλογικών κέντρων και τμημάτων. Τα τμήματα αυξήθηκαν από πέρυσι κατά 20 % και είναι σήμερα 181. Ο λόγος της αύξησης των εκλογικών τμημάτων ήταν για να μειωθεί ο αριθμός των ψηφοφόρων που αναλογεί σε κάθε εκλογικό τμήμα λόγω της συνθετότητας των διαδικασιών της ψηφοφορίας, ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία και καθυστέρηση στους ψηφοφόρους. Προμηθεύσαμε τα καινούργια εκλογικά τμήματα με τον απαιτούμενο εξοπλισμό (κάλπες, παραβάν, κλπ) καλά είναι έτοιμα για να λειτουργήσουν κανονικά.Πρέπει ωστόσο να πούμε ότι τα συνεργεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, τα οποία θα αασχοληθούν με τις εκλογές είναι υποστελεχωμένα σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογές, αφού δεν επετράπη να συμπεριληφθούν περισσότεροι υπάλληλοι. Αυτά λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, προκειμένου να διασφαλίσουμε την άριστη προετοιμασία και διεξαγωγή των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση, η μεγάλη εμπειρία των στελεχών της Ν.Α. στην διεξαγωγή εκλογών εγγυάται ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα.Και συνέχισε ο κος Ιωάννου «και σε αυτές τις εκλογές θα λειτουργήσει το πιλοτικό σύστημα άμεσης μετάδοσης των αποτελεσμάτων. Χάρη σε αυτό, από επιλεγμένα εκλογικά τμήματα πολύ σύντομα, ίσως και δύο ώρες μετά τις εκλογές, θα έχουμε ενδεικτικά αποτελέσματα. Το σύστημα λειτούργησε πιλοτικά με επιτυχία στις προηγούμενες εκλογές, συντονιζόμενο από το Υπουργείο Εσωτερικών και την εταιρία που έχει αναλάβει την έκδοση των αποτελεσμάτων. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν ήδη στην Αθήνα στελέχη της Νομαρχίας για να εκπαιδευτούν στο σύστημα.» Στη συνέχεια ο Νομάρχης κος Β. Ιωάννου απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Σκληρή απάντηση Βογιατζή στον Βασίλη Ιωάννου


Η σημασία των εκλογών της 7ης Νοέμβρη απαιτεί την ανυπόκριτη συστράτευση όλων των Δημοκρατικών πολιτών.Την ώρα της μάχης για την αλλαγή στον Δήμο Ζηρού, δεν ωφελούν τα ‘’παράπονα’’ και οι υπεκφυγές για ‘’επερχόμενους κινδύνους’’ και ‘’εισηγήσεις που δεν εισακούστηκαν’’, όταν μάλιστα προέρχονται από στελέχη που ο Δημοκρατικός Λαός ανυπόκριτα στήριξε.Σχόλια για ‘’κομματικούς πατριώτες’’ – σε όποιους και αν αναφέρονται – δεν βοηθούν στην ενότητα των πολιτών.Οι Δημοκρατικοί πολίτες γνωρίζουν τα γεγονότα και έχουν ήδη κρίνει πρόσωπα, στρατηγικές και πολιτικές συμπεριφορές.Η Δημιουργική Πορεία υπηρέτησε πάντα και θα συνεχίσει να υπηρετεί την ενότητα των πολιτών και όχι των κάθε λογής παραγοντίσκων.Όσοι προσπάθησαν να σύρουν την Δημοκρατική Παράταξη σε λανθασμένες επιλογές έχουν ήδη εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Η ‘’Δημιουργική Πορεία’’ είναι η ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ απάντηση στα συσσωρευμένα προβλήματα, στις συντηρητικές επιλογές, στην ανάγκη να σχεδιάσουμε με σοβαρότητα, ευαισθησία και επιστημονικό τρόπο τις δράσεις μας και να τις υλοποιήσουμε με δύναμη και αποφασιστικότητα.Οι δημοκρατικοί πολίτες, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, θα δώσουμε μαζί την απάντησή μας στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ. ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ

Η "ανακύκλωση" του Νίκου Γκόντα


Το τελευταίο χρονικό διάστημα – περίπου 3 μήνες – έχω γίνει αυτόπτης μάρτυρας του ίδιου περιστατικού σε διαφορετικά σημεία της πόλης μας. Ποιο είναι αυτό; Δυο φορές έξω από το Πνευματικό Κέντρο στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας και μία φορά στην περιοχή των Αμπελοκήπων κοντά στην πλατεία Χατζή, συμβατικά απορριμματοφόρα του Δήμου συλλέγανε εκτός από τα κανονικά απορρίμματα και του μπλέ κάδους της ανακύκλωσης. Θα ήθελα λοιπόν να μας ενημερώσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τι ακριβώς γίνεται με την ανακύκλωση στην πόλη μας. Υφίσταται ή όχι;;; Κι αν όχι, ας ενημερώσουν ώστε οι πολίτες που έχουν ευαισθητοποιηθεί να σταματήσουν να κουβαλάνε σακούλες με χαρτιά, πολλές φορές και σε μεγάλες αποστάσεις λόγω έλλειψης μπλέ κάδων.

Με εκτίμηση
Ένας Αναγνώστης

ΤΙΝΑ ΜΠΟΤΣΑΡΗ:Ξεχωρίζει στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Κάτσινου


Kαθοριστική δύναμη στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Γιώργος Κάτσινος,για την κατάκτηση της Εκλογικής και Πολιτικής του νίκης στο νέο Δήμο Ηγουμενίτσας,αποτελούν οι νέοι που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του.Επιστήμονες,που αποδεικνύουν τον πλούτο σε στελέχη και ιδέες που διαθέτει η Θεσπρωτία. Ανάμεσα στους νέους,ξεχωρίζει η Ιατρός Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος κ. Τίνα Μπότσαρη.Οι πολίτες,οφείλουμε να στηρίξουμε στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη νέους ανθρώπους.Να τους βοηθήσουμε για να εγγυηθούν το μέλλον της γενιάς τους, να διεκδικήσουν και να πετύχουν λύσεις στα προβλήματα της νέας γενιάς. Να δημιουργήσουν το Μέλλον της Ελλάδας, την Ελλάδα του Μέλλοντος.

Ποινική δίωξη για κακούργημα στο Βασίλη Γιόγιακα


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του Νομάρχη Θεσπρωτίας και υποψηφίου δημάρχου Ηγουμενίτσας,με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Γιόγιακα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για την υπόθεση της μίσθωσης του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας.Να θυμίσουμε πως τα εγκαίνια του Κέντρου έγιναν τον Ιανουάριο του 2009, από τον τότε υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο,ο οποίος θα μας επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες,για να ζητήσει από τους Ηπειρώτες να στηρίξουν τον Γιόγιακα,τον Γκόντα που βούλιαξε στα χρέη το δήμο Ιωαννιτών,τον Θωμά Πιτούλη που εκβιάζει εργαζόμενους και τον Αλέκο Καχριμάνη που χτίζει παράνομους ξενώνες. Φυσικά,τα τοπικά ΜΜΕ στην Θεσπρωτία κάνουν το θέμα...γαργάρα.Οι θεσπρωτοί όμως δεν είναι κορόιδα και στις 7 Νοέμβρη θα δώσουν την απάντησή τους.

Ο Γκόντας και η Ντόρα Μπακογιάννη


Σκέφτομαι τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και, σαν δημοκράτης δεξιός, αναρωτιέμαι πώς μπορεί κανείς να φερθεί στην συγκεκριμένη περίπτωση.Άκουσα σήμερα κάποιον ραδιοφωνικό σχολιαστή να βεβαιώνει ότι 13 βουλευτές της ΝΔ υποστηρίζουν και προτείθενται να εκδηλωθούν ανοικτά υπέρ του μνημονίου ακολουθώντας το παράδειγμα της τέως εθνικής μας χήρας Ντόρας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου, της ελαφρόμυαλης κόρης του ελαφρόμυαλου πολιτικά Μητσοτάκη, ακολουθώντας την στο νέο κόμμα.Με δεδομένο ότι υποψήφιος δήμαρχος του νομού μας έχει στηρίξει φανερά την Ντόρα τότε στις εσωκομματικές διαδικασίες αλλά και μετέπειτα σε κάθε ευκαιρία δεν κρύβει την συμπάθειά του τι στάση πρέπει να κρατήσω εγώ ο ΝΔκράτης; Να τον ψηφίσω για να γίνει δήμαρχος και στις 21 Νοεμβρίου να δηλώσει ότι προσχωρεί στο υπό ίδρυση κόμμα ή να μην τον ψηφίσω αντιμετωπίζοντάς τον σαν "εν δυνάμει" εχθρό του κόμματος και ας κερδίσει τον δήμο όποιος και να είναι;Επειδή η αυτά που λέω μπορεί και να θεωρηθούν προβοκατόρικα δηλώνω ότι δεν έχω σκοπό να ζημιώσω κανέναν από τους υποψηφίους με το χρίσμα της ΝΔ αλλά περιμένω μέσα στις δύο, περίπου, εβδομάδες οι συγκεκριμένοι να δεσμευθούν ότι θα τιμήσουν την ψήφο που τους δίνω εγώ ο ΝΔκράτης και ότι αύριο-μεθαύριο δεν θα παίξουν παιχνίδια εις βάρος μου εκμεταλλευόμενοι την ψήφο μου για προσωπικό τους συμφέρον.Επίσης δεν πιάνει το: Εμένα με ψήφισαν και από άλλες παρατάξεις γιατί, σ' αυτήν την περίπτωση, ας κατέβαινε τελείως ανεξάρτητος χωρίς στηρίξεις και τα συναφή.Η ΝΟΔΕ της Ν. Δημοκρατίας του νομού πώς βλέπει τα πράγματα; Θα κάνει κάποια ανακοίνωση ή θα συγκεντρωθεί κατόπιν εορτής για να αντιμετωπίσει τυχόν γεγονότα; Θα αφήσει να παιχθεί άσχημο παιχνίδι εις βάρος του κόμματος από κάθε δήθεν επειδή σαν όργανο δεν βρήκε, μετά από πέντε μήνες, ακόμη τον βηματισμό του;Μήπως πρέπει να δράσει σήμερα και όχι αύριο;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ο δήµος είναι χρεωµένος µε 75 εκατοµµύρια ευρώ!!!


Σε δεινή πολιτική θέση έχει περιέλθει η δημοτική αρχή μετά τις αποκαλύψεις για την επικείμενη ένταξη του δήμου Ιωαννιτών σε πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης.Με µία αντιφατική ανακοίνωση, η δηµοτική αρχή από τη µία σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβληµα µε τα οικονοµικά του δήµου (!) και από την άλλη αφήνει να εννοηθεί ότι οι οφειλές δηµιουργούνται επειδή υπάρχουν εργαζόµενοι που πρέπει να πληρώνονται.Η ανακοίνωση δεν έχει σοβαρά επιχειρήµατα. Η δηµοτική αρχή ανατρέχει στο 1980 και στο πώς τότε πωλούνταν οικόπεδα του δήµου για να πληρώνονται οι υπάλληλοι. Για τα σηµερινά δεδοµένα δεν παρατίθεται κανένα στοιχείο.Ο δήµος είναι χρεωµένος µε 75 εκατοµµύρια ευρώ περίπου. Την ίδια στιγµή οι ληξιπρόθεσµες οφειλές του, όπως αποκάλυψε χθες ο «Ηπειρωτικός Αγών» ανέρχονται σε 14,5 εκατοµµύρια ευρώ. Από αυτά τα χρήµατα, τα 11 εκατοµµύρια ευρώ ο δήµος έπρεπε να τα καταβάλλει σε εκείνους που τα χρωστάει εδώ και ένα τρίµηνο. Η κατάσταση είναι απελπιστική.

Απλήρωτοι και οι εργαζόμενοι
«Η δηµοτική αρχή έχει τονίσει πολλές φορές ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβληµα µε τα οικονοµικά του δήµου. Υπάρχουν εξυπηρετούµενες δανειακές υποχρεώσεις, οι οποίες έχουν αναλυθεί και δηµοσιοποιηθεί. Έγιναν έργα που αλλάζουν τα Γιάννινα, υπάρχουν εργαζόµενοι που πρέπει να πληρώνονται. Εκτός κι αν θέλουν την πόλη υπανάπτυκτη και την απόλυση των εργαζοµένων, οπότε θα πρέπει να το πουν» αναφέρεται στην ανακοίνωση της δηµοτικής αρχής.Το παράδοξο στην όλη ιστορία είναι ότι αυτή τη στιγµή οι εργαζόµενοι στις δηµοτικές επιχειρήσεις, στο πνευµατικό κέντρο, τη ΔΕΤΑΙ, την ΑΔΕΙ, είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις ή τέσσερις µήνες και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Αυτό βέβαια ουδόλως δείχνει να απασχολεί τους δηµοτικούς άρχοντες που επιτίθενται σε όσους θίγουν οικονοµικά ζητήµατα σε προεκλογική περίοδο: «Η επαναφορά του ζητήµατος λίγο πριν τις εκλογές εξυπηρετεί µικροπολιτικάντικες σκοπιµότητες και όσα γράφονται είναι ευφάνταστα σενάρια, που µόνο ζηµιά προκαλούν στην πόλη».

Τι προβλέπεται για το δήμο

Δεν είναι όµως ευφάνταστο σενάριο η διάταξη του Καλλικράτη που προβλέπει ένταξη σε πρόγραµµα οικονοµικής εξυγίανσης όσων δήµων είναι υπερχρεωµένοι. Το πρόγραµµα θα εκτελείται υπό τις εντολές «τρόικας» του υπουργείου Εσωτερικών. Ο δήµος Ιωαννιτών φιγουράρει στις πρώτες δέκα θέσεις των πιο χρεωµένων δήµων σε όλη τη χώρα. Τα χρέη προς τις τράπεζες και το Ταµείο Παρακαταθηκών φτάνουν τα 32.433.246 ευρώ. Οι συνολικές του οφειλές αγγίζουν τα 75 εκατοµµύρια ευρώ. Με αυτούς τους αριθµούς ο δήµος είναι αδύνατον να αποφύγει το πρόγραµµα εξυγίανσης.

Έμμεση πρόσκληση στην τρόικα

Η δηµοτική αρχή δεν παριστάνει τυχαία πως όλα βαίνουν καλά στο δηµαρχείο. Ξέρει και εκείνη ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, όπως επίσης γνωρίζει ότι οι τράπεζες αρνούνται πλέον να συνάψουν νέα δάνεια µαζί της. Η τελευταία προσπάθεια της ΔΕΥΑΙ να πάρει δάνειο ύψους 16,5 εκατοµµυρίων ευρώ δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον των τραπεζών. Ο Καλλικράτης δίνει τη δυνατότητα σε έναν χρεωµένο δήµο να εκπονήσει ο ίδιος πρόγραµµα εξυγίανσης. Το γεγονός ότι δηµοτική αρχή δεν παραδέχεται την ύπαρξη οικονοµικού προβλήµατος, ισοδυναµεί µε έµµεση πρόσκληση στο κράτος να αναλάβει εκείνο την κατάσταση. Έτσι τα Γιάννενα θα τελούν υπό τις εντολές της «τρόικας» του υπουργείου Εσωτερικών. Πάντως η αντιπολίτευση έχει ξεκαθαρίσει στο πρόγραµµα της ότι επιθυµεί να «καταρτίσει η ίδια πρόγραµµα εξυγίανσης για να προλάβει η πόλη την αναγκαστική ένταξη στο πρόγραµµα του υπουργείου».

Δυο γιατροί από τα Γιάννινα σε κύκλωμα προμήθειας υλικών

Ελληνικές και διεθνείς αρχές εξετάζουν την υπόθεση

Δυο Πανεπιστημιακοί γιατροί από τα Γιάννινα, από τους περίπου 20 του πανελληνίου κυκλώματος, φέρονται να εμπλέκονται, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, σε υπόθεση με παράνομες προμήθειες ορθοπεδικού υλικού, που έχει αρχίσει να ξετυλίγεται, τόσο από ελληνικές, όσο και από διεθνείς αρχές.Οι δυο γιατροί προωθούσαν τα υλικά συγκεκριμένης εταιρίας, με αποτέλεσμα μέσα σε μια διετία, να της έχουν ανεβάσει το «τζίρο» κατά 550.000 ευρώ. Ας σημειωθεί ότι η προμήθεια, που έδινε ο αντιπρόσωπος της εταιρίας έφτανε το 20% επί του τζίρου που πραγματοποιούσε ο κάθε γιατρός!Σύμφωνα με στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή», υπάρχει μια λίστα από 15 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, όπου αναφέρονται χωρίς να κατονομάζονται οι γιατροί με τους οποίους συνεργαζόταν το κύκλωμα και τα ποσά που... τζιράριζε για την εταιρία ο κάθε ένας.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι δυο Πανεπιστημιακοί γιατροί των Ιωαννίνων, είχαν πραγματοποιήσει από τους πιο μικρούς… τζίρους, αφού μόνο ένας γιατρός από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έκανε τζίρο περίπου 2,7 εκατ. ευρώ για τη διετία 2003 – 2004! Ένας άλλος στην Αθήνα, έχει δώσει στην εταιρία 1,1 εκατ. ευρώ, δύο ακόμη στο «Ερρίκος Ντυνάν» 1,1 εκατ. ευρώ και τρεις ορθοπεδικοί στο ΚΑΤ, 1,1 εκατ. ευρώ κατά το ίδιο διάστημα.Στο «ΝΙΜΤΣ» δύο ορθοπεδικοί απέφεραν στη εταιρία 1,05 εκατ. ευρώ, στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ένας ακόμη 572.000 ευρώ, ενώ ένας άλλος καθηγητής, από το ΑΠΘ 400.000 ευρώ! Για το θέμα η Εισαγγελέας Εφετών και δυο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ ζήτησαν τη βοήθεια της ευρωπαϊκής δικαστικής συνεργασίας, με στόχο να αντλήσουν στοιχεία για την υπόθεση των ορθοπεδικών υλικών της εταιρείας Depuy International. Μέχρι σήμερα, έχουν δοθεί έντεκα φάκελοι στις ελληνικές αρχές, εννέα από τους οποίους προέρχονται από το «Γραφείο Σοβαρής Απάτης» του Ηνωμένου Βασιλείου και οι δύο από τις αντίστοιχες αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών!

Η ΒΟΗΘΕΙΑ

Αμερικανικές αρχές, που μετέχουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης, έχουν υποσχεθεί να βοηθήσουν παρέχοντας πρόσθετα στοιχεία, ώστε να διαπιστωθούν, αν υπάρχουν, ποσά που δεν δικαιολογούνται από τη μισθοδοσία των γιατρών κτλ. Τέλος, το ΣΔΟΕ, φαίνεται ότι θα ολοκληρώσει έως τα τέλη Νοεμβρίου την επεξεργασία τραπεζικών στοιχείων, που αφορούν τις εταιρείες οι οποίες πλήρωναν, όσο και τους ιατρούς που ήταν αποδέκτες αυτών των πληρωμών, με στόχο να οδηγηθεί η υπόθεση στη δικαιοσύνη.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

«Να αποφύγουμε το μνημόνιο Γκόντα»

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΦΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

«Να αποφύγουμε το μνημόνιο Γκόντα».Αυτό προσπαθεί να αποφύγει η παράταξη «Ενότητα Πολιτών». Στο πρόγραμμά της αναφέρει ότι θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που δίνει ο Καλλικράτης για έγκαιρη κατάρτιση προγράμματος εξυγίανσης από τον ίδιο το δήμο, προκειμένου τα Γιάννενα να γλιτώσουν την αναγκαστική ένταξη στο πρόγραμμα της «Τρόικας».Χθες ο Φίλιππας Φίλιος μιλώντας στα Ζευγάρια και τη Λούτσα εξειδίκευσε τις προτάσεις για τα οικονομικά του δήμου. Προανήγγειλε τη ρύθμιση των χρεών του δήμου ουσιαστικά με πρόγραμμα εξυγίανσης και την προσπάθεια είσπραξης των οφειλών προς το δημαρχείο επίσης με ρύθμιση, όπου χρειάζεται. Τόνισε ότι θα καταργήσει όλες τις «δήθεν» συμβάσεις έργου που «κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως και εισπράττονται από ανθρώπους που δεν τους έχει δει ποτέ και κανένας». Ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» επανέλαβε και μέτρα που είχε εξαγγείλει με πρόσφατη επιστολή του στον «Ηπερωτικός Αγών» όπως η μείωση του δημοτικού φωτισμού, η εφαρμογή κερδοφόρου μοντέλου ανακύκλωσης κ.λπ.«Η πολιτική της δημοτικής αρχής οδηγεί τον Δήμο στην επιτήρηση. Αν δεν ανατραπεί το καθεστώς τους, οι πολίτες των Ιωαννίνων θα πληρώνουν διπλό μνημόνιο. Το δεύτερο, του κ. Γκόντα μπορούμε να το αποφύγουμε», τόνισε ο κ. Φίλιος.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Life Style και πραγματικοί άνθρωποι


Παγκόσμια ήταν η συγκίνηση για τη σωτηρία των 33 ανθρακωρύχων της Χιλής. Έλαμψε ο φυσικός αρχηγός των ανθρακωρύχων, Λουίς Ουρσούα, του οποίου η οικογένεια υπήρξε θύμα της βαρβαρότητας της χούντας του Πινοσέτ. Με τους 33 ανθρακωρύχους εμφανίστηκε στις οθόνες της τηλεόρασης ένας διαφορετικός τύπος ανθρώπου από αυτό που προβάλλουν κατά κανόνα τα μέσα πληροφόρησης. Οι ήρωες αυτών των ημερών δεν ήταν κάποιο μοντέλο που μπήκε σε στρατώνα το βράδυ. Δεν πρόκυψε από το ερώτημα ποιος τα έχει με ποια και γιατί τον εγκατέλειψε. Αντίθετα, ήταν άνθρωποι του καθημερινού μόχθου και πόνου. Δεν προερχόταν από τον κόσμο της νύκτας, ή του βαριέμαι γιατί δεν έχω τι να κάνω. Αλλά ήταν άνθρωποι με ατομικό ταλέντο και ταυτόχρονα συλλογικότητα.Η υπόθεση των 33 ανθρακωρύχων της Χιλής ανέδειξε πολλαπλά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, ιδιαίτερα σήμερα, εποχή κρίσης. Ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα που αναδείχτηκε ήταν το ποια πρότυπα η ελληνική τηλεόραση. Σε τι εκπαιδεύει τον καθημερινό πολίτη. Ποιόν τον καλεί να θεωρήσει ως παράδειγμα προς «μίμηση». Να επιλέξει να ακολουθήσει στην επαγγελματική του σταδιοδρομία.Οι 33 της Χιλής, μας θύμισαν το ερώτημα κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί ως η σημαντικότερη προοπτική για τη χώρα η ξαπλώστρα στη Μύκονο (σίγουρα απαραίτητη, αλλά ανεπαρκής ως κοινωνικό ιδεώδες); Ή μήπως τα βαμμένα κοριτσάκια που περιφέρουν τα αδιέξοδά τους στα μεσημεριάτικα ή οι χουλιγκάνοι που τα σπάνε όλα; ΄Η μήπως, αντίθετα, όπως θα ήταν πιο σοφό, το πρότυπο θα έπρεπε να είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας στον τομέα των νέων τεχνολογιών; Μια νέα επιστήμονας με προοπτική λαμπρής καριέρας στην έρευνα και στη διδασκαλία. Ένας ταλαντούχος τεχνίτης που μετατρέπει την απλή δουλειά σε κομψοτέχνημα; Ένας εργάτης ή υπάλληλος που δρα αποτελεσματικά και συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας της χώρας; Και πάνω από όλα ένας πολίτης που μάχεται και θέλει να συμβάλλει σε ένα διαφορετικό μέλλον για τον τόπο;Το τι προβάλλεται στην ελληνική εικόνα από το πρωί ίσαμε το βράδυ καθορίζει δύο υποδείγματα για όλους μας, ιδιαίτερα για την νέα γενιά. Το ένα είναι η ιεράρχηση των επαγγελματικών και άλλων δραστηριοτήτων. Το δεύτερο που συνδέεται με αυτό είναι η ιεράρχηση τύπων προσωπικοτήτων. Η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι μόνο κρίση οικονομική ή ακόμα και πολιτική. Είναι, ταυτόχρονα και κρίση ηθικής καθώς και πνευματική. Οι προσανατολισμοί που «παίζουν» κάθε ημέρα σε πολλά μέσα ενημέρωσης, αλλά και στα κουτσομπολιά και την ψυχαγωγία της καθημερινότητας του Έλληνα πολίτη, παράγουν μια αυθόρμητη ιεράρχηση αξιών, αρχών, επαγγελματικών προσανατολισμών, ηθικής και κοινωνικής συμπεριφοράς. Σύμφωνα με τα πρότυπα που παράγονται σε «τέτοιους τόπους», ως το πλέον σπουδαίο, ενδιαφέρον και παραγωγικό μπορεί να θεωρείται ότι απαξιώνετε από μόνο του. Ότι στηρίζεται στην αρπαχτή και στο κολλητήρι. Το δε κουτσομπολιό αναπαράγεται ως να επρόκειτο για τον σημαντικότερο τρόπο παραγωγής και διανομής γνώσης. Σε αυτόν τον κατηφορικό κόσμο, η άνοδος των Χιλιανών ανθρακωρύχων από τα έγκατα της γης στην επιφάνεια, ήταν ένα χαστούκι και ένα μήνυμα, όχι μόνο συγκίνησης, αλλά και της ύπαρξης ενός διαφορετικού κόσμου, πιο δύσκολου, αλλά και πιο ενδιαφέροντος από εκείνον που μας πλασάρουν στους μέσους όρους μιας κακής καθημερινότητας.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι


Πότε είναι άκυρο ένα ψηφοδέλτιο; Οι περισσότεροι απ’ τους ψηφοφόρους ξέρουν τα βασικά. Δηλαδή όταν μουτζουρώνεις το ψηφοδέλτιο ή έχει πάνω κάποια περίεργα σημάδια που ενδεχομένως δεν μπορείς να κατανοήσεις.Επίσης, οι ψηφοφόροι γνωρίζουν την περίπτωση να είναι άκυρο ένα ψηφοδέλτιο που τους έδωσε «ένας φίλος» σταυρωμένο, για να μην κάνουν καμιά… στραβή μέσα στην κάλπη.Παρόλα αυτά, πρέπει να προσέξουμε κι άλλα πολλά για να μη χαθεί η ψήφος, αφού πήραμε και την απόφαση για συμμετοχή στις τοπικές εκλογές, που μάλλον δεν ήταν και εύκολη ή συνοδευόμενη από τον ενθουσιασμό -οι παλαιότεροι θα το θυμούνται- των πρώτων μεταπολιτευτικών χρόνων, όπως δείχνουν και όλες οι δημοσκοπήσεις.Τέλος πάντων, αν πρέπει οι ψηφοφόροι να προσέξουν μια φορά, οι δικαστικοί και εκλογικοί αντιπρόσωποι πρέπει να έχουν τα μάτια τους … δεκατέσσερα, όπως φαίνεται και από σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.Τα σημαντικότερα απ’ αυτά που πρέπει να προσεχθούν για να άκυρη μία ψήφος είναι:
1. Όταν υπάρχουν εγγραφές ή διαγραφές, κατά τη διάταξη του άρθρου 27, παρ. 7 του Ν. 3852/ 2010.
2. Αν έχει σχήμα, διαστάσεις ή μορφή που διαφέρουν, κατά τρόπο εμφανή, από τα οριζόμενα.
3. Αν έχει τυπωθεί σε χαρτί ή με μελάνι που το χρώμα του διαφέρει, κατά τρόπο εμφανή, από αυτό που ορίζεται.
4. Αν έχουν σημειωθεί σε οποιαδήποτε πλευρά του λέξεις, φράσεις, υπογραμμίσεις, στίγματα ή άλλα σημεία, εφόσον αποτελούν διακριτικά γνωρίσματα, που παραβιάζουν με τρόπο προφανή το απόρρητο της ψηφοφορίας.
5. Αν βρεθεί στο φάκελο με ένα ή περισσότερα άλλα έγκυρα ή άκυρα ψηφοδέλτια του ίδιου ή διαφορετικού συνδυασμού ή με λευκά.
6. Αν βρεθεί μέσα σε φάκελο, που δεν είναι σύμφωνος με τις ρυθμίσεις του άρθρου 46 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΔΚ, κυρωτ. Ν. 3463/ 2006, Α’ 114). Δηλαδή, εάν σημειωθούν πάνω στον φάκελο στίγματα, σημεία ή λέξεις που μπορούν να θεωρηθούν διακριτικά γνωρίσματα που παραβιάζουν με τρόπο προφανή το απόρρητο της ψηφοφορίας.
Ωστόσο, υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις για κάθε μία από τις ανωτέρω που το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί διαφορετικά, αλλά δεν πρέπει να σπαζοκεφαλιάζετε. Ας κρατήσουμε τη χαρακτηριστικότερη αυτών.Όπως η περίπτωση «με ψηφοδέλτιο που έχει εκτυπωθεί για άλλη δημοτική ή τοπική κοινότητα της ίδιας εκλογικής περιφέρειας, και βρίσκεται σε εκλογικό τμήμα άλλης δημοτικής ή τοπικής κοινότητας, τότε λαμβάνονται υπόψη οι σταυροί προτίμησης για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, εφόσον έχουν τεθεί σύμφωνα με το άρθρο 27, παρ. 2 του Ν.3852/2010. Σε περίπτωση, όμως, που έχει εκτυπωθεί για άλλη δημοτική ή τοπική κοινότητα διαφορετικής εκλογικής περιφέρειας, τότε δεν λαμβάνονται υπόψη οι σταυροί προτίμησης για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Το ψηφοδέλτιο όμως προσμετράται υπέρ του συνδυασμού».

Τροπολογία για το επίδομα στους συνταξιούχους


Κατατίθεται σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, τροπολογία για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης έως 300 ευρώ, ανάλογα με το εισόδημά τους, στο σχέδιο νόμου "Ηλεκτρονική καταχώριση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών πράξεων".Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα με την καταβολή της σύνταξης από κάθε ταμείο και το Δημόσιο, πλην του ΟΓΑ, για συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω.
- Το επίδομα των 300 ευρώ δικαιούνται συνταξιούχοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
- Το επίδομα των 200 ευρώ συνταξιούχοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ.
- Το επίδομα των 100 ευρώ συνταξιούχοι με ατομικό εισόδημα από 8.500 μέχρι 10.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 16.500 ευρώ.
- Το επίδομα δικαιούνται και κατηγορίες κάτω των 60 ετών, όπως χήρες που συνταξιοδοτούνται λόγω του θανάτου του συζύγου, τέκνα έως 18 και έως 24 ετών που σπουδάζουν και λαμβάνουν τη σύνταξη του θανόντος πατέρα και συνταξιούχοι με αναπηρία 67% και άνω.
- Το επίδομα αυτό δεν μπορεί να κατασχεθεί για χρέη προς το δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα.

Κλειστά τα μουσεία σήμερα


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι του ΥΠ.ΠΟ, που έχουν συγκεντρωθεί και σήμερα έξω από το υπουργείο Πολιτισμού. Σε ένδειξη συμπαράστασης απεργούν όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου.Στον αγώνα των συμβασιούχων συμπαρίσταται η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φυλάξεως αρχαιοτήτων που προειδοποιεί-με σχετική ανακοίνωση- ότι σήμερα, 27 Οκτωβρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι, απο τις 8 το πρωϊ μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι. Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι και η αναγνώριση της έκτης ημέρας εβδομαδιαίας εργασίας ως συντάξιμης.

Επιδείνωση του καιρού


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, προβλέπει έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, για σήμερα, που βαθμιαία θα επεκταθούν εως το απόγευμα σε όλη τη χώρα.Ιδιαιτέρα για την Αττική προβλέπονται καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές, από το μεσημέρι.Από το απόγευμα της Τέταρτης, τα ισχυρά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα βαθμιαία θα ασθενήσουν και την Πέμπτη θα περιοριστούν σταδιακά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκανησα και θα εξασθενήσουν.Παράλληλα από το βραδυ της Τέταρτης στο βόρειο Αιγαίο και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση και σε ορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής Ελλάδας θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Ο Δήμος Άνω Πωγωνίου επισημαίνει ότι υπάρχει μελέτη για αιολικό πάρκο


Ο Δήμος Άνω Πωγωνίου διευκρινίζει με ανακοίνωσή του, ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου συνέταξε μελέτη για την κατασκευή του Αιολικού Πάρκου στο Όρος Νεμέρτσικα, η οποία παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2008 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Άνω Πωγωνίου στο Κεφαλόβρυσο, στο πλαίσιο του έργου: «Πλαίσιο ανάπτυξης διασυνοριακής επιχειρηματικότητας- "ΕΡΜΗΣ"» και μία εβδομάδα αργότερα στα Ιωάννινα.Κατά την εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε και η μελέτη για την κατασκευή του έργου Αθλητικές Εγκαταστάσεις στο όρος Νεμέρτσικα στη θέση Πωγωνίσκος, η οποία έχει συνταχθεί από ιδιώτες μελετητές και εγκριθεί από την Διευθύνουσα Υπηρεσία Τ.Υ.Δ.Κ.Οι ανωτέρω μελέτες, σημειώνονται στην ανακοίνωση, βρίσκονται στο Δημοτικό Κατάστημα στο Κεφαλόβρυσο, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Ο «Καλογιάννης» κάνει τις πλάτες στα αρπακτικά που ονειρεύονται να «φάνε» την ΔΩΔΩΝΗ


Ο κ. Καλογιάννης προκάτοχος του «πολεοδομικού τίποτα» και της τσιμεντοποίησης των πάντων που προωθεί και η δήθεν ‘πράσινη ανάπτυξη’ του ΠΑΣΟΚ και του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο υφυπουργός που δεν μπόρεσε να ορθώσει ανάστημα για το ίδιο του το Ρυθμιστικό σχέδιο και επέτρεψε στο ΚΤΕΛ να σταθμεύει όπου θέλει, επαναλαμβάνει τις προτάσεις ξεπουλήματος της ΔΩΔΩΝΗΣ.Πιστός στα πιο αποτυχημένα δόγματα του καπιταλισμού, προτείνει την είσοδο της εταιρίας στο χρηματιστήριο, την οριστική της ιδιωτικοποίηση και την καταστροφή της κτηνοτροφίας. Ποιος πιστεύει ότι κατά τη μετοχοποίηση της εταιρίας ‘θα προτιμηθούν οι κτηνοτρόφοι στη δημόσια εγγραφή’ σε περίοδο οικονομικής κρίσης και πιστωτικής αναξιοπιστίας του καπιταλιστικού συστήματος;Ο κ. Καλογιάννης θα πρέπει να θυμηθεί ότι ανάλογες προτάσεις της δικής του κυβέρνησης, τις πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων οι κτηνοτρόφοι με τον αγώνα τους. Αυτός ο αγώνας κράτησε κερδοφόρα και ζωντανή τη ΔΩΔΩΝΗ, την οποία τώρα το ΠΑΣΟΚ θέλει να ξεπουλήσει όσο-όσο, εφαρμόζοντας την πολιτική του μνημονίου.Η ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να απεμπλακεί από την ΑΤΕ άμεσα και ο κ. Καλογιάννης να θυμηθεί το έγκλημα που έκανε η κυβέρνησή του εμπλέκοντας τη γαλακτοβιομηχανία με την τράπεζα.Η ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να περάσει άμεσα στον έλεγχο των κτηνοτρόφων, των μοναδικών που μπορούν να τη λειτουργήσουν μακριά και έξω από κάθε σκοπιμότητα και προς όφελος των καταναλωτών. Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με ένα τρόπο. Να περάσει σε πρωτοβάθμιους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, κάτω από κρατική στήριξη και εργατικό έλεγχο.Καμία υποχώρηση στη ΔΩΔΩΝΗ. Καταδίκη στις δυνάμεις του μνημονίου που την επιβουλεύονται.


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο

Ανοιχτή ρήξη με το Υπουργείο

ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Αποφασισμένοι να αντιδράσουν με κάθε τρόπο στο σχεδιασμό της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για τη νέα πραγματικότητα που επιχειρεί να εφαρμόσει στα ΑΕΙ της χώρας, δηλώνουν οι περισσότεροι πρυτάνεις των Ελληνικών Πανεπιστημίων.Οι πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ της χώρας βρέθηκαν προ εκπλήξεως τις προηγούμενες ημέρες κατά την διάρκεια της 65ης Συνόδου των πρυτάνεων, όταν η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου παρουσίασε τις προτάσεις του υπουργείου για τη νέα μορφή των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας. Μία πρόταση που αντιμετωπίζει, όπως σημείωσε η υπουργός τα τρέχουσα οικονομικά προβλήματα και δίνει νέα προοπτική στα Πανεπιστήμια.Μία σειρά ωστόσο σημαντικών παραμέτρων στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας βρήκε κάθετα αντίθετους τις περισσότερες πρυτανικές αρχές, που αφού μελέτησαν το σχέδιο, προχώρησαν στην απόρριψή του, ζητώντας από την υπουργό να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη της εκπόνησης ενός νέου πλαισίου προτάσεων στα ζητήματα όπου οι ίδιοι θεωρούν ότι χρειάζονται αλλαγές.Όπως σημείωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν είναι δυνατόν να μιλάμε σήμερα για την παραβίαση του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων και για ένα μοντέλο διοίκησης ακαδημαϊκής λειτουργίας που θα οδηγήσει σταδιακά στην απαξίωση των ΑΕΙ.«Δε γίνεται να επιβληθεί μια ξένη διοίκηση στα Πανεπιστήμια και στις σχολές. Οι πανεπιστημιακοί νιώθουν την ακύρωση σε αυτό που κάνουν. Ο κανόνας είναι ότι πολλοί συνάδελφοι παράγουν σημαντικό έργο και προσφέρουν σε υψηλό επίπεδο. Δεν πρέπει να γενικεύονται οι αφορισμοί και αυτό το παρατηρούμε κυρίως από αθηναϊκά ΜΜΕ. Στο κείμενο της υπουργού παρατίθενται όλες οι κατηγορίες που εκτοξεύονται διαχρονικά σε βάρος των Πανεπιστημίων, με τρόπο που το υπουργείο να δείχνει ότι επιβλέπει αναγκαστικά τα ΑΕΙ αφού δεν τα εμπιστεύεται. Έχουμε την υποψία ότι με το μοντέλο της διοίκησης που προωθείται ανοίγει ο δρόμος για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και από την άλλη να κλείνουν εύκολα κάποια τμήματα λόγω περικοπών στον δημόσιο τομέα», σημείωσε ο κ. Αλμπάνης.

Οι αντιπρυτάνεις
Τον λόγο στη συνέντευξη τύπου πήραν και οι αντιπρυτάνεις με τον Γ. Καψάλη να χαρακτηρίζει περισσότερο τολμηρές τις προτάσεις της πλειοψηφίας των ΑΕΙ από αυτές του υπουργείου.«Είναι πιο ριζοσπαστικές οι προτάσεις και οι απόψεις μας από αυτές που περιλαμβάνονται στο κοινό ψήφισμα καθώς εκεί έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις. Δεν θα γίνει συζήτηση για το κείμενο του υπουργείου, αλλά θα προτείνουμε οι ίδιοι», τόνισε ο κ. Καψάλης.Ο Βενετσάνος Μαυρέας πρόσθεσε πως το μοντέλο διοίκησης που προτείνει το υπουργείο ακυρώνει τα όποια θετικά σημεία υπάρχουν σε αυτό, «γιατί μέσα στην προσπάθεια αυτή εισάγει ένα μοντέλο διοίκησης που λειτουργεί στις ΗΠΑ, αλλά στην Ελλάδα και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορεί να εφαρμοστεί».Τέλος ο Ισαάκ Λαγαρής αναφέρθηκε σε επιμέρους ζητήματα που συζητήθηκαν στην προσύνοδο, σημειώνοντας πως προγράμματα όπως η «Διαύγεια» είναι αδύνατο να λειτουργήσουν εντός των χρονικών πλαισίων που έχουν τεθεί λόγω μιας σειράς προβλημάτων και της αξεπέραστης ακόμη γραφειοκρατίας.

Αντιδρά η ΔΗΠΑΚ
Στο ίδιο πλαίσιο αντίδρασης με αυτό των πρυτανικών αρχών κινείται και η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της και μέλη του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ, Δημήτρης Νούτσος και Κώστας Αλυσανδράκης εξέφρασαν την έντονη δυσφορία της ακαδημαϊκής κοινότητας για το προτεινόμενο σχέδιο διοίκησης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.«Θέλουν να μας αναγκάσουν να ανατρέξουμε σε σπόνσορες και να ζητάμε δίδακτρα από τους φοιτητές. Ως παράταξη θα προσπαθήσουμε να περάσουμε το μήνυμα των κινητοποιήσεων και των αντιδράσεων. Δεν γίνεται σήμερα να συζητάμε για οπισθοδρόμηση των Πανεπιστημίων και να πηγαίνουμε 50 χρόνια πίσω», σημείωσε ο κ. Νούτσος.Από την πλευρά του ο Κ. Αλυσανδράκης σημείωσε πως με το σχέδιο αυτό το πτυχίο δεν θα έχει επιστημονικό αντικείμενο, επομένως και βάση διεκδίκησης επαγγελματικών δικαιωμάτων.«Είναι μια προσπάθεια προώθησης της εργασιακής ανασφάλειας και της ημιαπασχόλησης για τις βασικές ανάγκες των επιχειρήσεων. Η όποια έρευνα θα γίνεται στα Πανεπιστήμια θα πωλείται ως καινοτόμος ιδέα σε επιχειρήσεις και τα Πανεπιστήμια θα προσφέρουν ευκαιρίες επένδυσης. Όλα αυτά βέβαια αφορούν τον κόσμο και η πρώτη απάντηση θα πρέπει να δοθεί στις εκλογές. Μαυρίστε τους. Δεν είναι σημερινή ανακάλυψη του ΠΑΣΟΚ το σχέδιο αυτό, αφού η Ν.Δ. είχε φροντίσει να προλειάνει το έδαφος, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εξυπηρετώντας τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου για την καταπάτηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων 150 ετών», σημείωσε ο κ. Αλυσανδράκης.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Στην Πρέβεζα ο Βαγγέλης Αργύρης


Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βαγγέλης Αργύρης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αρβανίτη και περιφερειακούς συμβούλους, περιόδευσε στην Τύρια και στην Κρανιά Πρέβεζας. Ο κ. Αργύρης μίλησε για το πρόγραμμα του συνδυασμού του και αναφέρθηκε ειδικότερα στα θέματα της κτηνοτροφίας αλλά και τις υποδομές που έχει ανάγκη η περιοχή. Τόνισε ότι η παράταξη «Ήπειρος- τόπος να ζεις» εγγυάται ότι η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ θα παραμείνει αποκλειστικά στα χέρια των παραγωγικών δυνάμεων της Ηπείρου. Μάλιστα ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής στην Περιφέρεια, η οποία επεξεργάζεται πρόταση για την απόκτηση από τους Ηπειρώτες παραγωγούς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρίας, για να μην τεθεί ξανά στο μέλλον θέμα πώλησής της σε ιδιωτικά συμφέροντα.Τέλος ο κ. Αργύρης αναφέρθηκε στη σύνδεση της περιοχής με την Εγνατία και τόνισε ότι η περιοχή έχει υποστεί χρόνιο εμπαιγμό από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και τον νομάρχη Ιωαννίνων με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην έχει προχωρήσει η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι το έργο θα βρίσκεται στον άμεσο σχεδιασμό της νέας Περιφερειακής Διοίκησης, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Λύση στο θέμα του Μεσοποτάμου από το ΚΑΣ


Μια σημαντική συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, και στην όποια υπήρξαν θετικές γνωμοδοτήσεις σε θέματα που αφορούν το Νομό Πρέβεζας και ιδιαίτερα τον Δήμο Φαναρίου.Αφενός κηρύχτηκε η οριοθέτηση των αρχαιολογικών χώρων του Νεκρομαντείου και της Εφύρας αφετέρου και αυτό είναι το πιο σημαντικό, δόθηκε η έγκριση χρήσης γης εντός του οριοθετημένου οικισμού του Μεσοποτάμου, στον οποίο εκπονείται Πολεοδομική Μελέτη.Η δεύτερη αυτή απόφαση – γνωμοδότηση ουσιαστικά αντιμετωπίζει θετικά μια σοβαρή εκκρεμότητα που ταλάνιζε το Δ.Δ. Μεσοποτάμου για πολλά χρόνια και δίνει πλέον τη δυνατότητα στις υπηρεσίες της Νομαρχίας, αφού ολοκληρωθεί από το Δήμο η Πολεοδομική Μελέτη να προχωρήσουν στη διανομή οικοπέδων.Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, οι οποίοι θέλουν να οικοδομήσουν αλλά δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα λόγω έλλειψης οικοπέδων, αφού είναι γνωστό ότι στην περιοχή του Μεσοποτάμου υπάρχουν σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι γύρω από τον οικισμό.Οι υπηρεσίες της Νομ/κής Αυτοδιοίκησης και προσωπικά ο ίδιος ο Νομάρχης, όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αλλά δυστυχώς πότε το Γενικό Πολεοδομικό του Δήμου, πότε οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού οι οποίες καθυστερούν να φέρουν το θέμα προς συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, καθυστερούσαν την επίλυσή του.Mετά όμως την θετική γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ δρομολογούνται πλέον θετικές εξελίξεις στο θέμα και ήδη οι πολίτες του Μεσοποτάμου, έστω και αργά, νοιώθουν ότι μπορεί ένα όνειρο ζωής να γίνει πραγματικότητα.Ο Νομάρχης Πρέβεζας κος Βασίλης Ιωάννου μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση του Κ.Α.Σ δήλωσε χαρακτηριστικά:«Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο θέμα είχε για πολλά χρόνια βαλτώσει. Η προηγούμενη Κυβέρνηση παρά τις συνεχείς οχλήσεις και τα υπομνήματα μας δεν έδειξε την δέουσα ευαισθησία απέναντι στους πολίτες του Μεσοποτάμου. Τη λύση στο πρόβλημα έδωσε για μια ακόμη φορά η Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κα Μενδώνη, η οποία ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες έφερε το φάκελο προς γνωμοδότηση στο ΚΑΣ.Οφείλω δημόσια να την ευχαριστήσω γιατί κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δώσει θετική γνωμοδότηση σε ένα χρόνιο και καθολικό αίτημα των κατοίκων του Μεσοποτάμου.Θέλω, επίσης να ευχαριστήσω τον κο Ρήγινο, Προϊστάμενο της ΛΓ΄ΕΠΚΑ, και τους συνεργάτες του διότι μέσα από τις αλλεπάλληλες συσκέψεις και συναντήσεις που είχαμε μαζί τους, υιοθέτησαν τις προτάσεις μας και διευκόλυναν την τελική απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.Απομένει πλέον ο Δήμος Φαναρίου να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες και να εξασφαλίσει τους πόρους ώστε σύντομα να ολοκληρωθεί και να μας παραδοθεί η Πολεοδομική Μελέτη του Οικισμού, η οποία είχε διακοπεί.Oι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομ/κής Αυτοδιοίκησης ήδη έχουν δρομολογήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την διανομή των οικοπέδων και ελπίζουμε πολύ σύντομα, αυτή η σημαντική εκκρεμότητα να λυθεί και οι πολίτες του Μεσοποτάμου να αποκτήσουν οικόπεδα για να χτίσουν τα σπίτια τους.» Ο κ. Ιωάννου ήδη με επιστολή του ενημέρωσε τον Δήμαρχο Φαναρίου ζητώντας του να προχωρήσει στις δικές του ενέργειες.

Κορυφώνονται σήμερα τα «Καλπάκια 2010»


Στο Καλπάκι θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου του Έπους του ’40. Οι εκδηλώσεις «Καλπάκια 2010» πραγματοποιούνται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, την ΤΕΔΚ του νομού και τον δήμο Καλπακίου, με αποκορύφωμα την εντυπωσιακή Αναπαράσταση της Μάχης του Καλπακίου, στην οποία λαμβάνουν μέρος στρατιώτες της 8ης Μεραρχίας, άνδρες, γυναίκες και παιδιά του δήμου Καλπακίου.Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ωστόσο τις τελευταίες δέκα ημέρες με διάφορες εκπαιδευτικές εκδηλώσεις περισσότεροι από 3000 μαθητές του νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο έχουν ξεναγηθεί στους ιστορικούς χώρους. Ταυτόχρονα στο παλιό δημαρχείο Καλπακίου παρουσιάζεται η έκθεση «Η αντίσταση στην Ήπειρο 1940-1944» με φωτογραφικό υλικό του Κώστα Μπαλάφα.Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο Μνημείο του Μαχητή του ’40 θα πραγματοποιηθεί στις 6:20 μ.μ. επιμνημόσυνη δέηση και προσκλητήριο νεκρών, ενώ οι αρχές της περιοχής θα καταθέσουν στεφάνια.

Aνω του 85% οι κρατήσεις για την 28η Οκτωβρίου


Aισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου από τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία της περιοχής, με αφορμή την αυριανή αργία της 28ης Οκτωβρίου. Τα Ιωάννινα, αλλά και τα τουριστικά θέρετρα του ορεινού όγκου της Ηπείρου εξακολουθούν και παραμένουν δημοφιλής χειμερινός προορισμός.Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα της περιοχής κινούνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, άνω του 80%-85%, προκαλώντας αισιοδοξία στους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου της περιοχής, οι οποίοι ήδη προετοιμάζουν προσφορές και για την περίοδο των Χριστουγέννων, ώστε να προσελκύσουν επισκέπτες.Οι ολοένα αναβαθμισμένες παρεχόμενες υπηρεσίες των τουριστικών επιχειρήσεων και η διατήρηση των τιμών στα ίδια επίπεδα τα τελευταία χρόνια, καθώς και η βελτίωση πρόσβασης στην περιοχή, με την ολοκλήρωση της Εγνατίας Oδού, φαίνεται πως αποτελούν τους κύριους λόγους διατήρησης της περιοχής στους κορυφαίους προορισμούς της χώρας.Οι τιμές των δωματίων δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη μεταβολή σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, με την τιμή του δίκλινου, για παράδειγμα, να ξεκινά από 70-80 ευρώ και να φτάνει τα 150-160 ευρώ, ανάλογα με τις παροχές του ξενοδοχείου.

express

Η Εγνατία Οδός αλλάζει τα δεδομένα για το ΕΚΑΒ

τα άμεσα σχέδια νέοι τομείς σε Παραμυθιά και Μέτσοβο,ενώ έχει κατατεθεί αίτημα και για στάθμευση ελικοπτέρου στα Γιάννινα

Με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την άμεση επέμβαση σε ενδεχόμενο ατύχημα, η κεντρική και τοπική διοίκηση του ΕΚΑΒ της 7ης Περιφέρειας Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας σχεδιάζει την δημιουργία νέων τομέων του ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά και το Μέτσοβο, ενώ τίθεται με αξιώσεις το αίτημα της έγκρισης ελικοπτέρου με έδρα την 7η Περιφέρεια.Η «ενίσχυση» των τομέων του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο με την δημιουργία νέων αλλά και την χρήση πτητικού μέσου διακομιδών προκύπτει από τα νέα δεδομένα που έχει επιφέρει η Εγνατία Οδός, όπως τόνισε στην δημόσια τοποθέτησή του ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Τζανετής κατά την τελετή των εγκαινίων του τομέα ΕΚΑΒ Φιλιππιάδας.Ο κ. Τζανετής ανέφερε πως η ανάπτυξη του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο γίνεται με γνώμονα τα συμπεράσματα από την επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων του ΕΚΑΒ και στόχο την μέγιστη δυνατή ανταπόκριση στις ανάγκες και προσδοκίες των πολιτών, ενώ δήλωσε πλήρως ικανοποιημένος από την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.Το αίτημα για την έγκριση ελικοπτέρου με έδρα την διευρυμένη 7η Περιφέρεια έθεσε ο διευθυντής του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας Βασίλης Παπαδιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην καταλυτική σημασία των τομέων στο ζήτημα της μείωσης του «νεκρού χρόνου» και της προσπελασιμότητας των περιστατικών.Τα εγκαίνια του τομέα ΕΚΑΒ πραγματοποιείται με την συμμετοχή του βουλευτή του νομού Πρέβεζας Βαγγέλη Παπαχρήστου, του νομάρχη Πρέβεζας Βασίλη Ιωάννου, του δημάρχου Φιλιππιάδας Δημήτρη Γιολδάση, του διοικητή του ΓΝ Πρέβεζας Δημητρίου Τσούτση, της διευθύντριας του ΚΥ Φιλιππιάδας Αικατερίνης Κωστούλα, του διοικητή του ΓΝ Άρτας Γ. Λάμπρου, του διευθυντή του ΚΥ Θεσπρωτικού Π. Νάστα, εκπροσώπων της πολιτικής ζωής, εργαζομένων του ΕΚΑΒ και αρκετών πολιτών.Ο κ. Τζανετής εξήρε την συμβολή του κ. Παπαχρήστου στη δημιουργία του τομέα, ο οποίος από την πλευρά του χαιρέτησε την εκδήλωση υποσχόμενος κάθε δυνατή στήριξη, ενώ ανάλογη βοήθεια υποσχέθηκε και ο νομάρχης Πρέβεζας.Αρωγός στην ετοιμότητα του τομέα υπήρξε και ο δήμαρχος Φιλιππιάδας ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του για την κάλυψη της ευρύτερης περιοχής.

ΕΛΕΥΘΡΙΑ